Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem prižgane luči čez dan

prižgane luči čez dan

a je res spremenjen zakon da od 1.1.2008 čez dan ni treba več imeti prižganih luči na avtomobilih?

ja … v avstriji

ti so idioti
kolk pomaga da imas prizgane luci saj zaradi varnosti
lp:)))))

Tud kazni za prekoračitev hitrosti za 30km/h so povišali na drastičnih 70 €.
Pa utripajoča zelena v križiščih tud ostaja, pa v naselju marsikje velja omejitev 70km/h ali celo 80km/h.

V Avstriji seveda. Tam ljudje ne vozijo pod stresom in stalno grožnjo policijo, in imajo tud manj nesreč. No boljše ceste pa tudi.

kakor folk voz je še premajhna grožnja policije

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Marsikateri tujec bo povedal, da je na slovenskih cestah v stalnem stresu zaradi norcev na cesti. V civiliziranem svetu vozijo drugače. Kako ukrotiti te divjake na naših cestah pa jaz žal ne vem. Ampak to je že druga tema, ki nima kaj dosti zveze s prižganimi lučmi.

Slabo si informiran. Kazen je _najmanj_ 70€ za tak prekršek. Ni težko predvideti, da bo marsikatera precej višja. Še posebej si to lahko predstavljajo tisti, ki so že kdaj v Avstriji naleteli na radar.

Slabo si informiran. Kazen je _najmanj_ 70€ za tak prekršek. Ni težko predvideti, da bo marsikatera precej višja. Še posebej si to lahko predstavljajo tisti, ki so že kdaj v Avstriji naleteli na radar.[/quote]

Mene je na avstrijski avtocesti ustavil radar. Šla 20 km prehitro – pred tunelom in sem plačala 20 EUR.

Slabo si informiran. Kazen je _najmanj_ 70€ za tak prekršek. Ni težko predvideti, da bo marsikatera precej višja. Še posebej si to lahko predstavljajo tisti, ki so že kdaj v Avstriji naleteli na radar.[/quote]

Mene je na avstrijski avtocesti ustavil radar. Šla 20 km prehitro – pred tunelom in sem plačala 20 EUR.[/quote]

Mene pa so že pred cca 13. leti ustavili in mi za dokaj majhno prekoračitev hitrosti (izven naselja) nabili 500 šilingov kazni. To takrat ni bilo malo denarja.

ceste nimajo tako velikega pomena kot kultura voznikov

Mene so tud že v Avstriji na avtocesti dobili na radar. Kazen je bla mnogo nižja kot bi bila pri nas za enak prekršek.

Je pa skoz naselje pogosto omejitev 70km/h ali celo 80km/h.

Pri nas pa naštimajo tablo za naselje tam kjer še ni nobenih hiš takoj za tablo pa radar in kasirajo.

Lani se je del ceste ki vozi MIMO Šenčurja čudežno spremenil v del ceste skozi naselje. So kar tablo za naselje prestavili, pa ni nobena hiša na novo zrasla. Pa tud ni nobene stanovanjske hiše v neposredni bližini. Da tam pogosto z radarjem merijo ni potrebno posebej poudarjati.
Zdej je tam omejitev 50 v naselju v Avstriji na podobnih odsekih bi bila 80 izven naselja. Je velika razlika v denarju a ne?

New Report

Close