Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problem: router me ne spusti na internet

Problem: router me ne spusti na internet

Pred nekaj dnevi sem instalirala router Linksys za povezavo dveh računalnikov v mrežo. Od takrat dalje pa ne morem normalno na internet.

Srfanje sicer gre, ne pusti mi pa čisto nič vleči dol. Ne morem si naložiti ne mule, ne BS playerja, ma nič ne gre, no 🙂

Kaj lahko naredim? Sem že odpirala porte na routerju, trenutno imam odprte od eMule in Bittorenta. A je potrebno še kaj nastavit?

Prosim za pomoč, ker že res zgubljam živce.

Aja, mogoče še tale podatek: kot browser uporabljam Opero, operacijski sistem pa je XP.

Poglej se za FTP 20 21 port ..
lp ya

OK, bom odprla še tega.

Ko bom doma, javim, če je kaj bolje. Hvala!

Evo, to sem naredila, pa ni nič boljše (fpt 20 21).

Še kakšna ideja, kaj naj nastavim?

Pa začasno izključi opcijo za firewall v nastavitvah routerja. Kako pa si nameščala router, da ni bilo že tam kaj narobe. Je namreč več načinov njegove konfiguracije in niso vse prave…

Mislim, da je v redu nameščen. To mi je delal kolega, ki se baje spozna.

Sem izključila firewall, sedeaj dela. Ampak ne bi rada pustila kar tako. Še kakšen nasvet?

Kot sama vidiš, požarni zid ni bil pravilno konfiguriran, ali pa si kolegu pozabila omeniti, da boš uporabljala p2p programe. Lahko si omisliš softverski požarni zid, ki ga sama prilagajaš posameznim programom.

Imam naložen AV Bitdefender. Misliš, da je to dovoj, če pustim na routerju vse odprto?

Andreja – napiši semkaj katere porte imaš na LinkSys-u odprte,
saj je zadeva bolj kot ne trivialna.
Tam ko imaš opcijo:
Virtual server
no tam se porti odpirajo..

Prepiši jih semkaj, pa bomo napisali kaj je poterbno nastaviti, da bo vse ok.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Klemen, hvala za pomoč 🙂

Jaz imam takole: Applications and Gaming, Port range Foward, no, in tukaj imam zaenkrat nastavljene porte od eMule 4662 4772, ftp 20 21 ter server 80 80.

Imam pa še eno opcijo, to je Port Triggering, ki je bila do zdaj prazna, sedaj pa sem vpisala enake nastavitve kot prej.

Kaj še moram popraviti? Zdajle, ko sem imela izklopljen Firewall pri routerju in na AV, se je dalo DL karkoli.

Hvala vsem, ki mi boste karkoli pomagali!

tisti server 80 80 – zakaj to potrebuješ ??
ALi imaš pri sebi spletni strežnik?
Če ga nimaš to pobriši, če ga imaš pusti, če ne veš – pobriši.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

OK, bom pobrisala. Nimam namreč strežnika, tako mu je pustil kolega, ki je instaliral router.

Še kakšen nasvet?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close