prodaja stanovanja/papirji
Pozdravljeni,
na hitro sem se odločila za prodajo stanovanja in ,ker nimam o tem pojma bi vas prosila za nasvete.
Ali se mi splača najeti agenta za prodajo? Sama sem dala oglase na spletne strani.Nekaj je že povpraševanja,a niti približno toliko kot sem si jaz zamislila..
Ko dobim kupca, kdo napiše kupoprodajno pogodbo (lahko sami ali notar oz. odvetnik) in kdo plača stroške le te?
Za aro verjetno sami.
Če sem kaj pozabila vprašati so res dobrodošli vsi nasveti
Najlepša hvala
A
Pogodbo lahko sestavi notar. Običajno jo sestavi v interesu obeh strank in ni poceni. Odvetnik ali nepremičninska družba, ki bo skrbela za vas interes je boljša opcija.
Bor, upam, da oglašuješ v dogovoru s portalom in za oglase seveda plačaš po ceniku.
Odvetnik ali notar je načeloma popolnoma ustrezna, predvsem pa cenejša opcija (dela pa seveda v interesu tistega, ki ga plača, halo), razen če ne gre za nepremičnino, ki stane 10, 20 jurjev. V tem primeru pa se morda res splača vse skupaj zaupati preverjeni agenciji.
nepremičninska agencija ti bo mastno zaračunala, s tem, da ti lahko sestavi tako šlampasto pogodbo, da te boli glava…
Priporočam brez nepremičninske agencije, samo dobrega odvetnika.
Razmisli o vseh možnih scenarijih, ko kupec plača aro, pol kupnine….. ostalo pa ne more, noče…..kaj se lahko zaplete. Al je pogodba avtomatično razveljavljena, ali se gre v hipoteko, ali …Kaj se lahko v procesu plačevanja kupnine, prenosa lastništva zgodi…. Priporočam notarski zapis pogodbe, deponiranje pogodbe pri notarju in predajo pogodbe, ki pmogoča vknjižbo novega lastnika, ko je vse bpc z obeh strani.
Forum je zaprt za komentiranje.