Problemi s podnajemniki
Pozdravljeni,
priblizno pred pol leta sem oddala stanovanje zenski samohranilki z 2 majhnimi otroci. Ko se je vselila, je rekla, da ima manjsega psa in rekla sem, da ni problema. Na koncu v stanovanju zivita se 2 odrasla otroka, ki nista prijavljena in se en velik pes in macek. Sosedje se stalno pritozujejo zaradi hrupa, smrada, psi scijejo kar cez balkon na avtomobile in ker puscajo stvari po hodniku. Stanovanje je starejse in ker je zenska hotela popraviti neke stvari, ki bi stroskovno znesle prevec in sem rekla da “ne”, je rekla da bo sla ven. To se se ni zgodilo, zato sem jo poklicala in in rekla da ima 1 mesec casa, da se odseli – kot je zapisano v pogodbi, ampak se ne da in govori, da ne bo sla ven, dokler ne najde novega stanovanja, pa naj traja kolikor casa hoce. Zraven mi stalno grozi z inspekcijo – ceprav ne vem s kaksno pravico, saj mi do par tednov nazaj nikoli ni rekla, da je s stanovanjem kaj kriticnega narobe. Ne vem kaj naj naredim in kako naj se znebim te zenske.
Bojim se, da bom imela na koncu vec stroskov, kot koristi s tem oddajanjem, saj so spodnjemu sosedu zaradi njih popokale stene.
Ali obstaja kak nacin, ki ne vkljucje metode “snetja vrat in izklopitve elektrike in vode” – ker me skrbi, da bi bila se kar v stanovanju in zivela se v vecji ciganariji?
Prosim za kak nasvet.
Lep pozdrav.
Ker imaš pogodbo, pisno zahtevaj izselitev v zakonitem roku.
Če hočeš po p.s. potem boš morala za izselitev tožiti- kako gre to pa veš. Sicer pa po 1 mesecu daš izklopiti elektriko. Vode ne smeš.
Ostale metode so ti pa že drugi nakazali.
Lahko se pa tožiš in poskušaš na legalen način, bo pa trajalo, ker so postopki vlečejo.
Saj zato se pa vsi boje najemnikov z otroci. Otroci so na žalost v takih primerih sredstvo za izsiljevanje in ob takšnih starših samo in vedno nasrkajo.
koliko % pa kot lastnik plačaš od najemne pogodbe?
-morda ne bi bilo slabo, da jih sosedje prijavijo policiji ob naslednjih izgredih, ali pa inšpekcijo zaradi smradu, pri nas so to naredili enemu,ki je imel v urbani soseski koze, kure ipd, veliko smradu in muh,
pa so ga z inspekcijo ustavili.
veliko srece
Akontacija dohodnine od dohodka iz oddajanja stanovanja v najem (najemnina) se izračuna in plača po stopnji 25 odstotkov od davčne osnove, ki je dohodek, zmanjšan za normirane stroške. Normirani stroški znašajo 40 odstotkov doseženega dohodka.
Realno gledano je nekje ~15% od dohodka iz najemnine. Vendar tu je še vedno veliko sivine in navadno se lastniki ravno iz razloga, ker ne plačujejo davko potem ne upajo urgirati proti slabim najemnikom, saj jih lahko dotični zatožijo, davčna utaja pa je pri nas hud prekršek (če nisi ravno kak politik).
No da vidimo sedaj elaborat na to temo, kje si našel ta procent?[/quote]
je začel gorky-in če bi bi ti znal brati in celo razumel, da bi torej bilo pismen, bi tudi videl, da gre za akontacijo.
In če gre za akontacijo, se dela tudi nek poračun,kajne? In kako misliš da se dela poračun, e? Od siceršnjega dohodkovnega razreda, einstein – kakšni pa so, pa ti ne povem, nalašč.
In če smo že pri tem: stroški so lahko normirani, lahko pa so tudi večji, če seveda to lahko dokažeš. takrat je seveda davka manj
Gospodična minnyari
Res ni lepo,da tako lažete in zavajate ljudi na forumu.Ko sem se vselila v vaše stanovanje se mi ni niti sanjalo kaj me čaka.Ko sem vas kontaktirala po telefonu ali je oddaja stanovanja še aktualna sem vam tudi takoj povedala,da imam štiri otroke od katerih trije živijo z mano,da imam enega večjega in enega manjšega psa in mačkona.Vprašala sem vas,če vas to moti,kajti v tem primeru je brezzveze prihajati na ogled stanovanja.Citirala bom vaš odgovor;mene ne zanima koliko otrok imate in koliko živali,mene zanima samo to,da bo najemnina plačana.
Tako,to je bil vaš odgovor.
Po vselitvi sem vas še isti teden obvestila da ne dela ogrevanje,ne dela bojler,ne dela pralni stroj,da so razbite šipe,da padajo vrata od omar dol,da ne dela ventilator nad štedilnikom itd Kasneje sem vas tudi obvestila da se razpada lijak v kuhinji in da so vsi odtoki zamašeni,da se pojavlja v prostorih plesen in da zaudarja.Ko je prišel vaš oče pogledat stanovanje je obljubil,da bo poslal steklarja in nekoga da bo saniral plesen,vendar od januarja meseca do danes ni bilo ne steklarja ne nikogar za saniranje plesni.V stanovanju smo živeli 14 dni brez tople vode,umivali smo se pri sorodnikih,pralni stroj smo si morali priskrbeti sami,ker če ne bi še po tolikih mesecih prali perilo v pralnici v Italiji.Omare smo si tudi popravili sami,prav tako ventilator pa ostale stvari.Da sploh ne omenjam jogijev,ki so vsi preluknjani pravzaprav po moji oceni pohrustani od mišev in vsi flekasti.Na hitro povedano stanovanje je totalno nebivalno.Kar se pa razpok v bloku tiče…te so mi sosedi že v prvem tednu bivanja v stanovanju pokazali.Razpoke v bloku so stare ,nastale pa so zato ker se blok ne vzdržuje tako kot se tudi stanovanje ni vzdrževalo in zaradi sesedanja terena,to so sosedovi tudi sami ugotovili…Kar se sosedov tiče tej ne prenašajo niti sami sebe,tudi prejšnjih najemnikov niso prenašali(in vi se prav dobro zavedate zakaj so vam ušli,če ne bi bili še dandanes v tem stanovanju,žal mi je,da jih nisem prej spoznala) in imeli so marsikaj za povedat glede vaše družine še posebej za vašega očeta in brata,ampak ne bi o temu.
Ne morem pomagati,če soseda moti enoinpol letni otrok,ki teče po stanovanju.In še to bi napisala ni mi potrebno groziti z črnogorci po telefonu,ker mi je to čist mim.Poznam svoje pravice in dolžnosti najemojemalca,žal pa vi kot najemodajalec poznate samo svoje pravice,dolžnosti pa ne.Gospodična najemodajalka,ciganarijo ste nam oddali za 620e.Tisto kar je zloženo pred stanovanjem so vaše pokvarjene zadevščine…bilo bi lepo,da jih odpeljete saj mene tudi motijo
veselica…pri nas ne razgrajamo,kajti hodimo zgodaj spat,ker zjutraj vstajamo pred peto.Policijo so nam pa že poslali vendar niso imeli kaj videt tako da kakor so prišli so tudi odšli.
Na.ne vem če ima smisel odgovarjat na tvoj komentar..vendar je tudi meni v interesu čimprejzamenjat stanovanje,verjemi da mi ni prijetno po vsakem kopanju praznit kado z vrčem 🙁
glede prijave davka ne bom komentirala…le kdo rad plačuje davek…:)
Vam in vsem ostalim komentarorjem pošiljam topel pozdrav z obale
Vlasta
Forum je zaprt za komentiranje.