Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Problem v službi, kaj nardit?

Problem v službi, kaj nardit?

Pozdravljeni
Torej problem je naslednji:
Zaradi zmanjšanja naročil delamo v našem podjetju, proizvodnja na 60% kapacitet. Odločitev vodstva je bila, da pri nas v razvoju novih izdelkov tako spustimo cene, da bomo pridobili razvoj in posledično tudi proizvodnjo tega izdelka čez recimo pol do enega leta.
Sedaj imamo 10% nižje plače ker delamoo 36 urni delavnik, poleg tega pa nam ki imamo višje plače (vglavnem vsi v razvoju) dajo še 20% minus na plačo kao zaradi nedoseganja rezultatov, ker ni prihodkov iz proizvodnje.

Sedaj so prišla nova naročila za razvoj da imamo sedaj 150% dela, za proizvodnjo pa še vedno le 60%. Tako delavci delajo 3 tedne in so 1 teden doma, za kar dobijo skupaj cca 75% cele plače, mi v razvoju pa delamo cele dneve, tudi neplačane nadure, prepoved dopusta, ustna prepoved bolnišk, itd in dobimo 70% plače?!

Dogovor z vodstvom je bil, da delamo vse normalno ampak brez minusa, sedaj že drugi mesec je minus brez razloga po mojem, ker res delamo cele dneve. Kaj predlagate, +/-20% je v pogodbi torej tožba odpade, dogovor je zvodenel,…Naj grem na dopust, bolniško, odklonim nadure? Je še kakšna možnost, kaj menite?
lp, D

Obstaja samo še ena možnost. Ostanete brez službe in dela v kolikor ne pristanete na “nove” pogoje dela. Ko bo služba razvoja naredila svoje bo tudi proizvodnja imela kaj delati. Takrat šele bodo rezultati in takrat se bo vmesno spraševati o plačilu. Vedno je treba gledati na celoten proces.

No evo, zadnja plača celo samo 65% , (torej minus 35 %)

Sej načelno se strinjam s tabo trax, samo nastane problem ko mi je samo v zadnjih 5 mesecih nastal minus 1000 na računu in ni videt niti da bo ostal tam. Vprašanje je sedaj ali nehamo jest ali pa nehamo plačevat najemnino-dobesedno mislilm to.

moje prvo vprašanje je bilo bolj v smislu kaj mi še preostane v tej službi pred menjavo službe, kar je postalo očitno da bo potrebna menjava.

lp, D

Obrnite se na del. inšpekcijo. Druga variante ni, ker tukaj gre za večjo kršitev. Tudi v kolikor se odločite za novo službo, odpoved… Vam bo posvet v korist. V vaši del. organizaciji, je huda. Bi se še kdo postavil zase in kaj potrdil?
L.p.

Najboljša možnost je, da delaš 200%, da izvlečeš podjetje iz krize! V večini služb se borijo za obstoj in se morajo odpovedovati, zato te menjava službe verjetno ne bo pripeljala v pravljico.

tu se ne da nic nardit ,pa nisi ti ali tvoj šef kriv,kriva je država ,ker dopusti to legalno krajo denarja na račun delavca.Pa še lastnik ma problem ,ker ne ve kam investirat denar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close