priviligirana sodelavka
Pozdravljeni!
Situacija je sledeča. Zaposlena sem v veliki slo firmi (d.d.). Delam v sektorju kjer je 8 zaposlenih +direktor. Stanje je bilo do “njenega” prihoda še vzdržno sedaj pa polomija in sicer….Direktor je zaposlil na novo sodelavko (interna premestitev), s katero “prijateljuje” že cca 10 let. Vsi vemo oz. si mislimo da sta v intimnem razmerju, čeprav sta oba poročena itd…skratka nekaj se kuha ali pa vre že zelo dolgo. Kakorkoli, to nas niti ne zanima in naj delata kar jima paše, problem nastane, ker je ona zaradi t.i. njihove “prijateljske zveze” priviligirana na vseh področjih. Drugače je po izobrazbi in delovnem mestu na enakem kot mi ostali, vendar se z njegovo pomočjo obnaša da je nekaj več….tudi to bi bilo ok, če bi bila res nekaj več v smislu delavnosti, pridnosti, sposobnosti, itd., vendar je ena navadna kura z nesmislom za delo in kratkomalo nesposobna. Oprostite izrazom vendar je tako.
Baba nima pojma o pojmu glede dela, saj je prišla k nam iz čisto drugega sektorja. Drži se pa kot da vse obvlada. No včeraj pa smo izvedeli, da ima še višjo plačo od ostalih (višjo osebno oceno pa izhodiščno plačo). Po mojem neupravičeno oz, ji jo je dodelil samo zaradi njunih razmerij….
Ne zdi se mi fer, da pa nekateri ki si mogoče res zaslužimo(zaslužijo)višjo plačo, pa je ne dobijo, ker so navadni delavci.
Da ne govorim o tem kolikokrat gre lahko prej domov (mi moramo čepet do konca tudi če smo svoje delo že opravili, no sej vem da je tako prav, samo pol naj bo ona tudi do konca delavnika), pa hodita vedno na kavice nam pa to nekako prepoveduje, itd….
Poln kufer imamo teh odnosov, ki se mi niti najmanj ne zdijo opravičeni. Skratka govorim o velikih razlikah med enako zaposlenimi, ki se mi ne zdijo fer in pravilni.Aja pa da ne bo pomote, ni ona vsega kriva, ravno nasprotno njej se godi, on je tisti ki je naredil veliko napako in s tem sprožil napetost med sodelovci.
Kaj pa vi mislite?
Je možno sploh kako ukrepati?
Forum je zaprt za komentiranje.