prodajam hondo civic
Če koga zanima honda civic vtec 1,5, 115km. Limuzina. Brezhibna, redno servisirana pri seliču, izpolnjena servisna knjiga in vsi računi zraven. Zimske gume na jeklenih platiščih, letne na alu, zimske gume so nove, letne vožene 1 sezono (zdaj je druga sezona). V notranjosti je avto zelo lepo ohranjen, nič pošvedran, popacan, zguljen. Zunanjost lepa, ne rjavi. Ima el.paket in klimo.
Cena pa okoli 3.200, za gotovino se še lahko dogovarjamo. Menjavam pa ne, ker smo kupili karavana :-).
Lep dan vsem.
Ja, ampak na zadnjem sedežu je ves čas bila deka. Jedel in pil pa v avtu ni. Pa ne zaradi čistoče, ampak zaradi varnosti :-). Sedeži so kot novi. Garantiram s stroški za ogled. Avto je res lep. Jaz sem ga kupila od enega starejšega možakarja (drobnjakarskega direktorja), jaz pa na avte tudi ful gledam, da se ne vzdržujejo.
Veste kaj mi ni jasno? Kličejo samo tipčki, ki bi avto odpeljali na jug. Seveda bi ga radi dobili zastonj, ker njim je vseeno v kakšnem stanju je (to mi je celo rekel). Po drugi strani pa berem, kakšne pripetije se dogajajo enim z novejšimi avti, recimo kakšnimi renaulti, citroeni, opli, hyundaji ipd…
Zgleda, da ima folk še preveč denarja in ga raje dajejo na vzdrževanja avta 🙂 in tankanje-bencina in olja :-))))
Vzdrževanje avta že mora bit, važno je kolk daš v štartu za avto. Pri tvojem avtu bi se recimo razlika v ceni med eno leto mlajšim poznala okrog 1000-1500 eur povprečno. Za tak denar zamenjaš na avtu ama skoraj totalno vse! Pa ljudje rajši kupijo letnik mlajši, primaknejo še 1000 eur, plus menjava potrošnih delov…
Nikol mi ne bo jasno kakšne računice si delajo ljudje ko kupujejo nove avte in si govorijo” 3 leta mi ne bo treba nič dat za popravila”. Potem ga pa vseeno popravljajo..
V treh letih odkar ga imamo in 80tkm so bile menjane gume, metlice brisalcev in par sprednjih žarnic (avto kupljen nov),2x servis 120 eur, vsi stroški cca 800 eur. Na službenem, ki smo ga kupili pri 100tkm, pa je bilo v enem letu potrebno zamenjat: 4 gume, 4 diski, velik servis, stroški za več kot 2000 eur.
Pri takšnih letnikih ni tolikšne razlike v ceni, ker bi to pomenilo, da se mu cena razpolovi :-). Se pa to dogaja pri avtih višje vrednosti. To pa drži.
Kar se pa tiče letnika, pa tudi ni nujn, da boš s starejšim letnikom imel več dela. Odvisno pač, od tega, kako in kje je bil vožen, kako so ga servisirali in predvsem kdo ga je vozil.
Honde ti letniki in ti motorji so zelo dobri, je pa res, da moraš pri nakupu bit previden, ker je verjetno skoraj vsaka druga skotana. Mladi fanje bodo (vsaj tisti, ki vedno kaj honda pomeni), kupili hondo, da se bodo znoreli. Za svoj avto pa lahko rečem, da ni karamboliran, da teče motor ko urica, da celo olja ne žre tolik, kot pišejo naokoli (pa čeprav ima nekaj porabe olja celo pisane v knjigi). Jaz recimo nikoli ne rabim dolivat olja. Pri menjavi mi je dolil maksimum, pri naslednji menjai je bilo olja malo nad minimumom. Kakšna je poraba bencina pri tem avtu, je sploh brezveze govorit, ker je minimalna. Varnost pa je tudi zagotovljena večja, kot pri kakšnem fiatu, renaultu ali peugeotu/citroenu, teh letnikov. Aja, pardon, ti avti in takšni letniki so bolj še za na odpad, kot na cesto. No in tu je razlika.