Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prodajalke!

Prodajalke!

Kakšno plačo povprečno imajo prodajalke v trgovinah? 120.000 SIT?

Samo nekaj bi pripomnil.,,V Kranjskem ŠPARU na PLANINI je ena trgovka mlajša,črni dolgi lasje stara ene 25 let tako vulgarno neprijazna,da ni za govoriti.Na blagajni sem jo vprašal za račun in ker mi je nenormalno tiho odgovorila sem rekel ,če lahko še enkrat pove,ona pa jezno pihne in mi pokaže ekran na katerem je bil ispisan znesek in ona še zavija z očmi.Takim bi jaz samo delavno knjižico vrnil.Doma naj bo ta črnolasa okrogla trgovka in naj jezo stresa na svojem fantu ali starših.Da to je absurdniŠPAR PLANINA KRANJ.

Te je čist dotolkla, a ne?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

kupec, mene tud ful razpalijo take zadeve. neke nevzgojene smrklje mi sikajo in me kao podučujejo, kot da moram biti srečna, da sploh odprejo usta.

enako je v Sparu v Kapitlju v Ljubljani: skoraj same zafrustrirane ženske, ki se jim ne ljubi delat, vmes se pa še s sodelavkami pri blagajni pogovarjajo v nekih šifrah, da mi, kupci, ne bi razumeli. Halo??!! Kot da sploh koga briga, kaj si imajo povedati. njihova služba je takšna, da morajo pomagati nam, nam streči in tudi biti prijazne, vsaj v mejah normale, oziroma ne smejo biti neprijazne.

vrste v tem Sparu pa večmetrske, ampak jim ne potegne, da bi bilo dobro odpreti vsaj še eno blagajno. oziroma najbrž jim, pa so prelene, da bi kaj storile.

Če bi bil to Mercator bi bilo drugače.Čudno pa je,da take nesramne trgovke držijo v službah.Pa toliko prijaznih trgovk je brezposelnih.Pa smo spet pri vezah,poznanstvih in ostalih previlegijah.

Zanimivo… tudi v Sparu na Jesenicah ni popolnoma nič drugače.
Popolnama druga ,,slika,, pa je v novem TUŠ – u, da ne govorim o Mercatorju.

Da da ŠPAR PLANINA KRANJ absurd.

Po eni strani vam dam prav, ker vem, da znajo bit obupne in lahko samo čakaš na njihovo milost. S Sparom na Planini nimam slabih izkušenj, še ne.

Po drugi strani bi pa vsakemu privoščila, da ze par dni sede na blagajno in prenaša vso jezo, nejevoljo in tečnobo nekaterih strank, ki, roko na srce, znajo bit prav tako obupne (sem delala preko študenta v Mercatorju). Blagajna je zadnja postaja v trgovini in tam se stranka lahko znaša nad prodajalko, kolikor se hoče, ona mu pa nič ne more. Dobre so (pa ne zagovarjam vseh, kot pravim, ene znajo bit za znoret).

IN PLAČE?! To je odgovor vsem.

Kaj plače, ali ti ni dovolj 120.000,ti bi hotela najbrž 200.000?

Kdo te je vprašu kolk bi jaz hotla met?! Če veš kaj pametnega povej drugače za svoje dobro molči, ker izpadeš bedak.

Kupec, ne vem kje ti najdes toliko brezposelnih trgovk. Pri nas iscemo eno ze nekaj casa, placa je dobra, ampak kaj, ko se zenska preprosto ne prikaze v sluzbo ali pa ne naredi, kar bi morala.
Najslabse pa je, ko rece, da je ona tam da bo kasirala in ni treba, da kaj kupcem se razlaga. Kje najdes ti vse te brezposelne prijazne trgovke? Eno prec vzamem.

Kmalu boš rekel,da v Sloveniji ni brezposelnosti med trgovci.Daj malo se pozanimaj koliko je ljudi brez dela.Pa kje ti živiš.

Trgovke imajo od 120.000 naprej,je odvisno kje in kaj prodaja,ali pa je na blagajni.

Kupec, ce je toliko brezposelnih, zakaj pa mi niti na Zavodu nobene ne najdejo? Meni je sicer popolnoma jasno, da so, ampak kje naj jih iscem, ce se ne javljajo na oglase ipd.?

Pa ja menda v Sloveniji ni več brezposelnih.Nismo Švica ali kaka druga napredna država.Obstoja Zavod za zaposlovanje,pa internet in daj v oglas,da želišzaposliti trgovko.Simpl ko pasulj.

Joj, Kupec, saj sem vse to ze naredil. Oglasi so po casopisih, na Zavodu imam povprasevanje ze eno leto, vsake toliko casa pride kaksna, obljubi, da bo ostala, potem pa gre cez 3 mesece, ker ji bolj sede, ce dobi socialno pomoc. Mimogrede, placa je veliko vec kot omenjenih 120.000. Problem je v tem, ker moram placati izobrazevanje, ki ni prav poceni in bi zato rad, da ostane malo dlje kot 3 mesece.

Daj na internet,da iščeš prodajalko in za kam,pa boš videl.Ne morem verjet,da ne najdeš trgovk katero bi zaposlil.Potem pa pri nas govorijo koliko je brezposelnih.Čudno.

Za kateri konec SLO pa iščeš prodajalko?Je živilska ali tekstilna trgovina

Delodajalec, kaj bi pa prodajala?? Sem namreč prodajalka ( smer neživilska stroka ) , s kar nekaj delovnimi izkušnjami, pripravljena delati popoldan, dopoldan , ob praznikih in ob nedeljah, otroke imam že večje , ne jemljem bolniške brez potrebe, a vseeno ne dobim službe…..
Po vsej verjetnosti sem prestara ( 44 )……..pa čeprav pravijo, da izgledam mlajša , mi to nič ne pomaga.
Pozdravček, Jula

Nisem prodajalka, v svoji nakupovalni karieri pa sem naletela tako na prijazne kot ne, na hitro postrežbo in tudi ne, na dolge vrste pri blagajni in tudi ne.

Nekdo se v enem izmed zgornjih postov pritožuje nad vrstami in lenobo prodajalk, češ da ne odprejo še ene blagajne. Dragi moji, če bi bila to odločitev prodajalke, bi jo lahko še obsojali, tako pa…imajo vodje služb, poslovodje, vodje prodajaln, posebej v večjih trgovinah. Prodajalke so postrojene in tempirane po predhodno pripravljenem urniku, ki jim ga drugi določijo. Tako, da za veliko stvari niso same krive.

Ne rečem…če so neprijazne, je res za se jezit, ne pa mislit, da se čohajo po jajcih, če jih je premalo v izmeni ali pa se je šef odločil, da morajo zlagat kumarce na police in ne kasirat…nekdo mora tudi kumarce zložit, ne?

No kaj sem ti rekel zaposli kako iskušeno trgovko,ne pa mlade izbirčne frklje.

A sprejemate tudi študentke, ki bi prišle za dalj časa kot 3 mesece?

a veste kaj, v mercatorju ima prodajalka 113.000 sit brutto. Sem videla pogodbo. Sedeti za blagajno in se smehljati 8 ur, gledati nergave nevzgojene mulce, nervozne starše. Postavite se v vrsto in opazujte folk kaolk tečnari. Nekaj časa nazaj je bla na blagajni prodajalka z zobobolom, klima šopa, a ona naj se ti pa še smehlja?
Glede tega da ne dobiš trgovke, men to sploh ni jasno. Pa saj je tolk trgovcev. Polno je ljudi, ki so delali prekvalifikacijo v trgovca. Sam eni bi zabušavali. Mi je neka delodajalka povedala da iščejo že več mesecev nekvalificiranega delavca za 180 neto ali pa kvalificiranega za 230 neto. Kolega ki ima večje podjetje ima tud probleme z delavci. Pa še en poslovni parter – ne dobi delavca.
Moj mož s višjo šolo dela v javnem podjetju nima toliko plače. Vse sposebne za delo do 50 let bi z zavoda pognala če ne sprejmejo službe.
Čao

Oglas sem objavil tudi na podforumu z oglasi. Studentk oz. studentov raje ne bi, ker imam slabe izkusnje, ker so tudi uhajale ne glede na to, kaj so rekle. Lahko pa tudi, ce si se pripravljena zaposliti (ne preko studenta, ker je premalo obveznosti). No, bom se tukaj objavil isti oglas:

Ponujamo redno delo trgovki/trgovcu v trgovini s potapljasko in lovsko opremo v Ljubljani.
Delovni cas je izmenski, edini pogoj je zavzetost za delo in sposobnost za delo z ljudmi.

Zainteresirani pisite na mail: info@lovskimojster.com

P.S. Jula, ti kar pisi, prosim. Rad imam namrec vse zbrano na enem mestu, da ne iscem potem, kje sem kaksno povprasevanje nasel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close