problemi z DVD
Ko pripravim vse za spečt DVD, me na koncu vpraša (ziher to znate na pamet, a bom vseeno napisala):
You are above to create multissesion erite one DVD disc.
Session no. 2 and above will not be readable with some DVD – ROm srivers and operating system prior to Windows XP.
1. Burn multissesion anyway
2. Burn without multissesion
Razumem da gre za to ali se bo dalo kasneje file še dodajat ali ne (mi je čist vseeno če ne).
Ampak kaj mi še hoče povedat????
Imam še en problem: sem spekla že več DVD, jih je pekel 15 minut….na koncu napisal: Burn sucessfull….., dam OK, dam DVD ven, nazaj noter, mi zalaufa film IN POTEM NIKOLI VEČ!!!! Ko ga hočem naslednjič odpreti, napiše: can’t open file.
Zakaj pride do tega?
Kaj delam narobe? (ker takoj ko ga speče, ga je odprl – res!)
na prvi del vprašab dobiš odgovor tudi na >http://presis.amebis.si/prevajanje> – sicer ni ravno v brezhibni slovenščini, ampak se pa da nekako razbrati, da ob morebitnem ponovnem pisanju na dvd nekatere enote in sistemi ne bodo znali brati druge seje. In nato ti da na razpolago – nadaljuješ z večsejnim pisanjem, ali bi se zadovoljila tudi z enkratno peko. če ti ni do večsejnosti, potem je seveda boljša izbira druga možnost
Ko je enkrat reč zapečena se ponavadi ne spremeni več tako da… je malo čudno to, da ti samo enkrat prebere. Morda je pa frka ravno v tem da je dvd še “odprt” za nadaljne zapisovanje? Poizkusi ga pač zapečt z “Burn without multissesion”
ej, ni ratal. Mi ga zapeče, napiše: Burn succesfully completed!
Ampak potem sem dala DVD ven pa noter – NIČ! Can’t open!
A bi lahko bilo kaj v zvezi z pekačem, virusi,….nastavitvami,….sem res jezna.
S CD doslej NIKAKRŠNIH TEŽAV, brezhibno dela, vse 100% pečeno in predvaja-funkcionira, DVD pa recimo da sem jih zapekla 20, le 3-je mi delajo, pri VSEH OSTALIH isto: Can’t open!
Pekač in računalnik stara 8 mesecev, če ti ta informacija kaj pomeni.
Help!
Sedaj se tako na daleč moja grozna pamet žal konča. No ja.. sicer bi ti lahko probal rečt, da poizkusi še kak drug komplet dvdjev ( nkol ne veš.. v teh časih je mimgrede lahko tud kakanova roba zanič).. ampak je to vseen mal preveč brcanja v temo.
Torej žal drugega kot to, da pač vprašat servis ( garancija?) več ne vem.. se bo pa morda našel še kdo drug, ki bi ti znal kaj koristnega svetovat.Bom pa mal držal pesti zate.. upam, da bo vsaj to kaj nucal 😉
Ejga, nova, gremo mi lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti, a ne?
1. Kateri program uporabljaš? Predlagam ti, da poskusiš Nero 6. Če imaš sedmico, rada ponagaja pri nekaterih pekačih in dvd-jih.
2. Katero znamko dvd-jev si kupila, kar naprej omenjaš škatlo – a brez imena??
3. Katere znamke je pekač? Kaj pa računalnik? Kje si ga kupila?
Če se izkaže, da je pekač z napako, garancija seveda še velja, torej ne bo problema na servisu.
Včasih marsikaj rešimo s posodobitvijo firmwara za pekač – a le včasih, ne pa vedno.
Prehitro sem poslala.
Disc:
Type DVD + R
Capaccity: 4.27 GB
Drive:
General:
Type: DVD-R/RW Combo Drive
Firmware version: 1.05
Čist na vrhu pa piše:
(1:0) D:/_NEC DVD_RW ND-3550A
je pa tu pri puščici opcija tudi: (4:0) F:/ Generic DVD-ROM
ampak izbran je “prvi”! Kaj sploh to pomeni???
Ej napisala sem kar se mi je zdelo, če moram še kaj, mi povej, ker se bolj slabo znajdem na tem področju.
Kam moram še pogledati za to kakšen računalnik imam??
Upam da lahko razbereš katere znamke je pekač, s katerim programom pečem in kateri računalnik je. Kupila sem ga v Šmarci pri Kamniku….
DVD so od “Think Xtra” ??
Gor piše:
DVD + R
RW
8 x speed PartNo.TXDVD+R 8x
Mam nekaj dodatnih informacij, ker sem probala naslednje:
1. Te filme ki sem jih spekla na mojem pekaču: pri meni jih seveda ne odpre, pri bratrancu VSE odpre!!????
2. bratranec mi je zapekel na tak MOJ DVD filme, in jih pri meni ne odpre, pri njemu laufa vse OK!
Hvala za pomoč.
Filma mi ne odpre, ampak pri bratrancu pa normalno dela!?
V raziskovalcu….spet ne vem kje naj to probam pogledati!…….misliš to ko kliknem na Compact Disc (D:)??
Tam ne napiše ime filma ki je gor (kot to noramlno naredi), ampak piše skoz:
Compact Disc (D:)
Ko pa kliknem gor, pekač začne “kao delati”, ko pa neha, pa se odpre okenček:
D:/ is not accessible.
Incorrect function.
Saj bo, saj bo, ampak tole si napisala šele sedajle in
ne že prej.
D:/ is not accessible.
Incorrect function.
Škoda..
Naprej poglej, ali imaš kje instalirano programsko opremo
od Roxia
Roxio Easy CD Creator
potem pa dalje – mislim da ti ne bo treba po trgovinah letat 🙂
ja, je,
na C, v mapci Program files,
v mapci: Windows Media Player je mapca: Roxio.
Noter so 4 file:
rsl.dll
wm1033.lng
wmburn.exe
wmburn.rxc
PA ŠE:
na C, posebej mapca: WINNT, v njej mapca: inf,
v njej med drugimi 2 file:
roxio.inf
roxio.PNF
To je vse kar se tiče Roxia pri meni.
Kaj zdaj?? A je to v redu??
sem šla po korakih, a ne najdem Roxia…..je pa v Add/Remove:
Windows Media Player Hotfix (see Q828026 for more information)
support inf:
A je to to?
Ker Windows Media Player je potem še posebej (s svojo “tapravo ikono”)
Ta ki sem ga napisala pa ima isto ikono kot wmburn.exe
C: (mapca Program files – mapca Windows Media Player – mapca Roxio – file: wmburn.exe
Zato sem pomislila da to Roxio. Ampak prav Roxio pa ne piše v imenu nobenga v Add/Remove!??
Žal se počas učim….
Hvala
ja če dam search s temi besedami, mi da ven vse možno živo…
Kaj pa:
CDBurning.log
ali cdplayer.exe
ali creatorAPI
A je kej od tega lahko roxio?
Če dam search: roxio, mi najde tisto kar sem že zgoraj napisala, ampak ko grem pa v Add/Remove, ga pa ni (možnosti search pa tam ni)……..kaj pa če te file od roxia le zbrišem pa ni dost, ane?
A obstaja še kakšna druga pot da program odstraniš – odinštaliraš?
A ni čudno to da v program files nima svoje mapce?? Da je v mapci od Windows Media Player?
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.