problem zapečt film
To je možno in niti ne traja predolgo.
1. V konfiguraciji Ffdshow vpišeš mapo, kjer imaš za določeni DiVX film podnapise. Določiš lahko tudi pisavo in velikost podnapisov, npr. 34.
2. Za pretvorbo v DVD zapis uporabi program Cucusoft MPEG-DIVX-AVI to DVD converter (verzija 7.02). Odpreš film iz mape, kjer je shranjen, izbereš PAL, Stretch to fit, in z gumbom z orodji nastaviš npr. Level 9 ter klikneš na gumb Convert. Če boš imela v DVD pekaču prazen DVD (še najbolje, da kupiš RW, da ga po ogledu filma lahko spet zbrišeš in ponovno uporabiš), bo po pretvorbi samodejno shranil film v DVD zapisu. Tega potem lahko predvajaš prek DVD predvajalnika na TV.
3. Pretvorba traja od 25 do 45 minut, odvisno od tega, kakšen je AVI film.
Hja, na koncu boš ugotovila to, kar sem ti že najprej napisal.
Stvar je komplicirana, traja preveč časa, rezultat je pa premalo kvaliteten, da bi se splačalo to počet. Posebej, če želiš naredit “normalen” dvd z kakim menujem in z “pravimi” dvd podnapisi, ker s tem programom podnapise verjetno kar “zapeče” na film.
Kako tajfunu uspe iz avija dvd zapečt v 25 minutah ne vem, ponavadi to traja kar precej ur.
c/p iz Cucusoftove strani :
Why is ‘AVI to VCD / DVD’ so slow?
Depending on your computer system, you may experience anywhere from 1 to 10 frames (more or less) encoded per second. Some systems will be slower, some faster. This means it easily take from 3 to 30 hours to encode 1 hour of video to mpeg. …
Se pomoje splača reskirat tistega cankarja+še malo za nakup divx playerja.
Točno tako je, kot sem zapisal: pretvorba iz AVI v DVD zapis traja od 25 do 48 min, odvisno od tega, kakšne kakovosti je AVI zapis, filmi z neta so namreč različne kakovosti. Potem pa še nekaj minutk, da Cucusoft zapeče DVD na zgoščenko – in že lahko gledaš recimo na DVD rekorderju, ki recimo še ne podpira DIVX.
Res, nekateri so okrog integracije podnapisov v DVD odkrivali vročo vodo in celoten postopek je trajal več ur, na počasnih mlinčkih celo nerazumno dolgo.
Potrebna pa je verzija Cucusofta, ki sem jo omenil, starejše namreč le izdelajo MPG datoteko in so kasneje lahko težave, kako jo zapeči v video DVD zapis…
ma ne, meni je pretvarjalo slabi 2 uri, potem zapeče s klasično hitrostjo
recimo nero vision expres pa to dlje počne, samo je tudi file na koncu mnogo večji kot pri cucusoftu (če izbereš drugačen level, bi verjetno tudi tu bilo isto – ne vem, samo predpostsavljam, ker se prvič ukvarjam s cucusoftom)
Forum je zaprt za komentiranje.