Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija prižiganje ventilatorja?

prižiganje ventilatorja?

Ko surfam po netu se mi vsake cca.15min prižge ta ventilator v škatli in je kar glasen, kot fen. Dela kakšno minuto ali več nato ugasne. Računalnik je compaq presario star več kot dve leti in nima več garancije je pa kar moteče to prižiganje ventilatorja, ki je glasno. Opazila tudi, da se na določenih internetnih straneh ali, če želim pogledati tam kakšen video še hitreje(raje) prižiga. Tudi, če želim pogledati kakšen DVD film se reč prižiga. Servis???

Očisti ventilator in tudi računalnik(izpihaj notranjost)

Ja, bo treba malo očistit, ventilator se ti pa ne prižiga ampak, pri povečani obremenitvi se samo zviša število vrtljajev in šele takrat ga slišiš, mogoče, če bi bil pc očiščen, bi hladilo dovolj brez, da se dviga
število vrtljajev

Očistila in posesala notranjost računalnika, tudi pri ventilatorju ampak se ta še vedno prižiga. Saj sliši se ga, da dela, ampak kot sem že zgoraj napisala se “prižiga” vsake toliko časa. Servis, da to rešijo?

Zamenjaj ventilator na matični plošči (tisti, ki hladi procesor).
Če ne znaš sama, nesi na servis.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Bom poiskusila, sem videla neke vijake, kje se ta reč lahko kupi?. Zdaj se mi ventilator, po novem “prižiga” ko grem na drugo spletno stran ali že, če stisnem gumbek “refresh” in dela nonstop, če update-am računalnik.

Kot ti je že martin12 povedal, ventilator se ne prižiga, ampak samo hitreje vrti, do česar pride ob večji obremenitvi računalnika, ker takrat procesor bolj “švica”.
Če se ne spoznaš kaj dosti na računalnike, raje ne sama menjati tega, ker je spodaj procesor in lahko narediš krepko neumnost.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

So mi zamenjali(kolega) ventilator na hladilniku in sedaj reč špila in je velika razlika. Tnx za nasvete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close