Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Problem in težava

Problem in težava

Slišala sem, da naj namesto besede problem uporabljamo raje besedo težava. Kako npr. rečemo: Imam problem. Se vam moje početje zdi problematično? Se vam to zdi problem?

Hvala.

Težava je lepa slovenska beseda, problem pa je tujka.

Satriani, ne razumem najbolj, kaj si mislila z odgovorom. Ali pa ne razumem Galerijinega vprašanja :)).

Imam težavo. Se vam moje početje zdi težavno? (No, tukaj lahko pri marsikom vzbudimo napačno interpretacijo, ker težavno enači s težko.) Je to težava? So s tem težave?

Tudi problematičen otrok je težaven otrok. Drugače je seveda v strokovni terminologiji, kjer obstaja velika razlika npr., ali imamo matematični problem ali težave pri matematiki :)).

K.

Kdor je to rekel, ima težave/probleme sam s seboj. Katere besede pa naj uporabljamo namesto besed avto, telefon, radio, televizija … … …????

Filip, gre za besede, kot so: plan/načrt, briga/skrb …

Aha, pa verjetno tudi purizem/čistunstvo …

Zamenjave bsedišča so se lotili Hrvati in poglejte kako so smešni s svojimi izumi.

Glede matematika pa verjetno velja, da ima nekdo težavo s problemom, ker ga ne zna rešiti.

Se mi zdi, da smo imeli odprto eno temo o hrvatizmih in srbizmih v slovenščini, pa je ne najdem. Bo pa tale zadoščala. 🙂
No, danes, ko je nedelja in sem spet gledala Nedjeljom u 2 na HTV, sem pomislila, da bi nekateri slovenski lektorji, če bi živeli na Hrvaškem, nedeljo kot dan v tednu že davno preimenovali, ker da gre za slovenizem. :)))

Imam težave s problemi! 🙂 🙂

New Report

Close