Prodala stanovanje, niti en sosed me več ne kontaktira
S sosedi smo imeli veliko skupnih druženj, skupne kave, ogromno pogovorov, ob vinu, zvečer. . Bila sem prepričana, da bomo stike obdržali. Ko sem jim povedala za prodajo, je bilo vseh stikov konec. Kot da bi odrezal, nihče več ne pokliče, prej 5 klicev na dan. Je to normalno , da so ljudje taki, da se družijo samo ko vidijo neki svoj interes? Zelo razočarana. Ko sama kaj napišem, kakšno sporočilo, komaj odgovorijo čez par dni ali sploh ne. Kot da bi jih izdala.
Na koncu spoznaš, da vsi ljudje samo gledajo kje bodo imeli korist. Smo ste bili v istem bloku, ste imeli skupni interes , skupni blok. Ko si se odselila, je to končano. Isto je v službah, ko jo zamenjaš, sčasoma z večino stike izgubiš. Mene to tudi zaboli, samo tako je, ljudje jemljejo odnose zelo površno, verjetno bolj kot jih jemlješ ti. Jaz vedno pravim da pravi prijatelj je partner, ki s teboj preživi največ časa in s teboj deli dobro in slabo.
Taki so ljudje. Plitvi. Jaz sem imela v službi super kolektiv, ko sem šla v penzijo, v enem mesecu so vsi stiki prenehali, ljudje te kontaktirajo ko imajo interes. Tam vas je družilo sosedstvo, mogoče skupni projekti v bloku, sedaj pa konec. Žal , se mi zdi da smo ljudje pristali na najnižji točki . Ure in ure preživimo za telefoni, nimamo pa časa poklicati nekoga .
jah nooo, 11.11.2021 ob 06:11
Seveda ne, če si pa Romom prodala flet. Če te kje vidijo, te bodo še pretepli.
Kaksnim Romom, daj ne ropotaj neumnosti. Zabolelo me je, da ko se odseliš, je črta, konec, očitno smo res plitvi ljudje, ki se družimo samo zaradi skupnih interesov in ne zato, ker se razumemo.
danes si, jutri te ni, ni to samo s sosedi tako ampak vsepovsod. Mrtvo hladno vzdušje, odnosi v svetu in med ljudmi., mobiteli, internet, vsak živi v svojem svetu, tako lagano sportski gre vse v nepovrat. Tud v drugih državah so na vodilnih političnih položajih pacienti, ki zanalašč tako komunicirajo z ljudmi, da dokazujejo svojo več vrednost in se izgovarjajo na demokracijo zaradi slabih udeležb na volitvah. Zmaguje zlo. Današnji čas je čaš brez duše..
He, tega vidim nekaj v naši stolpnici. Obstaja nekaj profesionalnih pijavk, ki prežijo na starejše in osamljene, z lastniškim stanovanjem, se jim prislinijo v njihovo življenje, prihajajo na obiske in kavo, kdaj kaj pospravijo pri njih, včasih kaj prinesejo iz trgovine. Potem pa začnejo namigovati, da bi starostnik prepisal kakšno premoženje na njih, morda ugodneje prodal, takoj, ali ko gre v dom, v zameno za pomoč. Če starostnik ali sorodniki tega nočejo, hop, je takoj konec “prijateljstva”.
Beb, 10.11.2021 ob 18:13
S sosedi smo imeli veliko skupnih druženj, skupne kave, ogromno pogovorov, ob vinu, zvečer. . Bila sem prepričana, da bomo stike obdržali. Ko sem jim povedala za prodajo, je bilo vseh stikov konec. Kot da bi odrezal, nihče več ne pokliče, prej 5 klicev na dan. Je to normalno , da so ljudje taki, da se družijo samo ko vidijo neki svoj interes? Zelo razočarana. Ko sama kaj napišem, kakšno sporočilo, komaj odgovorijo čez par dni ali sploh ne. Kot da bi jih izdala.
5 klicev na dan? Si deklica na klic?
Ah k ne zastopte kako delujejo ta druzenja in sploh v stvari zakaj sploh so ta druzenja!!
na kratko: na druzenju ste se pogovarjal o vsemu eee tle je haklc…sosede so zvedle kdaj delas/si odsotna in so lahko obiskvale moza….moz je pa zvedu kdaj od sosed moz ni doma da je lahko su mal na obisk! Pac tko deluje ta svet!
Mi smo isto doživeli. V bloku smo z eno druzino imeli res dobre odnose, nikakor ne površinske. Potem smo prodali, kupili hišo, kot bi odrezal, konec. Enkrat smo se oglasili mi, parkrat mi poklicali , ampak potem se naveličaš, ker vidiš da edini ti daješ pobudo.edini ti pokličeš. Ko niso več dvigovali telefona, mi je bilo jasno. Žalostno je , ampak odnosi so na najnižjem nivoju, kar je kadarkoli bilo , vse je na telefonih , nikomur se ne da poklicati, pokličejo le ko kaj rabijo. Danes se ljudje družino zaradi interesov, ko skupnega interesa več ni, te pozabijo. Samo s prijatelji iz mladosti ohranjamo stike.
ah, meni se pa zdi, da malo pretiravate….. Sosedi so v dobrih odnosih z vami zato, ker imate skupni interes – če te ni doma in je kaj narobe v stanovanju, je dobro imeti nekoga, ki te bo poklical. Ali pa če kaj praznuješ, je dobro biti v dobrih odnosih, bo sosed tisti dan hrupa potrpel in ne bo težil s policijo. Ali pa če je treba kaj skupnega opraviti v okolici….. Ali pa da lahko s kom poklepetaš, kaj se dogaja v ulici….. Jaz od ljudi, ki jih spoznam v službi, v ulici, v bloku….. nikoli ne pričakujem, da bodo moji prijatelji. Oni svoje prijatelje že imajo. Jaz sem le njihova soseda ali na primer sodelavka. Ko bom šla proč, ne bomo več imeli skupnih interesov in ne več razlogov za ohranjanje stikov. Mogoče s kom skleneš prijateljstvo, ampak to je redko.
Ne mešajte prijateljstva s kolegialnostjo. Če je nekdo prijazen do vas, še ni vaš prijatelj. In tudi če imate skupne interese, to ne pomeni, da vas izkoriščajo. Saj imate tudi vi koristi, kajne? Pa ko govorite o plitkosti… od soseda ne pričakujte globokih odnosov, to imate s prijatelji….
Daleč od oči, daleč od srca. Prej ste si bili pri roki, zdaj si ti tako daleč, da se morajo že v čevlje obuti. To pa že zakomplicira zadeve. Malo za šalo, malo zares.
Prijaznost se včasih hitro zamenja za prijateljstvo. Pridi bližje k njim in boš videla kje si. Je vse bolj površno, si vedno ti tista, ki začne s komunikacijo? Daj jim še kakšno možnost ali dve, pa se na podlagi počutja, ko se boste razšli odloči, ali še vlagaš v ta odnos ali ne.
Forum je zaprt za komentiranje.