problemi s SIOL ADSL-om
Že eno leto imam problem ob aktiviranju modrega SIOL-a na računalniku. Že 3-krat sem dala ponovno naložit XP-je, vendar se mi pojavljajo težave ob vsakokratnem zagonu računalnika, ki preprosto zablokira, včasih tudi ob odpiranju pošte v Outlooku. Cca. 3-krat moram vsakokrat ponovno zaganjati mašino, preden se mu uspe zagnati. Računalničar mi je povedal, da baje programska oprema SIOL-a ni kompatibilna z XP-ji in da to povzroča težave. Zanima me ali mi kdo drug te izkušnje oz. kaj naj naredim? Opažam pa da so težave res povezane s SIOL-om, saj je računalničar testiral računalnik 1 teden pri sebi doma in ga sprobal s kabelskim internetom in ni bilo težav, ko pa smo pri nas doma naložili in aktivirali SIOL paket, pa je začel računalnik spet nagajati. Ko pa pokličeš njihove “strokovnjake” za pomoč pa nimajo odg. oz. je ta vedno nestrokoven.
Za vsakršen nasvet oz. pomoč se zahvaljujem! LP
ti imaš to adsl ??
odstrani Siol-ov paket.
Ponovno zaženi računalnik
pa naredi adsl povezavo pa bo mir. tistega tvojega računalničarja
pa v rit suni pa bo..
start
nastavitve
nadzorna plošča
omrežne povezave
levo zgoraj klikni na Ustvari novo povezavo
Vzpostavi povezavo z internetom
Povezavo želim vzpostaviti ročno
Izberi Vzpostavljanje povezave z uporabo širokopasovne povezave….
Ime ispja – napiši Siol
vpiši uporabniško ime
vpiši geslo
pa še enkrat vpiši geslo
Na koncu klikni DOdaj bližnjico za to povezavo na namizje
Na namizju se ti pokaže Siol – klikni na ikonco in si že na internetu
Hvala za vso pomoč, ampak šele zdaj sem skapirala, da sem se napačno izrazila pri vprašanju. Meni je siol (in internet) ves čas deloval, vendar takoj 1 dan po namestitvi mi je začel računalnik blokirati, ko sem ga vklopila in se mi ni uspel dokončno zagnati, tako, da mi zagon uspeva včasih v drugo, včasih pa šele v tretje. Pojavi se mi moder ekran in odšteva v % ali pa preverja sistem, ne vem natačno. Če siola nimam inštaliranega mi računalnik ne blokira in se normalno vklaplja, ko pa ga naložim mi začne takoj nagajati. 3-krat so mi že ponovno nalagali XP-je, ker sem mislila, da sem fasala kak virus ali kaj podobnega, vendar se še vedno nič ni spremenilo na bolje. Zato mi je moj računalničar povedal, da se siol ne ujema z XP-ji oz. nekaj podobnega. Ne vem ali bi lahko bil modem kriv, da mi računalnik naenkrat zablokira sredi dela, če delam s slikami ali če prebiram pošto ali pa če nekaj časa nič ne delam?!
Upam, da sem bila dovolj razumljiva, vendar mi zmanjkuje potrpežjivosti ob vklopih in bom počasi kišto vrgla v koš oz. odpovedala adsl.
Povedala si že dovolj – najbrž, ampak je vse skupaj tako nejasno…
Lepo napiši še enkrat mogoče po alinejah..
npr.:
1. vključim računalnik in dela
2. povežem se na internet, pa se zgodi naslednje:
– točno opiši/prepiši napako
3. če nisem povezana z internet-om in delam samo z slikami mi
zadeva dela/ne dela…
lp
Ne spomnim se več točno, ampak sem tudi imela ene težave, ko sem nalagala (modri) adsl. če se prav spomnim, je bil kriv Windowsov požarni zid in adsla nisem mogla pravilno namestiti, čeprav je internet kljub temu (približno) delal… Poskusi izklopiti požarni zid, pa potem naložiti adsl. In potem nazaj vklopit požarni zid (Nadzorna plošča- Varnostno središče)
SIOL se morda slabo razume z uporabniki, z XP-ji pa naj bi se 🙂 Za dogajanje ni krivo ne eno ne drugo. Treba bo ugotoviti, kaj povzroča zaplete po povezavi z internetom. Ali ti računalnik tedaj zamrzne in ga moraš sama resetirati, ali se ob napaki resetira kar samodejno?
Bodi po možnosti bolj natančna pri opisovanju teh napak in težav, da ti bomo laže pomagali. Pa ne scagaj prehitro. XP-ji in adsl so super stvarca, boš že videla 🙂
lp Tajfun
Forum je zaprt za komentiranje.