Najdi forum

problem…modri adsl

o.k. mam manjši problem. Kupl smo modri ADSL in ga je sedaj treba inštalirat…pa je prišlo do manjšega problema. (-: Najprej moram namreč inštalirat mrežno kartico (Ethernet Adapter 10/100Mbps) ker je rač . pač mal starejši. Zdej pa enostavno nimam pojma kako se to sploh inštalira. Pač v rač. jo znam vstavit vse ostalo pa je problem?
Aja pa še neki. Mam Windowse 95…ko js to kartico inštaliram pa povežem vse kable kj moram prej narest da me sploh poveže z netom in kako…ker glede tega mi za moje windowse niso znali na brezplačni številki popolnoma nič povedat.)-:
Hvala za odgovore!

Najprej odpreš računalo, noter vstaviš LAN kartico.
Če si dobila poleg tudi zgoščenko z gonilniki za windows 95 je to v redu.
Če NISI dobila poleg zgoščenke si najprej na papir prepiši
točno oznako LAN kartice, da iz interneta potegneš gonilnike dol za instalacijo.
Čeprav je Windows 95 že iz mode, najbrž gonilniki že obstajajo.
Nato instaliraš Siol ADSL klienta

Potem moraš instalirati še celotern sistem Modrega paketa ADSL.

In to je to.

Če ti kaj ne bo šlo – povej.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Gonilniki za windowse 95 naj bi bili že inštalirani samo zanima me kaj moram narest potem, ko LAN kartico vstavim v računalnik. Po vsej verjetnosti bi jo morala inštalirat, ker je le ta pogoj za hitrejši pretok informacij na netu? Samo nimam pa pojma kako naj jo po tistem, ko jo vstavim v rač. inštaliram?

Dajva počasi.

Kaj si dosedaj naredila ??

Si sploh kaj..

SI vstavila LAN kartico v računalnik – jo je prepoznal – ali imaš
v Nadzoru strojne opreme (Nadzorna plošča) – če pogledaš
lan kartico – ali je ta zelene barve, ali je rumen klicaj poleg, oz. rdeče barve.

Malce več prosim napiši ??

lp

Po domače (ker drugače ne znam): vsako napravo (v tvojem primeru LAN kartico) poganja nek gonilnik. Ti imaš inštalirane Windowse 95, gonilnik za napravo (LAN kartico) pa moraš inštalirati.

LAN (local area network) kartica = mrežna kartica, ko jo potrebuješ, da računalnik sploh priklopiš na mrežo, internet.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

O.k. js pa mam en drug problem. Tut sama imam windowse 95 in enostavno ne znam pri tem paketu na teh windowsih vzpostavit nove povezave z začasnim geslom in upor. imenom.? V navodilih je namreč napisano samo za windowse xp. Bi pa prosila za natančen postopek!?(-:

Mah te začasne zadeve včasih ne primejo, najbolj da pokličeš na
080 8765 – pritisni tipko 3 za tehnično pomoč pa bodo pomagali preko telefona registrirati adsl podatke.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close