Program na hitro
Da boste vedeli kaj se dogaja, srečanje še vedno bo in to 2 aprila, ne bo 1 . aprila, da ne bi kdo mislil,da se šalimo.
1. ??? ne vemše kdo, neko “župo”
2.Danica bo nekaj pripravila, baje je presenečenje, bo pa pokazala, kako se to dela v parni pečici.
3. Babi in Bojka, ter špargli na nekaj načinov
4. bacek in zelenjavni zrezki
kaj pa ostali?
Zopet s seboj neko svoje ustvarjanje doma, lahko kaj velikonočnega, lahko samo kaj sladkega.
Babi pa je izrazila željo, da bi se malo več družila z vami in e pogovarjala, zato bomo imeli več osebnih predstavitev tistega kar boste prinesli s seboj, vsak bo povedal besedo ali dve, kaj to je, kako se pripravi in za kakšen namen ali pa kakšno drugo znamenitost izdelka. Tako,da bomo vsiprišli na vrsto in spet spoznali še kaj zanimivega iz vse Slovenske kuhinje.
primož
p.s.
še kakšen predlog,kaj bi vi radi???
Primož in vsi ostali – živjo. Ja župa ja! Bom pripravila bučno, čudovito, vsebovala bo bučo hokaido, ki jo še imam svežo. Skuhala pa jo bom i na srečanju, da bomo lahko pojedli vročo. Le koliko litrov naj je bo mi povejte, zaradi setavin, ki jih bom prinesla s seboj. Se že veselim , lep pozdrav Mica.
Primož – prosim, če je le možno čimbolj poslikaj Bojko in Babi pri pripravi artičok, ker me na žalost ne bo na srečanje in bi se to rada naučila. Obožujemo artičoke, vendar smo jih do sedaj kupovali le vložene, rada bi se pa naučila pripravljati tudi sveže v različnih receptih (testenine, rižote, juhe, gratinirane, popečene, in vse ostalo)
LP, zala
Čedalj bolj žal mi je, da se srečanja ne bom mogla udeležit. Že dolgo si želim pokusit šparglje in artičoke. Čičeriko imam že doma nekaj časa, pa se še nisem odločila in je skuhala, ker je pač še nikoli nisem. Prav tako pa me privlači Micina juha iz hokaido buče.
Ne vem, če ne bo treba ukrepat in poiskat varianto in vendarle prit. LP
Hej,Kroki! Tvoji specli bi bili dobrodosli. Prevzames nalogo?
Vse,kar bi katera rada pokazala,je vec kot zazeljeno.Prostora za delovnim pultom je sedaj vec in lahko sodelujemo.Tako je povedal Primoz.
Bila bi zelo vesela,da ne bi bile zastopane samo primorske jedi.
Spoznati moramo se kaj. Lep pozdrav Babi
Spoštovana Babi in ostali,
nekaj dni nisem imela časa, hčera je fasala neko okužbo, domnevamo,da salmonelo – še raziskujemo -pa vidim, da bo na programu čičerika kot jo je delala tašča, po rodu z Biševa – če ste mislili to idejo ?
Mi je nerodno, ampak to ni juha – pa tudi, to je taka, preprosta, ribarska, težaška jed, v Komiži so bili bolj doma delavci, težaki in ribiči, gospoda je stanovala na Visu, na drugi strani otoka – kjer so imeli palače tudi vlastelini, lastniki vinogradov s Hvara…Prinesem čičeriko , že skuhano, kogar bo zanimalo, mu lahko to jed tudi pokažem. Poleg tega je sestavina še star kruh, na kocke narezan, prinesem zraven, ki ga popečem na olivcu in maslu, zalijem s pogreto čičeriko in domačim vinskim kisom. In jed je gotova.
Skratka, nekaj zelo enostavnega, bolj za zanimivost kot neko priporočilo. Sicer pa moram reči, da sem se naučila tam nekaj – da je najbolje kuhati iz prvovrstnih sestavin in na enostaven način, vedno pride kaj dobrega iz tega.
Kakorkoli, veselim se srečanja, ker vidim, da ste na tem forumu sami,…zelo fajn ljudje, no. Tega pa danes manjka in takšno druženje je zelo dragoceno.Če bomo zdravi , seveda. Na svidenje!
Premagali tezavo pri hčeri, a včeraj zbolel moz (sindrom prepogostega sedenja na stranišču)
Tortica, ki je izvirni nosilec vsega hudega, pa je na podrobni laborat. preiskavi in menda je neki drugi vragec, ne pa salmonela. Uboga gostiteljica je rekla, da ne ve, kako mi bo lahko sploh še kdaj v oči pogledala…sem rekla, da se lahko odkupi z enim fajn piknikom, kjer me bo stregla, pa mojo familjio, ker je res izvrstna kuharica.
Ker petek delam, pa še pripeljati se moram, bova tam okrog 16. ure, če ne bo zastoja na avtocesti.
Pozdrav,
Se opravičujem, zgubila malo sled za temle.
No, sama komiške pogače, ali kakorkoli jo poimenujemo, ne delam, niti jo imam kaj prida rada. Vem samo, da je variant veliko, ne samo, da se razlikuje od kraja do kraja, ampak od gospodinje do gospodinje. Bom pa recept napisala takoj, ko ga dobim, ker sem vprašala zanj, samo dobiti ga moram, potem pa roma takoj sem.
Pod peko…ne vem, ampak po moje da, zakaj ne, saj tam je taka prijetna vročina, nič prehuda, bi šlo !
Skratka, recept sledi, upam, da v roku tedna, deset dni, bom napisala pod novo temo, da se ne iščem več.
Srečno !
Forum je zaprt za komentiranje.