Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Problemi s hrbtom

Problemi s hrbtom

Tisti, ki delate v pisarni … kako skrbite za zdravje svojega telesa? Jaz večino dneva presedim za računalnikom, potem pa grem domov in največkrat spet končam za mizo. Saj vem, služba je udobna in fizično nezahtevna, ampak telo mi vseeno da vedeti, da tole ni ravno najboljše zame. Se trudim redno hoditi na sprehode, jemati pavze od sedenja, probal sem tudi že eno tisto stoječo mizo, itd. ampak očitno to ni dovolj. Kako vi rešujete to? Imate drugi kakšne svoje navade, da ostanete gibljivi in ne čutite posledic celega dneva za računalnikom?

Si kdaj poskusil kakšno masažo? Katera prehanska dopolnila jemlješ?

Kakšne imaš simptome? Daj nam malo več informacij no 🙂

Ja, meni paše določen tip low-impact vadbe večkrat tedensko, pa skoraj vsak večer pred TV namesto na kavču sedim na tleh in večinoma delam zraven še vaje za hrbet in stabilizatorke trupa, pa poskušam skrbeti za kondicijo s kolesarskimi potepi in hribi.

Zaenkrat mi gre fizično bolje kot večini mojih kolegov podobnih let.

Bolečine v hrbtu in sklepih, bolečine v rokami. Težko sem kaj bolj natančen haha

Joga in meditacija v turškem sédu rešita vse tovrstne težave, garant, iz prve roke. Imam bolj gibčno hrbtenico kot 20 let mlajša kolegica, ki tudi skrbi za gibanje, ona recimo kajta in borda, pa ji to bolj malo pomaga pri hrbtenici, saj le ta zahteva predvsem raztezanje jogijskega tipa, ne pa toliko kondicijsko trpinčenje mišic. Njo vsake toliko konkretno boli hrbtenica, čeprav je konkretno športni tip, jazpa joga, meditacija, plavanje in pohodništvo, pa nikoli bolečin.

Gibljivost hrbtenice pa je,kakor vemo, merodajna za gibčnost telesa v splošnem.

Odgovor na objavo uporabnika
Vindigo, 27.09.2025 ob 20:31

Bolečine v hrbtu in sklepih, bolečine v rokami. Težko sem kaj bolj natančen haha

Vem, da ljudje mislijo da je pilates bolj kot ne za ženske, ampak meni je res pomagal, pa prehrano je treba met dobro, suplementirat hranila katerih ne dobiš dovolj v hrani.

Dixy, 27.09.2025 ob 20:56

Vem, da ljudje mislijo da je pilates bolj kot ne za ženske, ampak meni je res pomagal, pa prehrano je treba met dobro, suplementirat hranila katerih ne dobiš dovolj v hrani.

Prehrana bi definitivno lahko bila boljša. Pilates in jogo sem pripravljen poskusiti. Nadomestil ne jem nobenih. Ali bi jih moral??

Vindigo, 27.09.2025 ob 21:29

Prehrana bi definitivno lahko bila boljša. Pilates in jogo sem pripravljen poskusiti. Nadomestil ne jem nobenih. Ali bi jih moral??

Odvisno kaj od potrebnih hranil dobiš iz tega kar ješ in koliko si zunaj – na soncu. Če nisi precej zunaj, bi bil vsaj D vitamin koristen dodatek. Pa niti drag ni.

Vitamin D, glukozamin, kolagen

Te na šiht nič ne jebejo? ?

Vindigo, 27.09.2025 ob 19:31

Tisti, ki delate v pisarni … kako skrbite za zdravje svojega telesa? Jaz večino dneva presedim za računalnikom, potem pa grem domov in največkrat spet končam za mizo. Saj vem, služba je udobna in fizično nezahtevna, ampak telo mi vseeno da vedeti, da tole ni ravno najboljše zame. Se trudim redno hoditi na sprehode, jemati pavze od sedenja, probal sem tudi že eno tisto stoječo mizo, itd. ampak očitno to ni dovolj. Kako vi rešujete to? Imate drugi kakšne svoje navade, da ostanete gibljivi in ne čutite posledic celega dneva za računalnikom?

@Vindigo

Kupi si dve medicinski zogi. Eno za doma, drugo za v sluzbo.
V Sanolabor-ju jih prodajajo.
Prve dneve te bo hrbet bolel kot hudic, ko se bodo misice utrdile, bo pa tudi bolecina v hrbtu izginila.

Ni za kaj.

Za zacetek zguglaj vaje v pisarni, v glavnem so raztezne vaje in jih delas na stolu ob mizi, pa nastimaj si alarm na vsako uro, da se dvignes, naredis nekaj korakov in par pocepov.

DebelaKrota, 28.09.2025 ob 09:21

@Vindigo

Kupi si dve medicinski zogi. Eno za doma, drugo za v sluzbo.
V Sanolabor-ju jih prodajajo.
Prve dneve te bo hrbet bolel kot hudic, ko se bodo misice utrdile, bo pa tudi bolecina v hrbtu izginila.

Ni za kaj.

Bom kupil najprej eno žogo za doma pa bom videl če mi pomaga.

Katja, kje pa dopolnila kupuješ?

Vaje, vaje, vaje.?

Gibanje.

Ce imas zdrav hrbet, vseeno lahko obisces kakega fizioterapevta da ti pokaze prave vaje in te vodi skozi te vaje ene parkrat, da jih pravilno izvajas. Rabis vaje za krepitev misic in stabilizacije hrbtenice, da se izognes posledicam prisilne drze za racunalnikom in degenerativnim tezavam.

Plavanje.

Veliko tekocine, ker tudi diski se dehidrirajo.( izsusijo)

Vindigo, 28.09.2025 ob 12:51

Bom kupil najprej eno žogo za doma pa bom videl če mi pomaga.

Katja, kje pa dopolnila kupuješ?

Odvisno katera. Glukozamin pa vitamin D kar v DM-u, kolagen mam pa od swiss gamsa

Massim, 27.09.2025 ob 20:00

Si kdaj poskusil kakšno masažo? Katera prehanska dopolnila jemlješ?

Motika pomaga brez prehranskih dopolnil in masaže!

Katja198, 28.09.2025 ob 13:37

Odvisno katera. Glukozamin pa vitamin D kar v DM-u, kolagen mam pa od swiss gamsa

Ogromn ljudi na tem forumu jemlje njihov kolagen. Kaj je posebnega na njem? Je res tolk dober?

Vsak dan telovadi pa boš  videla razliko.

jeannie, 28.09.2025 ob 15:06

Ogromn ljudi na tem forumu jemlje njihov kolagen. Kaj je posebnega na njem? Je res tolk dober?

Ne vem točno kaj je posebnega, sam velik ljudi na tem forumom priporoča ali tega ali pa Divokozo.

prosim ce ne kupujete v dm dopolnila.

pojte na vitaminklinik in tam kupite

mg d vit omega 3

raztezne vaje

zakaj pa si doma za rac. upam da ne sluzba ali se hujse igrice

Gams jemljem nekaj let. Če bi že prej vedel da tako pomaga, bi ga začel jemati že vsaj 10 let prej. Ne vzamem čisto vsak dan, kot so navodila, 4-5x na teden. To je moj prvi kolagen, z drugimi nimam izkušenj.

Drugače tudi vitamini B, C, D,  magnezij . Vse skupaj bolj občasno, neredno.

Človeško telo se začne resno starat pri 30 letih in še prej. Recimo pred več 1000 leti je bilo nekaj običajnega, da so umirali že pri 25 letih starosti. abraham je bil prava redkost (kot da bi danes živel do 100 let).

Za razgibavanje je najboljše plavanje in seks, aktivni seks ne samo ležanje. To je znanstveno dokazano.

Na splošno od dopolnil je najboljši učinek v praškasti obliki, potem kapsule, tablete.

Najslabše so šumeče tablete. Baje je celo več škode kot koristi. Tako sem slišal.

Anonimno 105, 28.09.2025 ob 18:53

Gams jemljem nekaj let. Če bi že prej vedel da tako pomaga, bi ga začel jemati že vsaj 10 let prej. Ne vzamem čisto vsak dan, kot so navodila, 4-5x na teden. To je moj prvi kolagen, z drugimi nimam izkušenj.

Drugače tudi vitamini B, C, D,  magnezij . Vse skupaj bolj občasno, neredno.

Človeško telo se začne resno starat pri 30 letih in še prej. Recimo pred več 1000 leti je bilo nekaj običajnega, da so umirali že pri 25 letih starosti. abraham je bil prava redkost (kot da bi danes živel do 100 let).

Za razgibavanje je najboljše plavanje in seks, aktivni seks ne samo ležanje. To je znanstveno dokazano.

Kje pa lahko to kupim?

Nekdo je rekel, da naj dodatkov ne kupujem v dmu.

Vindigo, 28.09.2025 ob 21:56

Kje pa lahko to kupim?

Nekdo je rekel, da naj dodatkov ne kupujem v dmu.

Na njihovi spletni strani lahk naročaš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close