Prodaja avta- vozilo neomejeno uporblja doma in v tujini
Pozdravljeni
imam eno vprašanje ki me muči, danes smo prodali avtomobil, ki smo ga odjavili iz prometa podpisali smo KPP in je nismo overili, prodajalec je dal v podpis pooblastilo na katerem piše:
da v mojem imenu:
– indetificira KPP
– proda vozilo in zanj prejme kupnino
– odjavi vozilo
– uredi vse potrebno glede prenosa lastništva
– po poteku registracije le to podaljša v mojem imenu
– uredi in prepiše vso dokumentacijo v zvezi z lastništvom
-to pooblastilo v istem obsegu prenese na drugo osebo.
Želi da mu ovirjeno pooblastilo pošljem. Kupec je fizična oseba. Malo me skrbi kaj to dejansko pomeni?
Prejela sem kupnino in avto je odjavljen iz prometa in imam kopijo KPP.
Ali lahko on ponovno registrira avto na moje ime na podlagi pooblastila?
Vem pa da je avto namenjen za nadaljno prodajo v Bosno.
Najlepša hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Mateja
Spoštovani!
V kolikor ste prejeli kupnino potem pri notarju overite podpis na KPP in samo overjen izvod pogodbe pošljite kupcu, saj ga bo potreboval za prenos lastništva avtomobila. Pooblastila kupcu ni potrebno/ne smete pošiljati, saj ga ne potrebuje (odsvetujemo).
Lepo pozdravljeni!
Zarubljen mi je bil avtomobil,ki je bil last leasinga.Zanima me kdo je odgovoren ko pride do takšnega rubeža izvršitelj ali upnik ker je leasing tožil upnika in tožbo tudi dobil zdaj bi moralo priti do izročitve avta ampak avta nikjer ni zato me zanima kašne pravice in na koga se naj obrnem,če mi ne bo izročen avtomobil in če lahko zahtevam ker je zdaj avto dve leti starejši tako dolgo sem brez njega .Moram povedati da imam vse ključe in dokumente od avta jaz avto so odpeljali z vlečno službo z leasingom pa nismo prekinili pogodbe.Ali je to zakonsko dovoljeno da se avtomobil lahko odtuji čeprav je bilo razvidno kdo je lastnik in na koga se lahko obrnem naj še povem,da sem tega izvršitelja prijavila in je dobil disciplinski ukrep za ostale stvari,ki jih je prodal pred pravnomočnostjo sklepa.Lepo prosim za nasvet.lp.
Spoštovani,
zaradi kompleksnosti opisanega problema vam svetujemo, da se z vsemi listinami,ki se nanašajo na predmetno zadevo, obrnete na odvetnika po vaši izbiri, ki bo listine pregledal in vam bo na podlagi tega lahko podal ustrezen naslvet.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.