problem z računalom
Živjo dragi računalničarji
Kaj bi blo lahko narobe z mojim računalnikom? Namreč, ko ga zaženem, pride do une začetne strani z ikonami in se takoj nato sesuje. To se zgodi približno 5krat do 10krat zaporedoma, potem pa kar naenkrat spet normalno vžge in deluje super cel dan, po potrebi še celo noč brez vsakih problemov.
Any idea?
res težko rečt..
bo potrebno “per partes”..oz. po vrsti kot so hiše v trsti..
jst bi prej dejal kak virus,ki ti po naloženih windowsih resetira PC..
poizkusi z F8 tipko med zagonom pa potem potrjevanje korakov..tam definiraš kateri driverji se naj naložijo..
spremljaj pri katerem se sesuje..če se..?
če imaš morda zagosnki CD (rescue) ga daj v CD in štartaj.. tako lahko eliminiramo disk..
ne vem.. to je treba videt- slišat..
a to dela že dolgo..al od včeraj?.. si kaj instalirala zadnje čase..
no še nekaj sem se spomnil..
sam sem imel podoben primer z grafično kartico..podobno je lahko s procesorjem..
če se ventilator na procesorju ali grafični kartici NE zažene ko startaš PC se bo, ko doseže temp kritično mejo resetiral, to bo ponavljal toliko časa dokler ventilator spet ne zalaufa..
preveri če se ventilatorja vrtita oz. če so kontakti na konektorjih ok..
drugih idej pa res nimam..
lp
uu res ste face, hvala za hitre odgovore in predloge. Bom pol zvečer, ko bom mela čas s fotrom mal pogledala, če je kaj od tega (on je štromar in vsaj toliko ve, kje so te zadeve locirane, napajalnik itd….jst tko nimam pojma:::))), je pa drugač računalnik star 1 leto in 2 meseca in se ta napaka pojavlja že praktično od začetka (tko da-sicer laično- mislim, da niso kakšni virusi), vmes je tud po 3 mesece čist normalno delal, le včasih ni hotel vžgat, tko da ga nisem nosila na servis.
In najbrž je to prenosni računalnik in ne kakšna navadna kišta – ali
kako..
Če bi ti opisala svoje tegobe tako kot se za gre, npr.:
– imam računalnik tipa (točna oznaka):…………………………….
– imam operacijski sistem:……………………………………….
– pa še kaj, kar si pozabila…
Forum je zaprt za komentiranje.