Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prodaja preko agencije-na koncu prodaš sam?

prodaja preko agencije-na koncu prodaš sam?

Prosim za pomoč ali nasvet.
Preko agencije prodajam nepremičnino, sedaj pa sem sam našel kupca, ki ne želi kupiti preko agencije.
Z agencijo sem na začetku podpisal, da mi nepremičnino prodajajo oni, ni bilo besed glede eksluzive, samo navedba, da sam ne smem prodati pod njihovo ceno.
Kako naprej?
Kakšne so moje obveznosti do agencije?
Kaj je prav in kaj ne?- na kateri podlagi
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Kaksna agencija pa je to, vedno lahko sami prodajate, razen ce Vam niso dali podpisati eksluzivno pogodbo, tudi ceno sami dolocite, obveznosti nimate nobenih, razen kot sem ze napisal, ce so Vam podtaknili Eksluzivo!
Katera agencija pa je to?
LP

prvi graden?

prvi graden?

Re: prodaja preko agencije-na koncu prodaš sam?
Napisal: katera agencija
Datum: 19.02.2008 16:44

Če že imaš jajca, da se delaš kretena, imej še jajca da se podpišeš. No, mogoče imaš pa politične zadržke 🙂

Zgleda da je res…

Vidiš, mi pa ravno zaradi tega nismo kupili stanovanja, ki nam je bilo super všeč!
Kajti če je cena visoka (kar v Lj itak so), moraš poleg nje plačati kot kupec tudi provizijo agenciji. Pa se potem človek vpraša, ali je vredno dati svojo celoletno plačo za to, da ti agent pove naslov in pač stopica s tabo na ogledu. Meni kar slabo naredi, če pomislim, koliko časa moram garati za toliko denarja. Kar se pa tiče sestavljanja pogodb, zemljiške knjige in ostalega, kar je delo agencije-za to daš odvetniku 500 E.
V bistvu ne razumem prodajalcev-dandanes pa je res preprosto prodajati-na net daš oglas, pripopaš slikice in napišeš svoj kontakt. Par minut dela. Kdor pa je zainteresiran za nakup, tako in tako pobrska po netu in mu je sigurno bolje, da najde oglas zasebnika, kot pa agencije.

To sicer ni čisto tako, kajti največ kar ti lahko posrednik zaračuna v takem primeru je strošek ogleda stanovanja…ki pa verjetno ni celoletna plača….

ejga. strikes again!

Daj umiri se malo s takimi komentarji. Pametuješ, da boli glava.

Pomisli, kar imam do sedaj izkušenj, vsaka agencija ‘zahteva’ da za ogled podpišeš, da ker so ti oni posredovali naslov, ne smeš kupiti istega stanovanja sam. Oz noter ponavadi piše, da jim v primeru nakupa pripadata 2 % cene. Sedaj pa računaj koliko to znese, če je stanovanje npr. 160.000, 170.000, 180.000….
Če pa nočeš podpisati, pa je v vsakem primeru to podpisal naročnik oglasa. Se pravi, da on sam verjetno tega ne bi kriv in bi cena samega stnovanja potem bila toliko višja, da ne bi on ostal na slabšem.

@ pomladno :
Se strinjam, da v kolikor prodajalec želi prodati preko agencije, plača določeno storitev (organizacija ogledov, oglaševanje, sestava pogodbe, preverjanje stanja nepremičnine…), ni pa logično da bi to plačal tudi kupec. Če kupec pač ne želi teh stvari – ima svoje znanje ali pa si najde nekoga drugega, mu posrednik tega ne sme preperčiti. Če ne drugega mu to preprečuje pogodba o posredovanju s prodajalcem, kjer se je zavezal da bo nepremičnino prodal.

@rola
: v čem je tvoj problem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close