Prižgan avto na parkirišču
to je vic, kajne?
ZCVP
Varstvo cest in okolja
113. člen
(1) Z uporabo vozila se ne sme povzročati čezmernega hrupa oziroma ropota ali kako drugače onesnažiti okolja.
(2) Ko voznik na cesti vozilo ustavi za več kot tri minute ali ga parkira, mora takoj ugasniti motor. Ta določba se ne uporablja za vozila, pri katerih motor poganja naprave za opravljanje določenih del (vozilo za zbiranje in odvoz odpadkov, vozilo za čiščenje kanalov, avtomobilsko dvigalo ipd.).
(7) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena.
Ja, ampak bodimo realni, če je avto zamrznjen in zarošen, traja precej več kot 3 minute, da kaj vidiš ven in lahko varno odpelješ, tudi če spraskaš led s stekel. 20 minut je res prehuda, ampak 10 minut pa traja brez problema.[/quote]
pa ne me basat, no.
dokler praskaš led, mora biti avto vžgan?
v avtu nimaš nobene krpe, da bi obrisala šipe?
Ja, seveda ga daš v mrzel avto. Tudi jaz kadar je treba – in večina znancev in kolegov. V čemu je problem?
Saj otrok je itak v bundi, kapi… pa še dekco lahko dobi, če je treba…
Laufanje motorja na mestu… itak ne služi ničemur, ker se na ta način tekočine in motor ogrevajo vsaj 3x počasneje kot če voziš…
Ampak eni se pa res v vse vtaknete, jaz grem vsako soboto ali pa petek zvečer v garažo in prižgem avto za 10 minut. To počnem zato ker v zimskem obdobju ni primeren za vožnjo in bi se brez vžiganja revček lahko kaj pokvaril.
Kaj ogreješ tudi zunanji zrak, če ga slučajno pelješ na sprehod?? Nekateri pa res pretiravate.[/quote]
Ločiš ti med sedenjem pri miru in hojo? Zakaj pa nimaš v pisarni 0, če ti je to dovolj? Zakaj sploh obstaja gretje v avtu, če ga ne rabite???
Seveda tisti, ki se zapeljete ven iz garaž, ne morete razumeti. Mi imamo en avto zunaj, drugega notri in ni primerjave. Če je zunaj -12, tudi v avtu ni bistveno topleje. In kako naj s premrlimi rokami vozim in sploh držim leden volan?
[
Ločiš ti med sedenjem pri miru in hojo? Zakaj pa nimaš v pisarni 0, če ti je to dovolj? Zakaj sploh obstaja gretje v avtu, če ga ne rabite???
[/quote]
v pisarni ne sedim v kapi, rokavicah, bundi, debelem puloverju, ampak imam temperaturi primerno samo kakšno srajco ali lažji pulover, za kaj debelejšega je že pretoplo.
ko grem na ornk sprehod al pa v hrib imam samo srajco in anorak v katerem bi me pri miru ttakoj zazeblo. opažam da se ljudje sploh ne znajo oblačt sorazmerno z razlikami temperature. npr. moj oči leži v kuhni kjer kurmo in je res toplo popolnoma isto kot je v garaži al pa kleti?!?!?!?!?!? včasih je to v kratkih rokavih včasih pa v termo flisu?!?!?!?!??!
Kaj ogreješ tudi zunanji zrak, če ga slučajno pelješ na sprehod?? Nekateri pa res pretiravate.[/quote]
Seveda tisti, ki se zapeljete ven iz garaž, ne morete razumeti. Mi imamo en avto zunaj, drugega notri in ni primerjave. Če je zunaj -12, tudi v avtu ni bistveno topleje. In kako naj s premrlimi rokami vozim in sploh držim leden volan?[/quote]
Daj no daj, mi imamo tud avto zunaj in seveda ga dam v mrzel avto. Niti na kraj pameti mi ne pride, da avto grejem za zdravega otroka. Saj, če se pelješ je čez 5-10 minut toplo not. Toliko ćasa pa drži vsak otrok, normalno oblečen.
Kot je rečeno, pa ne zaradi hrupa, apak zaradi okolja!
Seveda tisti, ki se zapeljete ven iz garaž, ne morete razumeti. Mi imamo en avto zunaj, drugega notri in ni primerjave. Če je zunaj -12, tudi v avtu ni bistveno topleje. In kako naj s premrlimi rokami vozim in sploh držim leden volan?[/quote]
jaz imam za to rokavice. nimam garaže, avto imam parkiran zunaj, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi sedela v prižganem avtu in čakala, da se ogreje. a v tistem času te pa ne zebe, ali kaj?
jaz imam za to rokavice. nimam garaže, avto imam parkiran zunaj, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi sedela v prižganem avtu in čakala, da se ogreje. a v tistem času te pa ne zebe, ali kaj?[/quote]
Ja, da bi zakurblala avto in v njem čakala, da se ogreje, bi bil pa res debilizem prve vrste. :))))
Časovno je popolnoma enako, če avto vžgem in pustim, da se odtaja in grem ta čas na toplo, kot pa da skačem okoli njega in ga praskam in na koncu sedem v ledenico.
Okolje bo pa tudi preživelo. Vi pa po svoje. Zmanjšajte kakšno stopinjo v stanovanju, pa boste za okolje naredili več dobrega, kot če tukaj name lajate, ker si drznem ogreti zaledenel avto.
Ja, da bi zakurblala avto in v njem čakala, da se ogreje, bi bil pa res debilizem prve vrste. :))))
Časovno je popolnoma enako, če avto vžgem in pustim, da se odtaja in grem ta čas na toplo, kot pa da skačem okoli njega in ga praskam in na koncu sedem v ledenico.
Okolje bo pa tudi preživelo. Vi pa po svoje. Zmanjšajte kakšno stopinjo v stanovanju, pa boste za okolje naredili več dobrega, kot če tukaj name lajate, ker si drznem ogreti zaledenel avto.[/quote]
[/quote]
eni počno tudi to.
oboje je kaznivo.
naj se vsak briga zase, tako kot se brigate le zase, ko nekdo na pločniku pade po tleh, ko komu v križišču avto crkne itd….takrat ni nobenega, ki bi temu revežu pomagal, temveč vsi začuda tega niso opazili.
za en kurčev vžgan avto na parkingu pred blokom, hišo ali vrtcem pa lase pokonci…..
sory…ma star hyundai je zagotovo bencinar, bencinarji v prostem teku pa so tihi…ko je mrzlo, pa se mu para pa res kadi iz izpuha. pri vseh današnjih super izolacijah in desetslojnih oknih, pa tega avta zunaj ne slišite….ne lagat.
ker sicer bi vas prekleto motil promet po parkirišču, da ne govorim o bližnji cesti.