problemčki z računalnikom
Zadnje čase imam precej problemov z računalnikom, ne vem od kje, ker ga uporabljam samo jaz, večinoma kakšni forumi, mail, facebook, 24ur. To je pa to.
Prvi problemček, ki se mi je zgodil prvič je ta, da sem hotela na Gmail in se mi ni hotel odpret, zgoraj pa se je pojavilo tisto opozorilo: V interesu vaše varnosti…. valda sem to kliknila drugače na mail nisem mogla. Je narobe, da sem to kliknila? Je lahko to kakšen virus? Preden pa se je to zgodilo sem čistila disk (programček čiščenje diska) in zbrisala začasne internetne datoteke in vse ostale začasne datoteke. Je možno to zaradi tega?
Drugo me nekaj samo zanima, ko čistiš disk se ti najprej odpre okenček ‘možnosti čiščenja diska’ in spodaj ‘le moje datoteke’ ali ‘datoteke vseh uporabnikov v tem računalniku’. Računalnik uporabljam samo jaz, je v tem primeru smiselno odpret to drugo?
Če ostanemo pri čiščenju diska, če počistim ‘prenesene programske datoteke’ – spodaj piše, da vsebujejo activnikeX in javanske programčke. Če to počistim potem jave ne bo več?
Če počistim ‘pomnilniške datoteke za izvoz z napakami’ oz. jih sploh lahko počistim?
Včasih, ko prižgem računalnik se mi kar pojavi tisto opozorilo v smislu RAČUNALNIKA NISTE PRAVLNO UGASNILI… čeprav sem ga. Zakaj to?
Velikokrat imam tudi t. i. Blue screen. Ali to kvari računalnik? Ali pa je samo nadležno?
Ali se lahko ta blue screen prepreči oz. ‘popravi’, če počistim ‘pomnilniške datoteke za izvoz z napakami’ ?
Ne da se mi pisat, odgovor boš najdla, če vpišeš v google blue screen ali modri zaslon ali BSOD
(Blue Screen of Death), običajno je to programska napaka, si kaj instalirala – odstrani, si posodobila
kakšne gonilnike – odstrani, kaj si delala preden se je to pojavilo, pa še več vprašanj, poišči malo,
tudi na tem forumu, je pa seveda škodljivo za pc saj ga na silo zaustavi, če ni nič od tega, poskusi namestiti okna ponovno. Modri zaslon lahko zaustaviš, prepišeš tiste številke v googla saj te številke
povedo vrsto napake.
Za čiščenje pc-ja uporabi ta program[/url] ti si čistila disk in
si s tem pridobila samo prostor, ta program bo pa poskrbel za nepotrebno in škodljivo navlako.
Namesti si tudi ta program[/url] , ga posodobi in zaženi in odstrani vse kar najde. Zaženi tudi AV prog.
Našla sem kje se skriva napaka in sicer bi mogla namestit windows vista servis pack 2 (imam sp1). No vsaj tako mi piše v Poročila o napakah in rešitve, da je to ta napaka.
Zdaj pa imam problemček spet 🙂 namreč sama se bojim namestit sp2, ker sem slišala,da lahko pride do težav z gonilniki itd…
Kako poteka namestitev sp2? Je tako kot ostale namestitve oziroma posodobitve, ki ti jih ponudi windows update? Namreč tista “navodila” na microsoftovi strani ne razumem nič. Povsod omenjajo možnost težav po namestitvi.
Tu si malo preberi o sp1 in sp 2, so pa z visto
včasih problemi, jaz bi dal gor sp2, če bodo pa problemi, pa sp2 odstraniš.
najprej vprašanje. Kateri operacijski sistem imaš? Predvidevam da Windows XP.
Prav se težave, ki si jih opisala se nanašajo na operacijski sistem. Predlagam, da premisliš o možnosti, da dobiš nekega računalničarja, ki ti bo namestil Windows7. Pogoj je, da ima tvoja kišta vsaj, ponavljam VSAJ 2 giga rama (spomin). Če ga nima, te nadgradnja tega košta manj kot 30eu.
Potem pa samo bekapiraš svoje podatke in namestiš Windows7 na čisto … in vse tvoje težave bodo izginile. Ok razen če imaš računalnik star 5 oz več let…
nahitro:
1. Problem se nanaša na brskalnik … če si pucala temp datoteke je možno to vzrok.
2. Na vsakem računalniku obstaja tudi “administratorki račun” … poleg predvidevam tvojega…
3. Ne java bo ostala, razen če jo odstraniš iz nadzorne plošče. Tudi java vtičnik v brskalniku bo ostal.
4. in 5. To se pa nanaša na moj prvi odstavek …
martin12, to sem si že vse prebrala, večkrat, pa nič ne štekam.
Imam še ene par vprašanj:
Ali moram pred namestitvijo sp2 kopirat dokumente, musko, itd… se bo kaj zbrisalo, zgubilo po namestitvi?
Brala sem,da namestitev traja okoli 1 uro. Je to res? Tako dolgo?
Ne razumem tudi tega, ko piše po namestitvi se prijavite v sistem preko poziva sistema (ali nekaj takega, ne spomnim se točno). Kakšna prijava? Jaz nimam nobenega gesla za windowse ali kaj takega? Bo potem kakšno geslo?
V zgodovini posodobitev imam že nameščeno nekaj zadev v zvezi s sp2, ampak ta “glavna” še čaka na namestitev. Kaj potem pomenijo te druge, ki so že nameščene?
Malce sem zmedena, ker povsod kjer berem je drugače opisano.
Glede na to kaj vse piše, se mi to zdi kar ena taka “orng” posodobitev, skoraj kot formatiranje?! Mislim verjetno ni taka izi posodobitev kot ostale posodobitve, ki jih je ponujal do zdaj, za sp1, windows update? Tisto si kliknil, se je namestilo, včasih niti reset ni bil potreben.
Aja pa še nekaj: nekje berem, da se med namestitvijo sp2 računalnik VEČKRAT ZNOVA ZAŽENE. Nekje spet berem, da bo po namestitvi MOGOČE POTREBEN RESET. ?
PCjček, ti preveč kompliciraš, a veš. Brez skrbi lahko namestiš vse popravke, ki ti jih ponuja Vista. Z nobenimi gonilniki ne boš imela težave, če sedaj delajo – bodo tudi potem. Računalnik se po nameščanju popravkov ponovno zažene in do konca opravi nameščene spremembe – takrat ko to dela, ga ne smeš ugašati. T. t. blue screen ti računalnika sam po sebi ne kvari, saj se le resetira.
Živjo!
Imam en problem, za katerega nikakor ne najdem človeka, ki bi zal s temi stvarmi operirati….sicer ne gre čist za računalnik problem..ampak za statistiko. Zanima me namreč, ali kdo obvlada spss in bi mi pomagal samo okljukati stvari, da mi vrže ven podatke za t-test. res bom zelo hvaležna tistemu, ki se na to kaj spozna.
Forum je zaprt za komentiranje.