Najdi forum

problem zapečt film

ne rata mi zapečt filma na dvd-r….mi skoz javlja da je premajhen cd-premal prostora

a mi lahko kdo pomaga? ampak s podnapisi vred, pa da je zapečen tko kot dvd ne kot dvix…

mam pa nerota

ammm, malo bolj razloži kaj bi rada in kaj ne gre…

Imaš divx film?
Zapekla bi ga na cd ali dvd?
Kot vcd ali dvd film?

kot dvd film…ker mi dvd predvajalnik ne podpira dvix filmov

nikjer mi ne piše kakšen film sem ga pa iz neta potegnila

ma cel postopek rabim: a normalno dodam film in podnapise al kaj, ggrr…ma sej še razložit ne znam

To kar bi rada nardila ni tako zelo enostavno, posebej če želiš imet še podnapise. Tko da se spravi delat le če imaš dosti časa in volje.

cajta dost volje pa tud…sam kako???

Za začetek si preberi tole

a tega ni v slovenščini

To je možno in niti ne traja predolgo.
1. V konfiguraciji Ffdshow vpišeš mapo, kjer imaš za določeni DiVX film podnapise. Določiš lahko tudi pisavo in velikost podnapisov, npr. 34.
2. Za pretvorbo v DVD zapis uporabi program Cucusoft MPEG-DIVX-AVI to DVD converter (verzija 7.02). Odpreš film iz mape, kjer je shranjen, izbereš PAL, Stretch to fit, in z gumbom z orodji nastaviš npr. Level 9 ter klikneš na gumb Convert. Če boš imela v DVD pekaču prazen DVD (še najbolje, da kupiš RW, da ga po ogledu filma lahko spet zbrišeš in ponovno uporabiš), bo po pretvorbi samodejno shranil film v DVD zapisu. Tega potem lahko predvajaš prek DVD predvajalnika na TV.
3. Pretvorba traja od 25 do 45 minut, odvisno od tega, kakšen je AVI film.

a lah to mal bolj po kmečko razložiš pa kaj morm vse met da lah to nardim…

hvala

vse ti je napisal, kaj še hočeš, lotevaš se stvari za katero je treba malo možgane napet in sedet pri kompjuterju.Sej veš kompjuter vse sam naredi samo povedat mu je treba kaj naj dela. Drugič rajše napiši kdo ima cajt da ti zripa en divx v DVD.
Basta

sam mal jaz cajt mam in bi to rada sama naredila samo mogoče nisem kompjuterski frik in glih najbolj ne štekam vseh teh izrazov in programčkov

OK!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

žal mi ne rata…pa najdla sem ta programček samo v 2.pa še neki verziji

Hja, na koncu boš ugotovila to, kar sem ti že najprej napisal.
Stvar je komplicirana, traja preveč časa, rezultat je pa premalo kvaliteten, da bi se splačalo to počet. Posebej, če želiš naredit “normalen” dvd z kakim menujem in z “pravimi” dvd podnapisi, ker s tem programom podnapise verjetno kar “zapeče” na film.
Kako tajfunu uspe iz avija dvd zapečt v 25 minutah ne vem, ponavadi to traja kar precej ur.

c/p iz Cucusoftove strani :

Why is ‘AVI to VCD / DVD’ so slow?

Depending on your computer system, you may experience anywhere from 1 to 10 frames (more or less) encoded per second. Some systems will be slower, some faster. This means it easily take from 3 to 30 hours to encode 1 hour of video to mpeg. …

Se pomoje splača reskirat tistega cankarja+še malo za nakup divx playerja.

vidm ja…hvala za razlago

Točno tako je, kot sem zapisal: pretvorba iz AVI v DVD zapis traja od 25 do 48 min, odvisno od tega, kakšne kakovosti je AVI zapis, filmi z neta so namreč različne kakovosti. Potem pa še nekaj minutk, da Cucusoft zapeče DVD na zgoščenko – in že lahko gledaš recimo na DVD rekorderju, ki recimo še ne podpira DIVX.
Res, nekateri so okrog integracije podnapisov v DVD odkrivali vročo vodo in celoten postopek je trajal več ur, na počasnih mlinčkih celo nerazumno dolgo.
Potrebna pa je verzija Cucusofta, ki sem jo omenil, starejše namreč le izdelajo MPG datoteko in so kasneje lahko težave, kako jo zapeči v video DVD zapis…

Še to: kakovost takih DVD-jev ni nič slabša kot je osnovni AVI, na TV je to še manj opazno kot npr. pri LCD zaslonih. Tudi Divx player ni slaba rešitev, sploh pa pri ljudeh, ki imajo sedaj le navaden DVD predvajalnik. Rekorderja pa človek le ne menja vsak dan, kajne?

jaz po pravici povedano ne mislim kupovat dvdja k mi bo podpiral še dvix ker imam novega…in ker mi ne rata z Cucusoftom (pač sem bolj leva) pa še čist xy verzijo mi naloži…tko da sem se odpovedala temu da bom filme gledala na vikendu k bi jih raje kot doma, ker mi pač ne rata zapečt v dvd format

Nikoli ne vrzi puške prehitro v koruzo 🙂

pa če mi ne uspe…nnnooooo

niti taprave verzije tega programa ne dobim…

jaz tudi ne najdem te verzije programa- ali lahko kdo napiše link?hvala

Verzija 7.07
in 7.07 Lite

ma ne, meni je pretvarjalo slabi 2 uri, potem zapeče s klasično hitrostjo

recimo nero vision expres pa to dlje počne, samo je tudi file na koncu mnogo večji kot pri cucusoftu (če izbereš drugačen level, bi verjetno tudi tu bilo isto – ne vem, samo predpostsavljam, ker se prvič ukvarjam s cucusoftom)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close