Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problem: disk, plata…!?

Problem: disk, plata…!?

Ko se winsi startajo napiše tole sporočilo:

We apologize for the inconvenience, but Windows did not start successfully. A recent hardware or software change might have caused this.

If your computer stopped responding, restarted unexpectedly, or was automatically shut down to protect your files and folders, choose Last Known Good Configuration to revert to the most recent settings that worked.

If a previous startup attempt was interrupted due to a power failure or because the Power or Reset button was pressed, or if you aren’t sure what caused the problem, choose Start Windows Normally.

Kaj že ta problem pomeni? Da je crknil disk, plata al kaj? Sem nekje že videl tole, na enem forumu, sam sem pozabil kje in kaj pomeni. Ali kdo ve?

Lp, Max

Hja, težko rečt takole na pamet.

To se zgodi, če se polkenca ne zaustavijo pravilno, če je kak proces “nasilno” zaustavil ali reštartal polkenca, če se polkenca ne morejo zagnati pravilno,…

In če izbereš Start Windows Normally? A potem se zadeva postavi ali se obesi? A čisto zmrzne? A v Safe mode prideš?

Ja, v SafeMode se pride ok, vse druge možnosti pa ne delajo, se obesijo. Gre za WIN XP + SP2. Najbolje zaenkrat bi bilo, da bootam WIN CD in povozim windowse in da bo s tem problem rešen. Windowsi so bili pravilno zaustavljeni…

Sem nekje prebral, da jim tudi BIOS ni delal in zato niso mogli ponovno inštalirat WIN-se (šla plata), ali pa da je zrknil disk. Upam, da ni to vzrok.

Lp, Max

Če bi šla plata ali disk, potem tudi v Safe Mode ne bi prišel (verjetno).
Tako da bolj verjetno ga zna sračkat ali kak driver ali pa kak malware.
Si dodajal kak nov hardware?

Mogoče za začetek naredi le System File Check (sfc).

Fora je tudi v tem, da sploh ne morem priti v BIOS. Me kar vrže naprej, do napisane napake. Isto je tudi, če hočem računalnik bootat iz CD-ja. Kaj to pomeni? Da je plata šla?

Driver-ju na novo nisem nalagal, tudi malware-a sigurno ni. Hardware-a tudi nisem dodajal. Računalnik je še prejšnji dan lepo ugasnil. Drugi dan pa je javilo napako.

Bom v Safe mode-u še pregledal, če se kaj pregledat da. Drugače bom moral pa mal kable pogledat, če kaj nagajajo.

Lp, Max

Potem pa res ne vem, čudno je, da bi se računalo zbudilo v safe mode, če bi bila plata fuč.

Kaj pa če v Safe mode probaš naredit System restore?

Probaj še pc zagnati brez miši in/ali tipkovnice.

tega pa ne razumem. kako ne mors u bios pridt?
kprzges pc stiski del(mozno tud F1) in bi mogl it.
ce bi biu bios fuč bi na ekranu vidu samo črnino.
če pa pridš u safe mode pa ne more bit kej hudga narobe.
če nisi dodaju strojne opreme res nevem kaj bi blo lahk narobe.
možno tud, da ti je kšn virus kej driverje zjebu, lahko pa da enostavno mas ksn virus ki se ti starta ob zagonu in ti sesuje pc.
lahko se mal zabavas v safe mod z ksnim internetnim antivirusom, sam ne verjamem da bi pomagal. probat pa ni greh.
drgac pa lepo se enkrat posnam winse. aja reku si ta ne mors u bios se prav da tud ne mors bootat iz cd-ja.
ce je tores, pol bos mogu servis obiskat, ampak skor ne verjamem.

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

aja pa probi se to kar ti je bill predlagu.
> choose Last Known Good Configuration

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

Moram vas razočarat.

Če izberem “choose Last Known Good Configuration” je isto. Ko hoče zalaufat WIN se pokaže plavi zaslon in pač ena napaka.

Res je, v BIOS ne gre. Ko pritiskam vse možne tipke, me avtomatsko vrže do tja da izberem opcije, kot so Safe Mode…

Izberem lahko samo zagon iz diskete, CD-ja in diska. Disketa dela. Sem probal, šel v DOS preko sistemske diskete, naredu scandisk in ni nič našel to pomen, da disk ni fuč. Če pa Boot-am iz CD-ja pa me spet avtomatsko vrže do napake.

Če pa naredim System File Check iz Safe Mode-a, mi najde neko napako in mi potem javi, da je ne more popraviti in da moram resetirati računalnik in predno grem v WIN-se mi ga še enkrat scenira. Tukaj pa napake ne najde in ko konča, gre lepo v WIN-se. Ko ga pa še enkrat resetiram, se pa pojavi spet napaka (zakaj scandisk v dosu ni našel napake v win pa?).

Ta napaka res govori o nekem driver-ju za neko napravo, ampak dodajal nisem nobene naprave. Govori, da manjka datoteka, ki se imenuje: gigusb.sys oziroma da je pokvarjena. Sem dal search in jo najde v windowsih.

No, po vsem tem sumim, da je nekja narobe s plato oziroma s kakšnim usb priključkom. Na usb priključek je priključen printer in modem. Bom probal mal kable (usb) v računalu pregledat in zunaj njega.

Ja, res je ta file od modema, ki je priključen na usb priključek. Bom probal usb kabel od modema izključiti in ponovno inštalirati driverje za modem. Upam le, da ni usb fuč, ampak le driver.

Lp, Max

Ej Max nimam pojma o tem kar govorita ti in hmmm
ampak vseno v razmislek
jaz sem imel podoben primir in je crknu ventilator od procesorja ali pa samo žica padla iz konektorja, poglej saj nič ne stane.Pa ne se mi smejat če sem useku mimo.

lp:Twin

Ja, problem je sigurno v USB-ju (ali pa driverji za usb – modem). Ker, ko sem oba kabla iz usb iztaknil, dela vse OK. Sta pa bla to kabla od modema in prnterja. Bom res probal še enkrat driverje dat gor za modem, ga ponovno priključit in probat. Ma da dela pol.

Lp, Max

Sporočam vam dobro novico! Ja, čudo tehnike. Zdaj dela vse OK. Zakaj, ne vem…

Driverjev mi ni bilo potrebno ponovno nameščati, ker so ok. Problem je bil nekje v USB priključkih oziroma kablih. Možno je, da je bil usb kabel premalo notr porinjem v priključek in je zato blokiralo (ampak dvomim, ker je 2 dni delalo brez problema). Zadnji vzrok je pa lahko to, da je usb priključek fuč, ker sem kable zdaj priključil v druge usb priključke (v računalniku so 4. usb priključki) in zdaj dela. To verjetno pomeni da so usb fuč. Upam, da bosta ostala 2 priključka zdaj delala in da ni plata še kje drugje poškodovana.

Zdaj grem celo lahko tudi v BIOS (prej nisem mogel iti – zanimivo, da to vpliva tudi na BIOS). Napaka, ki jo je prej našel (da manjka file: gigusb.sys), jo zdaj ni več. Tko da laufa. Ta problem je rešen, gremo dalje 🙂

Lp, Max

še vedno ne vrjamem da ti ni šlo u bios 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close