Problem z lastnikom zaradi izselitve
Pozdravljeni,
s partnerjem sva se po 2mescih razmišljanja odločila, da bi bilo najboljše, da se za nekaj časa preseliva k mojim staršem. Trenutno živiva v najemniškem stanovanju (od 1.5.2012).
Partner je v ponedeljek šel k lastnici in ji povedal najino odločitev. Danes pa sem jaz srečala njenega moža, ki je bil zelo nesramen do mene in mi nikakor ni pustil, da mu pojasnim kako je na stvari.
Z lastnico se je partner ustno dogovoril, da 1.4. predava ključe. Mož pa mi je danes “zagrozil”, da če prej najde nove zainteresirane ljudi, naju bo takoj izselil. Zelo je jezen, kajti takrat sva rekla, da bi ostala čim dlje v stanovanju (navadna najemna pogodba je napisana od 1.5.12 do 1.5.14).
Na vas se obračam z uprašanjem, ali naju lastnik res lahko tako hitro izseli?
Moram pa vam povedati še to, da imava redno plačane položnice, vsak mesec nama lastnica napiše “potrdilo” o plačani najemnini, nimava nobenih problemov s sosedi, …
Moje naslednje vprašanje pa je; ali greva lahko midva že prej ven npr. 1.3.13 oziroma ali obstajajo kakršnikoli razlogi, da se izseliva prej?
Lepo vas prosim za pomoč, kajti prvič sem v najemniškem stanovanju in ne vem kaj lahko storim.
Najlepša hvala že vnaprej.
Barbara
Spoštovani!
Kolikor nimate v najemni pogodbi drugačnega določila, lahko v skladu z zakonom kadarkoli PISNO odpoveste pogodbo z 90 dnevnim odpovednim rokom, ne da bi za to navajali razloge. Sporazumno z najemodajalcem se seveda lahko izselite tudi takoj.
Lastnik vas lahko izseli samo iz razlogov, ki so navedeni v najemni pogodbi (krivdni razlogi).
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.