Problem z driverji
Ko prižgem računalnik mi v oblačku desno spodaj napiše, da driver za peko cd-jev ni kompatibilen z windowsi, zaradi česar so ga windowsi izklopili in zaradi česar mogoče ne bo deloval cd-pekač. Pekač mi zato tudi res ne dela. Zanima me, kje se da izklopit to preverjanje kompatibilnosti driverjev in kako driver znova omogočiti.
Zdaj pa mi nekaj ni jasno;kako potem driver ne ustreza,če programa ni?Ali mogoče ne štima driver od CD-RW oziroma DVD-RW?Potem si dolpotegni najnovejši driver s proizvajalčeve strani oziroma nadgradi firmware.
Windowsi imajo podporo za vse optične enote (cd, cd-r/w, dvd) že od verzije 95 naprej, tako da posebnih driverjev za njih ne potrebuješ. Na IDE seveda. Če ti enoto zazna bios, bi mogla biti normalno vidna tudi v polknih.
Podobno je v xpjih tudi z enotami priključenimi preko usb vmesnika.
Če pa imaš pečico na SCSI ali kaki drugi večji exotiki pa povej malo več stvari o vsem skupaj.
Imam en pekač in cd-rom. Kako sta priključena ne vem, ker imam na računalniku še vedno nalepko za garancijo in ga ne smem odpirat. Možno je tudi, da sta na SCSI, ker ko hočem peči z Nerotom mi napiše, da odpira nekaj preko SCSI, potem pa napiše (že pri 3 odstotkih izvedene simulacije)da je zadevo prekinil. Zakaj točno ne piše.
Kot sem že napišal mi v oblačku desno spodaj v opravilni vrstici desktopa napiše, da “CD recordable software” nima kompatibilnih gonilnikov in da jih je zato izklopil in da zadeva morda ne bo delovala pravilno. Zaradi tega sem odinštaliral Nera, pobrisal driverje za cd-rom in cd-rw in pustil, da so windowsi namestili svoje kao kompatibilne driverje, pa mi spodnji napis še vedno javlja.
hja, govorit o nečemu, pa niti ne veš o čemu je malček težko.
Poglej malo v Device Manager kaj imaj tam notri.
Če je drive na skaziju, potem je najmanj kar potrebuješ še Aspi in seveda nameščen scsi adapter.
Sicer pa, a nisi zraven računala dobil kakšnih cdjev ali disket, da vidiš če sploh imaš scsi ali ne.
No tkole, če imaš računalo še v garanciji, pa če imaš pekač notri vgrajen, potem je skoraj sigurno ide, ker zadnje čase je scsi pekačev vse manj.
Za driverje poglej v Control Panel –> System –> Hardware –> Device Manager –> DVD/CD-ROM drives, ampak kot že rečeno, za windowse ne potrebuješ posebnega driverja za optični pogon.
A v biosu ga vidiš normalno?
A črko za pogon imaš v XPjih?
A bereš lahko z enote?
Ker kolikor sem zastopil ti napako javlja nek software za peko ali pač windowsi sami?
Alesko, Alesko, saj ne želim biti nesramen do tebe, prosim ne razumi tega tako.
Ampak ali se ti počasi ne zdi, da imaš ti preveč težav z tvojim računalnikom:
– crknjen disk
– cdrw ne dela
– garancijo imaš – daj odnesi vse skupaj na servis, pa naj ti pogledajo kaj in kako.
– Mogoče imaš malce premalo znanja za takšne posege (pa še garancijska nalepka ) in podobno.
Ta računalnik je po mojem zrel za servis.
Saj ni problem pomagati in z veseljem vedno in povsod, samo ti imaš (menda) s.p. pa delo trpi..
Lep pozdrav!
Klemenxx
ma po pravici povedano se mi ga tam več ne da vozit, ker sem ga imel v enem letu že štirikrat na servisu (nazadnje pred enim tednom – crknjen disk) in bi moral nanj spet čakat vsaj deset dni. Bom raje poskušal sam popravit – sploh pa ne vem če bi mi to upoštevali pod garancijo, ker sem računalnik kupil brez windowsov.
Ja pa to ni res, kaj bomo še vse izvedeli od tebe. Po domače rečeno piz….diš
na svako stvar, potem se pa sčasoma izkaže, da si kupil samo ohišje in disk, ter plato, pa brez operacijskega sistem, prav tako pa tudi brez MS Office in ostalih zadev, serijska številka windows xp je vprašljiva, ti pa pizdakaš čez servise kakšni da so, pa pismene reklamacije in tožbe, groziš
da boš šel na inšpekcijo pa ne vem kaj še.
Samo pazi če bo inšpekcija slučajno ugotovila, da imaš Windows XP
vprašljive kakovosti in še česa drugega, potem znaš imeti toliko težav, da bi za ta denar lahko skoraj kupil zlat računalnik.
Oprosti Alesko, si nisem mogel kaj, da se ne bi izkašljal, predvsem ker
imaš toliko težav, oprosti sam s sabo, pa seveda z celim svetom.
No sedaj pa malce resnosti iz moje strani:
– napiši katero strojno opremo imaš pa bomo našli rešitev z driverji in vsemi ostalimi traparijami.
Pa lepo se imej!!
ti klemen skoz neke zaključke delaš, brez da bi sploh vprašal kaj mam. Slučajno mam originalne win xp, zato jih tudi nisem kupil zraven računalnika 🙂 Pa brez zamere.
Drugače sploh ne pizdim, samo na živce mi gre, da sem imel računalnik do zdaj že štirikrat na servisu (trikrat zaradi pregrevanja in nazadnje, ko mi je crknil disk) in da mi v tem času niso dali nadomestnega računalnika, čerpav bi mi ga mogli dati. Vsaj zame so to nesposoben ali pa vsaj neresen servis. Če bom še kdaj kupoval računalnik ga zagotovo ne bom vzel pri Avtenti.
Drugače pa dvomim, da bomo problem rešili tukaj, zato ga bom v ponedeljek nesel h kolegu, ki popravlja računalnike.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.