Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problemi pri odpiranju lokalnih diskov

Problemi pri odpiranju lokalnih diskov

Problemi pri odpiranju lokalnih diskov

Windows XP, SP3, da ne pozabim kasneje.
Iz Mojega Računalnika ni mogoče odpreti “lokalnih diskov”, torej nobene particije na trdem disku.
Lahko pridem na vse particije tako da vpišem v Naslov c:\, d:\,… ali če odprem raziskovalec in in tam v levem stolpcu izberem eno particijo.

Ko pa v Moj Računalnik dvo-kliknem bilo katero particijo dobim pa error message da manjka datoteka RECYCLER\S-polnoštevilk.com
A ni RECYCLER nek sistemski direktorij za windoze ali nekak tak? No če vpišem pot c:\recycler se znajdem pred prazno mapo.

Probal sem “obnovit sistem”, izberem datum na kdaj naj postavim nazaj, kliknem naprej, potem je warning da bom izgubil vse neshranjene podatke bla bla bla in še enkrat bi moral stisnit naprej, stiskam kot zmešan, nič se ne zgodi, torej odpade.

Mi res nihče ne zna pomagati 🙁

pravi,da mi manjka recycler\S-1-0-76-100016461-100009981-100026510-9855.com

Klemenxx mogoče ti veš odgovor.

Ko boš prepisal točno oznako napake, ali pripel printscreen
boš pa dobil kakšen odgovor..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

se opravičujem,ker že takoj nisem prilep slike.

Bom kopiral kar pod do slike oz. mojega problema

http://www4.slikomat.com/09/0201/uog-proble.jpg

SI poizkusil pobrisati recycle datoteko ??
ter ponovno zagnati računalnik?? Načeloma jo mora kreirati na novo.
Kaj pa si mogoče imel kakšne viruse/trojance in podobno nesnago
in se ti je ta problem potem pojavil ??

To se mi je zgodilo včeraj,ko sem res eno programčke vlekel iz neta 🙁 pač da bi lahko iz pfd besedilo prekopiral v word. Lahko da sem kaj staknil tam.

sem pa kasneje brisal programe s Your Uninstaller! 2008 in upam da mi ni ta kaj preveč zbrisal. Ampak sem ga že tudi prej uporabljal,da se je izkazal,da je ok… prav veliko se pa sam ne spoznam.

Že nekaj časa iščem po netu,in sem nekje zasledil,da imam lahko virus in sicer piše tako: (Tudi ti si najbrž fasal Autorun virus. Pobriši autorun.inf na rootu diskov.) ter to (To je virus. 100%.
Na disku imaš 2 datoteki: copy.exe in autorun.inf… In ne vidiš jih niti, če imaš označeno, da pokaže vse skrite, sistemske, bla bla bla datoteke. In verjetno je tvoj antivirus odstranu okuženo datoteko copy.exe, a un autorun.inf je ostal.

Rešitev bi bila, da gre v Safe mode, tam pa zbrišeš ti dve datoteki (oziroma verjetno samo autorun.inf, ker copy.exe ti je odstranu že antivirus očitno).
Ko si pa glih v safemodu, pa pojdi v Start – Run – “regedit” … Pa Edit – Find – copy.exe … Pa tam poglej, če je ta key v kakšni “Run” mapci.
(P.S. – Če ne veš, kaj delaš, ne brisat iz registra, ker lahko zelo hitro kej zajebeš.)

Ampak ker nisem prav veliko vešč računalniškega jezika,sem bolj previden,da nebi naredil še več škode.

Sem pa ponoči v varnem načinu preskeniral disk z nodom32,mi je sicer našel neke trojanske konje (win32/kryptik fx) v C:windows/temp/tempo… katere sem tudi uspešno izbrisal.

Poglej prosim še to,tukaj mi je nekdo želel pomagati,ter me vodil čez postopek,kjer sem tudi lepil slike : http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=67602

No se mi je kar dozdevalo nekaj takega.
Torej:

– računalnik ponovno zaženi
– pritiskaj tipko F8 dokler ne dobiš menija, kjer med drugim piše ena
od opcij:

– Varni način (v ang. Safe mode)

– sistem se ti bo zagnal v varnem načinu
– potem pa le pobriši mapo recycler na c disku

naredi še ponovni zagon, pa bi moralo biti v redu

da še hitro dopišem,kar mi je pravkar pokazal online antivirusnik od pande:

00032859 dialer.ix Dialers No 0 Yes No HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Code Store Database\Distribution Units\{73F0FD85-BD47-4A95-86D1-DE38860462C1}

ampak zlomka ne morem izbrisati 🙁

torej naredim,kot si pravkar omenil?

Ko boš že v varnem načinu pa preglej VSE datoteke za viruse, potem pa
šele pobriši recycler mapo.

No ker mi žilica ne da miru,sem preiskal z antivirusnem ponovno v varnem načinu,našel ni nič več.

Potem sem se spravil brati podobne probleme in se naletel na nekoga,ki mu je pomagal program,ki sem z njim preskeniral tudi sam…

mi pa takoj na začetku nekaj najde. Lahko to enostavno zbrišem (sumim da tu tiči moj problem)

Aja in katero možnost naj uporabim pri brisanju… drugo ali četro?

še slika:
http://www4.slikomat.com/09/0202/o5u-trojan.jpg

Naj povem,da je problem rešen… tale programček mi je rešil problem…. očitno mi je tako zelo ponagajal en trojanski konj.

hvala klemenxx za trud

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close