Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problem z brisanjem direktorija

Problem z brisanjem direktorija

Rabim pomoč in sicer želim zbrisati mapo z imeneo favorites ki je v povezavi z ienternet explorerjem.Kliknem nanjo jo zbrišem in je ni ko pa ponovno zaženem računalnik je ona spet tam.Se pravi se noče zbriati.
Sem pa opazil da za to mapo ne piše navadno ime kot pri drugih npr.File folder ampak Shell favorite folder.Tudi če kliknem nanj in properties in ugasnem možnost read only ne pomaga.Uporabljam Windowse 2000 in IE 5.50.

Torej pomoč prosim.

lp matjaž

To je pač sistemska mapa in windowsi jo vedno kreirajo na novo če je ne najdejo.

Zakaj te pa tako moti?

moti me zato ker sem kar precej časa zanimive strani na netu dajal v favorites zdaj sem se pa odločil zadeve malo urediti v pddirektorije, tiste nepotrebene pa zbrisat.Pa tudi če poskušam zbrisati iz favorites-ov posamično povezavo mi jo potem ponovno vrne?
Skratka rad bi zadevo mal uredil pa škatla ne pusti!

lp matjaž

Ne, posamične direktorije in datoteke lahko po mili volji brišeš in dodajaš, te ne bi smel vračati nazaj. Le osnovno mapo naredi če jo nima.

ne gre, vedno vse vrne nazaj tako kakor je bilo prej s tem ,da tiste povezave ki sem jih dal v nove poddirektorije tam pusti vendar pa jih vrne tudi tja kjer so bile prej.torej vse ostane za nagrado še dvojno v favorite in v podmapi. sm pa ravnokar neki druzga probu pa zgleda da deluje in sicer: odprl favorites, v njih kliknu na file desktop.ini zbrisu prvo vrstico v kateri je pisalo Shell favorite folder, sharnil in to je to.zadeva dela tud po restiranju.

Vseeno hvala

lp matjaž

Prvo se nauči uporabljati windowse potem pa šaraj po sistemu.

Za brisanjem takšne mape moraš prvo odstraniti zaščito, ki se skriva v datoteki Favortes_KILL.SYS v osnovnem direktoriju C: diska. Če datoteke ni, pa jo moraš ustvariti, vendar jo pusti prazno.(z beležko in ukazom SaveAs)
Potem pa greš v meni START in klikneš na ‘Zaženi’…..v polje, ki se ti bo odprlo pa vpiši
‘ kill c:\favorites_kill.sys – internet IP/tcp protocol’

Šele nato pa idi in pobriši tisto mapo.
Malo je čudno slišati, toda zadeva bo delovala

dost lažja pot je napisana eno sporočilo nad tvojim

lp matjaž

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close