problemi z odpiranjem fajlov
Lep pozdrav.
Sem se en osebeik z. sp., ki nekak nima pojma o teh racunalnikih… Torej… moj problem je, da vedno, ko zelim odpret kak fajl (npr. tistega, ki je pripet k mailu, tako na Hotmailu kot na Outlooku, pa tudi druge) se mi odpreta dve vrsti okenc. Ali eno, ki pravi /Location of WORDPAD.EXE/ in potem en okvircek, kjer pise / C:\ / in potem nimam pojma, kaj naj napisem. Druga vrsta pa je / open with/ in potem en kup ikonc in cudnih besedi o kaerih spet nimam pojma. A se da z vasega mesta (sepravi brez da bi vidl zadevo) kej pomagat?
Ce ne resem tega problema, lah pomoje kr stran vrzem tole zadevco, ker si z nicemer ne morem pomagati, pa ceprov imam vse…. Upam, da je dost razlocno in dojemljivo napisan
Hvala ze v naprej!
Tanja
winsi hočejo nek fajl (končnica je verjetno .wri ali .doc) odpreti z wordpad, ki pa ga nimaš inštaliranega (je sestavni del winsov). dialog ‘open with’ pa ti ponudi alternativen program, s katerim naj odpre to datoteko, izberi npr. word (v najslabšem primeru notepad). še boje je pa, da to datoteko najprej shraniš nekam (preiščeš s protivirusnikom, preveriš, da končnica ni slučajno .wri.scr ali .wri.exe ipd.) in jo odpreš z wordom, ne pa direktno, kar je tudi nevarno zaradi virusov.
Forum je zaprt za komentiranje.