Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problem z Inboxom – avtomatično pošiljanje sporočil in prejemanje obvestil od Mi

Problem z Inboxom – avtomatično pošiljanje sporočil in prejemanje obvestil od Mi

Spoštovani!

Od takrat, ko se je pojavil virus Mydoom, imam neprestano težave z inboxom na yahoo.com Problem je sledeč: vse doslej sem dobil največ en spam dnevno (večkrat tudi nobenega), sedaj pa je njihovo število naraslo na 10 in več dnevno. Vsi ti spami sicer gredo v bulk mail, vendar pa imajo zelo nenavaden subject:
– hello, hi, test, ipd. in priponka. Zanje vem, da so virusi in jih ne odpiram. Zanima me, kako naj ustavim dotok virusov v moj poštni nabiralnik. Težav z drugimi poštnimi nabiralniki nimam.
– Skoraj vsak dan mi piše en “Microsoft”, da naj “use this patch immediatelly!”. Jaz te pošiljke takoj izbrišem, ne da bi gledal njihovo vsebino. Ali delam prav ali pa mi Microsoft le hoče poslati kaj koristnega? Od kod potemtakem Microsoft ve za moj poštni naslov?
– Vsaj pet sporočil dnevno je tipa “mailer daemon – undelivered mail returned” in to kljub temu, da preko tega poštnega predala že nekaj dni nisem ničesar poslal. Kako naj izsledim in izbrišem tisto stvar, ki na neke brezvezne naslove pošilja neke datoteke iz mojega inboxa?

Lp

Alex

Hehe dobrodošel v čudoviti svet spama. Jaz dobivam vsak dan po 50 do 60 takih sporočil, vse v Bulk mail, da se razumemo, tako, da sploh ne odpiram več mape bulk maila, ampak takoj direkt ” Empty” in konec. Saj imaš možnost nabavit mail plus, kjer je vgrajen anti spam tools, a je zadeva je seveda plačljiva. Za 30 USD na leto je vsa zadeva takoj rešena.

Več si preberi na: .

Posavec

– vse zgoraj našteto so virus Mydoom v različnih preoblekah (razen Microsoft”, da naj “use this patch immediatelly” ki je tudi virus ampak drug)
– tudi “mailer daemon – undelivered mail returned” je finta mydooma, ki te hoče na vsak način prepričati, da odpri priponko saj te v tem primeru res matra firbec, kaj bo pisalo v prilogi. V resnici nisi ti nič pošiljal, gre le še za en obraz virusa.
– malo pobrskaj nazaj, tule je bilo o tem zelo natančno pisano
– zaenkrat boš težko kaj naredil, edino če v outlook expressu naravnaš v meniju

– Orodja – sporočilna pravila – pošta

– Novo, 1. Izberite pogoje za pravilo

če vrstica “zadeva” vsebuje “določene besede” (dodaj hello, hi, test)
če vrstica “Od” vsebuje osebe (dodaj osebe iz adresarja in izberi možnosti kjer spremeniš pravilo v “NE vsebuje osebe”

– 2. dodaj dejanja za pravilo

izbriši iz strežnika

No, mogoče za začetek dodaj pod 2 samo “ne prenesi”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close