Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija problem v Corel Photo Paint

problem v Corel Photo Paint

Problem je sledeči:
Imam nek logotip ( črni petelin ) ki je na beli podlagi. Kako bi iz te slike izrezal le petelina da bi ga lahko dal na poljubno podlago.

Hvala

Sicer ne vem kako je to v Corelu, ampak ponavadi lahko neko barvo določiš za prozorno(transparent) in en potem ni vidna ko jo pripopaš na drugo slikco.

Druga varjanta pa je ta, da uporabiš kakšno orodje, ki ti na podlagi tolerance pri barvi ali svetlobi izbere nek del slike(Photoshop in Pain Shop Pro imata Magic Wand Tool), ki ga nato skopiraš na drugo slikco.

Poskusi takole:

Mask/Color Mask

Nato s ‘pipeto’ izberi barvo – v tvojem primeru je to črna. Na tak način ti bo označilo vse, kar je take barve. In nato s tem počneš kar te je volja (CUT, Copy, Crop to Mask…)

Lep pozdrav

Malo sem bil nenatačen. Vse zgoraj napisano sem probal. Petelina sem izrezal, kopiral in prilepil v Corel Draw. Ko ja bil petelin v Draw-u , ga je avtomatično dal na na okvir z belo podalgo.
Ne gre mi skupaj, da mi v Paint-u označi samo petelina, v Draw-u mi pa prilepi na podlago.

Kakšna ideja??

Pa isti problem muči tudi mene.Kako lepit samo logotip brez podlage,tako,da se na spletni strani ozadje vidi.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Nekaj razglabljanj na podobno temo:

;He, zadeva rešena.Najprej sem moral nastavit 8 bitno globino(delal sem z Photoshopom).Nato pa s čarobno palčko izbral(medtem sem držal Shift)belo področje.Nato pa samo še cut in ni bilo srečnejšega od mene….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Bravo Pero!

Še malo.pa bo moja prva spletna stran zrela za objavo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close