Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prodaja kmetijskega zemljišča

prodaja kmetijskega zemljišča

Pozdravljeni!

Zanima me, če je možno oz. dovoljeno, da se kupec, ki se prijavi za nakup določenega zemljišča (v primeru ko mora bit zadeva v prodaji en mesec javno obešena na oglasni deski občine) po preteku tega meseca odjavi oziroma odstopi od nakupa?se pravi takrat, ko že od občine dobi obvestilo, da je rok za prijavo ostalih možnih kupcev potekel in je potem on edini kupec..Upam, da sem dovolj razumljivo napisala..

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

mikimiska

Prodajalec vas LAHKO toži na sklenitev prodajne pogodbe. V kolikor pa prodajalcu to ni v interesu, se pač ne zgodi nič.

Hm, mislim da se nisma dobro razumele(a)..prodajna pogodba še ni bila sklenjena, ampak se je kupec kot edini kupec prijavil v času enega meseca, se pravi tačas, ko zadeva za prodajano zemljišče mora viset na oglasni deski občine.Mene pa zanima, kaj se zgodi v primeru, če si morebitni kupec premisli po tem, ko javna objava poteče,se je pa že prijavil?obstajajo kakšna pravna sredstva,ki ga obvezujejo k temu, da zadevo mora kupit, če se je prijavil in si je premislil šele takrat, ko je zadeva že zaključena?malo sem mogoče zapletla, pa vseeno upam, da bo sedaj bolj razumljivo.

Hvala za odgovor

lp, mikimiska

Jaz sem vas dobro razumela, vi pa mene očitno ne. Po domače povedano, kupec ne more odstopiti od svojega sprejema ponudbe oz. to lahko naredi le s soglasjem prodajalca. V kolikor pa tako prodajalec kot kupec ne želita skleniti medsebojne pogodbe, ju nihče ne more k temu prisiliti. A je sploh nastal kakšen problem zaradi tega?

Malo me je zmotilo, ko ste napisali ”na sklenitev prodajne pogodbe”, ki pa še ni bila skelnjena..zato sem mislila, da se ne razumeva. Ampak sedaj razumem kaj ste želeli povedat. kaj ste pa točno mislili z vprašanjem? mogoče to, če je nastal kakšen problem pri prodaji, da sem postavila takšno vprašanje?zaenkrat še ni, je pa vse možno, pa da vem kaj lahko pričakujem v primeru oz. lahko storim če morebitni kupec odstopi.

hvala in lp
mikimiska

Aha, vi ste torej prodajalec. Kot sem že zgoraj napisala, v primeru da kupec odstopi od (sprejema) ponudbe, ga lahko tožite na sklanitev pogodbe (zahtevate od njega, da z vami podpiše prodajno pogodbo). V kolikor vam je to seveda v interesu. Mislim pa, da se v praksi ne dogaja pogosto, da bi kupec odstopil od svoje ponudbe.

Prodal sem parcelo pred petimi leti. Novi lastnik še ni vpisan v zemljiško knjigo.
Kakšna je moja odgovornost če isto parcelo prodam še enkrat, ali vspostavim kakršankoli promet na njej.

Ali mi bo kdo odgovoril na zgoraj zastavljeno vprašanje???

Zakaj bi to naredil, če si jo prodal in ni več tvoja?

Dobil sem odgovor od župnika. Hvala, toda pričakoval sem pravni nasvet od pravnika, da bi vedel ali bi bil mogoče kazensko odgovoren.
Uprašanje je bilo hipotetično, toda tudi realno in življensko.
Prosim za pravi odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close