Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Privat kamp v Peroju (Istra)

Privat kamp v Peroju (Istra)

Živjo.

Kaj pozna kdo majhen privatni kamp v Peroju? Porčič al ne vem kako se kliče. Na internetu nič ne najdem.

Če kdo pozna. Kakšen je to kamp? Koliko oddaljen od morja? Plaže kakšne so? Mogoče kaki privezi za čoln?

Hvala za pomoč.

Lp

Kamp zelo majhen, malo zaseden, notri ne vem, kako je, je ograjen, je čisto zraven zelo prometne ceste Peroj-Barbariga. Poleti se čez vikende v gostilni čisto zraven ponoči kar dogaja, torej tudi glasba. Hrana v gostilni je tako tako, draga, nimajo niti pametnega sladoleda (samo dragi-pakirani, ali pa postarani v banjicah, ki jih jaz niti pod razno ne bi (najbrž zanje še ne velja Haccp). Morje je točno zraven, čez cesto, plaža tudi, vendar mi ni všeč, ne plaža, ne morje, poleg tega je tu pomol s privezi za barčice. Morje umazano, veliko je smeti, pasjih drekov ipd.
V neposredni bližini se ne dogaja nič. Peroj ima samo dve trgovini, nič kaj založeni. Barbariga je turistična, 5 km oddaljena, vendar ima le nekaj otroških vrtiljakov, tri stojnice, izredno grdo in zanemarjeno plažo, nezaloženo in drago trgovino, smeti povsod, kontejnerji vedno polni, smrdeči, zanemarjeni. Imajo super dobrega sladoledarja in odločno picerijo in drugo hrano. Stara barbariga ima lepe plaže,čisto morje, je kar zasedena.
Fažana je cca 5 km oddaljena, zanimiva, gužvasta. Za več dogajanja greš v Pulo.

Portič

Adiva – sploh nisem vedela, da naj bi bil ta kamp še odprt ..

Sicer pa obala je tako-tako, kolikor se ti da iti in lahko najdeš slabo (kot je običajno tik pod kakim obalnim kafičem) ali pa par 10 metrov proč fantastično.

Glede same obale in morja – je toliko lepa, da razmišljata o nakupu parcele in gradnji hiše cca 3 km naprej od Portiča v smeri Barbarige celo Brad Pitt in Angelina Jolie.

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/348941

http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-znanih/angelina-jolie-in-brad-pitt-kupujeta-poletni-dom-v-hrvaski-istri/277381

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/348941
http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-znanih/angelina-jolie-in-brad-pitt-kupujeta-poletni-dom-v-hrvaski-istri/277381

ajejj, a pol se bo angelca kopala na “naši” plaži??? Jo bom povabila na kofi tajm, ko sem ravno tam stacionirana, seveda, če nas prej inšpektorji ne preženejo. Kje pa bo kupila angelinca parcelo, a tisto novo počiščeno zemljišče pri izkopaninah, ki so nekaj časa govorili, da bo kamp in luksuzni hoteli.
Bože nedaj.

Glede odprtosti kampa pa…resnično ne vem, a je odprt ali ne, ko se mimo sprehajamo, je tam kakšen avtodom ali kakšen šotor…čisto možno, da le od lastnikov. Po pravici pa povem, da nikoli na vratih vhoda nisem brala, a je odprt, a je gor obešen cenik ipd, ker dejansko izgleda, kot neka privat parcela, ne kot odprt kamp.

Ja, s Končarjem se dogovarjajo za parcelo in gradnjo hiše v Dragoneri … sem 2x prilepila sem linke, pa mi posta ne objavi 🙁
Je bila že v Barbarigi pri Šerbedžiji in ji je všeč tam.. http://www.glasistre.hr/istra/vijest/348941, tudi naši portali so to objavljali..

Ja tam je privat kamp in zelo majhen. Baje da deluje, ker verjetno se da tam postavit mobilno hišico. Kako je kaj z vremenam napram severnemu Jadranu. Krk pa to?

Ja u Slovenskih novicah tudi piše, da naj bi tam kupila parcelo Angelina kamor se bojo gradili luksuzni hoteli in ne vem še kaj.

Morje je pol verjetno res bolj umazano kot pravjo?

Ja vreme je največkrat super. Dežja bolj malo, ponavadi streljajo strele in gromi tam gor pri Rovinju, ali pa v Vodnjanu, do Peroja redko pride. Morje…če se zagibaš kakšen km po plaži levo (proti t.i. tretjemu pomolu) ali pa desno, proti tej Andželinini parceli, boš našla čudovito morje, čisto, lepe plažke…Na samem pomolu pa bljak

Kako je pa kaj z FKK-jem? So kakšne plaže za to namenjene?

Kaj pa destinacije če imaš svoj čoln? So kaki otoki okoli kjer imaš mir gor?

Neki sem gledu po google earth sam je videt sam te Brione-menda ne smeš pluti okoli preblizu?

Uradno FKK-ja ni nikjer, vse so divje plaže in se v bistvu kopaš, kakor ti paše 🙂

V smeri Rovinja imaš par otočkov, na Brione pa tudi smeš (na Veliki Brion), le da moraš plačati enodnevni privez. Na Mali Brion je možno samo v organiziranem spremstvu, ostali otočki so javnosti zaprti.

Prav tako imaš obalo v smeri Rovinja; od stare Barbarige naprej, ki je pod zaprto bivšo vojaško cono in je tudi sedaj bolj kot ne še vedno dostopna samo s čolnom. Lahko se sicer gre peš po obali (kot javno dobro je dostopna popolnoma vsa obala), a se skoraj nikomur ne ljudi hodit in imaš lahko brez problema sredi sezone cel zaliv zase :)))

Vseeno bi svetovala, ker nisem prepričana, ali je ta kamp še sploh odprt, skok do dol in preverjanje na licu mesta.
Na drugi strani Peroja, v smeri Fažane, je kamp Pineta, od tam je samo sprehod po obali do Fažane, tik za Fažano pa je kamp Bi Village. Potem naprej pa kampi v Puli.
Pri Balah pa sta kampa Colone in San Polo, pred Rovinjem pa še Veštar.

Mi iščemo kampe, kamor lahko pripeljemo svojo mobilno hišico. Baje ta kamp ponuja. Če kdo ve še kateri ostali kampi ponujajo naj hitro pove. Lahko tudi severni Jadran 😉

Pozdravljeni,

sicer se pozno vključujem, vendar moram povedati, da je kamp Portič ob cesti Peroj – Barbariga odprt. Lastnik je zelo prijazen, prilagodljiv, sam kamp pa ni namenjen nekemu množičnemu kampiranju. Bolj kot ne prihajamo stalni gostje, zaradi nizkih cen in vsako leto bolj urejenega kampa. Dovoljeni so hišni ljubljenčki, elektrika, voda, wc, hladilnik (če nimaš svojega) … ni da ni. Plaža čez cesto je samo za silo, če pa gre človek malo levo ali desno pa se najde super morje in nobene gneče. Barbariga ali Peroj nista daleč, da lahko gre človek vsako jutro po sveže dobrote ali zvečer na kakšno pijačo; po večjih nakupih pa gremo mi v Pulo, po ribe pa kar na pomol, ker pridejo vsako jutro sveže 🙂

Morda se srečamo čez kakšen dan ali dva.

Lp

Pozdrav, V kampu sem že bil in grem letos (2015) ponovno.
Kamp je res majhen. Ima najosnovnejšo opremo (WC, voda, elektrika).
Ker nisem zahteven mi prav paše saj je v njem mir. Zabavo si že poiščem kje v okolici.

So pa pred kratkim v okolici uredili plažo – smer vasi Peroj (široko okoli 10 m z bifejem) tko da je prav lepo tja it.

Problem imam samo z odprtjem kampa. Odprejo ga šele v začetku junija in zaprejo že v začetku septembra, kar je kratek čas glede na ceno, ki jo zahteva lastnik.

LP

Kamp “Portić” lušten, za nezahtevne! Kakor so predhodniki zapisali, malo levo, malo desno imaš plaž koliko hočeš. Morje čisto, plaže nasute in “obdelane”, beach-bari! Na novo sprehajalna pot 1,5 km do Peroja, denar za tlakovanje zagotovljen. Sprehajaš se lahko do Fažane, na drugo stran do Barbarige, z biciklom pa itak po celi Istri. V Peroj po frišn kruh, zvečer pa v gostilno na pirček in “najboljšo pizzo brez konkurence sigurno” v Istri! Pa še skoz se nekaj dogaja v vasi! Moje izkušnje od 1968 do 2015 in dalje!

Evo pravkar sva v tem kampu, lepo, mirno, kam je dokaj na nivoju, seveda če nisi zahteve. Nam je lepo. Cena pa kar v redu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close