Problemi
Pozdravljeni,
ena moja kolegica ima naslednje težave: normalno dela v wordu, nato pa vse zmrzne in se prikaže sporočilo: winword je vzrok za napako zaradi neveljavne strani v modulu. Winword.exe in polno številk. Računalnik je odnesla na servis, so še enkrat naložili windowse in word, vendar se napaka še vedno pojavlja. Ima windowse 98 in word 2000. V čem bi lahko bil problem?
Pa še en moj problem: ta mesec sem od telekoma dobila previsok račun za telefon. Nekdo je klical na 090-različne informacije, horoskopi. No, ker jaz na take številke ne kličem, sem se pozanimala o tem, ali bi se lahko kdo “vsedel” na mojo št. In na telekomu so dejali, da bi se lahko nekdo preko interneta “vsedel” na mojo št. telefona. A je to možno?
Najlepša hvala za pomoč.
tajaa, brez slabe volje, ampak običajno res kliče kdo od domačih tako za firbec. Včasih niti ne vedo za visoko tarifo.
Imaš možnost zablokirat 090 številke, samo to tudi nekaj stane.
Kar se vdiranja “preko interneta” tiče je pa zadeva malo verjetna.
Pa ne zato, ker se to ne bi dalo ampak ker se to običajno ne dela na 090 številke. Obstajajo namreč posebni programi “dialerji” ki ti endvatri nainštalirajo “novo povezavo” (običajno celo kot skrito datoteko, da je ne vidiš če nimaš tako nastavljeno). Ta nova povezava potem kliče nekam v tri krasne na tihomorske otoke in tako nabijejo račun. AMPAK take povezave bi morala imeti specifikaciji računa navedeno kot “klici v tujino”.
Fora teh povezav je namreč v tem, da tistih tipčkov nekje bogu za hrbtom nikoli ne boš uspela prijeti za vrat, med tem ko bi “naše” obešene na 090 številke zlahka zasledila.
Še tole: Dialerje moraš namestiti tako da klikneš na Yes, ko te vpraša, da se želi z interneta namestiti program na tvoj računalnik. (Podobno te vpraša kadar se z interneta namešča kakšen koristen program, Flash, ali kaj podobnega) Včasih na tisti nesrečni yes klikneš ponesreči, včasih ti ga nastavijo med miljon drugih IE pop-up oken ki se naenkrat odprejo in klikaš vse povprek… skratka previdnost ni nikdar oveč (he he , Alt+F4 rulz!)
Ampak v tvojem primeru gre najbrž vendarle za “zunanji” poseg in internet nima kaj dosti poleg.
Koga bomo torej za ušesa? Preljubo nam deco, ki kliče na nagradno igro? Tasta, ki se želi kvalificirati za miljonarja ali taščo, ki jo zanima, kaj bo jutri v mehiški nadaljevanki (in obratno). moža, ki kliče na vozni red avtobusne postaje ali pa celo ti podzavesno kličeš na horoskop? :)) Eh ja, vroča vzdihovanja že dolgo niso več edina izbira…
Wega LPS
Edini krivec bi lahko bila mlajša sestra (zaradi horoskopov), vendar pravi, da ona ni klicala. Najbolj čudno pri vsem tem je, da pa je ena številka od avtobusne postaje v lj, vendar se z avtobusi nihče v družini ne vozi, živimo uro in pol od lj in če že kdo iz naše družine gre v lj, gre z avtom. Tako, da res ni nobenega razloga da bi kdo klical na to številko. Pa tudi morem verjet, da bi se kdo iz firbca 10 min pogovarjal z avtobusno postajo. Zato me je zanimalo, ali bi se lahko kdo “vsedel” na našo št. No, bo pa treba mlajšo sestro še enkrat zaslišat.
Pa še enkrat hvala za infomacije.
Jah, jah… res ni težko klicat z druge linije. Pride kolegica k tvoji mlajši sestri in jo prosi, če lahko nekam pokliče, medtem, ko ona gleda TV ali surfa. Kapiraš? Tako te lahko vsak nategne, saj nikoli ne boš vedela, kam je telefoniral… To je tisto, čemur praviš, da se je nekdo ‘usedel’ na vašo št.
Forum je zaprt za komentiranje.