Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problemi z predvajanjem filmov

Problemi z predvajanjem filmov

Že nekaj dni se zaj*****m in ne vem, kako naprej. Res sem blondinka, samo … no ne vem.
Na računalnik sem si potegnila preko torenta filme.
Na koncu datoteke piše: HDTV.x264-hv, datoteke pa so velikosti okoli 8,3 GB!
In sedaj z nobenim predvajalnikom ne morem predvajati filma.
Dva dni že gogolam, berem nasvete iz arhiva, vendar ne gre.

Sedaj imam naslednje stanje.
Po vseh kodekih, ki sem jih že menjala, sem sedaj naložila: K-Lite Mega codec Pack 3.6.5. Ta mi je med inštalacijo poiskal in pobrisal stare kodeke.

Predvajalnike sem naložila na novo, novejše verzije in situacija je naslednja:

BS player – slika v redu, zvok je eno samo hreščanje. Podnapisi so v slovenščini.

Windows Media player – slika je, zvok preskakuje in hrešči, ter zamuja za nekaj minut. Podnapise predvaja samo v angleščini. Srt datoteke (podnapisi) noče prepoznati. Javi, da je ne pozna.

Gom Player – preskakuje in zmrzuje slika in zvok. Podnapisi so in to v slovenščini.

VLT – nova verzija. Zvok je, slika pa je kockasta in preskakuje.

Ostalih predvajalnikov, ki zmrznejo, kot Media Player classic raje sploh ne omenjam.

Računalo, upam, da imam dovolj zmogljivo.
Procesor 2,3 GHz, RAM 2 x 516 MB, disk 1: 60 GB, disk 2: 500 GB.

Za vsak nasvet bi bila zelo hvaležna.
Sem na koncu z živci! Hladilnik je prazen, čokolade ni več. Šiptar me bo spet vesel, ko bom prišla po banane in kakšne piškote. In jutri imam službo … in zdajle je prišla cimra :-((( … vsaj nekaj dobrega danes.

LP Taja

Mogoče potrebuješ še ta codec http://www.free-codecs.com/download/x264_Video_Codec.htm
ps. malce preberi tekst

oz. direkt download
http://www.free-codecs.com/x264_Video_Codec_download.htm

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

V redu!

Grem sem:
{www.free-codecs.com}

Naložim:
x264 975 KB Application

Če kliknem gor, se mi pojavi nekakšen moder okviček, ki takoj zgine.
A je to v redu?
Kam dam to datoteko?

LP Taja

pa klikni tukaj http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=3334&s=266

Blondi je kliknila.

Odprlo se je okence, ki je vprašalo, ali želi to zadevo shraniti ali zagnati.

Najprej sem jo shranila, pa je bila že taka, kot jo že imam od prej.
Zato sem kliknila še enkrat in jo zagnala.

In sedaj?
Na vseh predvajalnikih je stanje enako. Še vedno slab zvok in zaostajanje zvoka za filmom. Slika pa je zelo lepa.

Kaj sedaj?

LP Taja

potem pa poglej s tem programom http://www.headbands.com/gspot/v26x/GSpot270a.zip
katere codece dejansko potrebuješ.
Instaliraš program – odpreš film z njim in ti napiše
informacije o potrebnih codecih, pa jih samo še poinstaliraš pa je.

Hvala klemenxx!

Pri tistih, ki mi delajo napiše kodeke in levo pri Codec statusu mi napiše, da je kodek inštaliran.

Pri vseh tistih, ki ne delajo pa mi napiše:
File Type: Matroska media file(.MKV)
Mime Type: video/x-matroska

Vse ostalo pa je prazno.

Očitno bom morala naložiti nove kodeke.

Kje jih dobim?
In ali moram pobrisati te, ki jih imam naložene.

LP Taja

http://www.matroska.org/downloads/windows.html

sicer pa malce poglej http://en.wikipedia.org/wiki/Matroska

eden od playerjev, ki podpira Matroško je tudi vlc http://www.videolan.org/vlc/

Klemenxx!

Gre korak po koraku.

Naložila kodeke z zgornje strani. z te strani sem tudi na novo naložila Media Player Classic in VLC media player.

Zvok in slika sta vredu, le v Media Player Classic.
Problem pa je, da zvok in slika nista sinhronizirana. Zamika je pribižno eno minuto in to na različnih fimih. (tako da mora biti nekaj na računalniku)

Ostali predvajalniki … zatika se slika ali zvok ali pa kar oboje.

Najhujši je ravno VLC, kar me čudi. Tako, da sem ga še enkrat naložila z zgoraj navedene strani in dela enako – zatika se zvok in slika.

Prosila bi te še, če imaš še kakšno idejo, da bi se sinhronizirala zvok in sliko, ter da bi mi začel delati še kakšen predvajalnik (vsaj BS Player, ki podpira SLO podnapise).

LP Taja in upam, da se lahko še jutri popoldne, kaj tipkava. Včeraj sem delala do treh zjutraj, danes ne morem … jutri je služba. Lahko noč!

Zdej sicer ne vem kater 2.3 GHz proc imaš, ampak….
Za ogled HD filmov potrebuješ kar zmogljiv procesor in tudi grafično karto (2D del). Že za 720p rabiš vsaj stari P4 2.5, kar je manj je že mučenje, če pa imaš slučajno 1080p, potem pa…

Nekaj se sicer da sicer pridobit tako da dobro nastaviš (mislm seveda na player). Ker je VLC še vedno eden najboljših playerjev bo morda najbolje, da se lotiš kar njega. Pojdi v Nastavitve –> Lastnosti –> Dovod/Kodek –> Ostali kodeki –> FFmpeg. Če imaš pravi kodek nameščen, potem bi tu morala imeti Izpusti filter kroženja pri H.264. Nastavi to zadevo na Vse.

Za HD filme je priporočljivo imeti procesor 3.0 GHz in grafično geForce 7600GT ali boljšo…

Hojla!

VLT sem nastavila po navodilih. Dela. Zvok in slika sinhronizirana, vendar se po približno desetih minutah začne vse skupaj zatikati in preskakovati.Nič ne pomaga. 🙁

Z specifikacijo računalnika sem malo brcnila v temo. Sem poiskala specifikacijo in:

Procesor: Intel Pentium 4 2.0 GHz
Kartico: VGA GEFORCE GF MX 440-8X 64MB DDR

Tako da :-(((( …če nima kdo v rokavu še kakšnega trika, bom morala razmisliti o zamenjavi računalnika.

Imela pa bi še dve vprašanji … sta malo blond, ampak upam, da mi oprostite ;-):

Se da, na obstoječem računalu menjati procesor in VGA kartico? Ali je boljše kupiti novega?

Kje se v VLC nastavi velikost podnapisov.

Hvala z pomoč in odgovore, Taja.

ja pa saj za tiste filme, katere si zgoraj opisovala – je ta machina
čisto mem – groza in strah, bodi vesela, da se ti sploh kaj prižge :)))

ok – še malce resnosti:

– koliko pa imaš ram spomina

– video kartica je pa resno za v smeti – po mojem ti divx filme
vrti brez problema, ampak NE, damica ni zadovoljna z navadnimi “šrot” filmi, ona želi wide-screen, to je nekaj takega kot
da bi jaz – “stara grdoba” – štopal ob cesti in imel napisan
listek “Ustavljajo naj samo najlepše”, sicer bi kakšna
tudi ustavila – samo po 10 minutah pa začnem štekat – ni zvoka – ni slike :)))))

– Video kartico se najbrž seveda da zamenjati
– procesor je pa – vprašanje – bi bilo treba pogledati katero matično
ploščo imaš sedaj ??

Koliko pa je računalo staro (upam, da ne tolk – kot jaz 120000.00 let ??

No, no. Ne me zdaj popljuvat.

“Šrot” filme gledam že veš čas in jih bom še naprej. 😉
Sem pa hotela malo boljšo kvaliteto slike filmov. Posebej potem, ko sem si kupila LCD zaslon in 500 GB disk.

Sem pa pozabila, da je pri celotni zadevi pomembna tudi velikost in ne samo tehnika (tu mislim procesorja). ;-)))

Računalnik je imel v osnovi 512 MB Rama, čisto sama pa sem dogradila še 512 MB Rama in pri tem skurila matično ploščo, ker nisem izklopila računalnika. Glede na to, da je bil računalnik še v garanciji in sem bila v minici, ter modro tiho, kako sem RAM rinila not, so mi priznali reklamacijo.

Računalnik bo kmalu star 4 leta in takrat so mi rekli, da bo zadovoljiv vse moje potebe in da je nekje v rangu med cliotom in meganom.

Dobro. Ko bom pokrila minus z razprodaje, bom šla do servisa, kjer so mi sestavili računalnik in zahtevala predračun za novo specifikacijo – kartico in procesor.

Za lažjo debato, pa te lepo prosim, če mi napišeš minimalne zahteve za procesor in kartico za predvajanje wide – sreen filmov in pa še zahteve za kartico in procesor v rangu, če se avtomobilistično izrazim megana.
Pa da bi, Vista delala, če jo bom nekoč namestila.(oziroma mi jo bodo namestil)

LP Taja

P.S.:
Če boš štopal in imel okoli vratu obešeno tablo z napisom Klemenxx in ti bo ustavila blondinka v rdečem meganu, ter te peljala na pijačo in častila, karkoli že piješ … sem to jaz. :-)))

Posebej potem, ko sem si kupila LCD zaslon in 500 GB disk.

bejba si je kupila lite feltne in gume z belim robom in jih je namontirala
na fičota in sedaj bi bila malce važna 🙂
E pa ne gre to tako, važna je tudi mašina, drugače dedci sploh ne pogledamo (ne šljivimo 5% :)))

to da ti najprej rineš in šele potem z minico okrog strašiš – se ti
ne zdi, da izrabljaš svoje pluse – madonca bo treba kreirati
eno ministrstvo proti zlorabam dedcov 🙂

Ok po mojem, je načeloma dovolj če za začetek zamenjaš video
kartico, pa bi moralo dobro delovati vse skupaj..

ps. če me boš resno častila – prosim imej s sabo dovolj robčkov,
ker (najbrž) z odprtimi usti ne morem popivati 🙂

ps. napiši iz specifikacij katero osnovno ploščo imaš ??

Torej, najprej menjam kartico.

HVALA vsem, ki ste mi pomagali, posebej hvala pa klemnxx – u.
Super fantje ste.

LP Taja

jebaj se

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close