PRITRJENA S KRVJO
Pozdravljeni,
naj še enkrat omenim, da so v avgustovski Naši ženi že prva štiri poglavja mojega novega romana Pritrjena s krvjo, ki je po žanru blizu Trem razlogom, začinjen pa še s kancem kriminala in erotike. 🙂 Ljubezenska zgodba, zgodba o prijateljstvu in lažeh, o ločenki, ki je za povrh še pisateljica … V bistvu tudi poletno branje. Odlomek pa tukaj: http://www.rtvslo.si/blog/providence/pritrjena-s-krvjo/46228
Kerstin
Hvala, punci. Ja, kar nekaj reči sem spremenila. Največji poseg je bil odstranitev pretekle (N.) zgodbe. Katji sem pripisala sočnejši zaključek, ki je tudi ostal v njenem značilnem slogu. (Torej so tisti otroci odpadli.) Nekaj malega je bilo stilskih popravkov, nekaj vsebinskih dopolnil, ampak manjših (npr. Igorjeva svetla plat :)), uredila pa sem tudi časovna pojasnila – v testnem branju sta videli, da so bile letnice ob naslovih, kar je bilo seveda le “delovna varianta”. Zdaj je to takole:
(naslov poglavja)
POSKOČNO LOČENA
April 2009
KAKOVOST: razred A (po porabi moških sodeč)
VRSTA: ločenka, mati najstnika in pisateljica
SVOJINA: neprepričljivo nikogaršnja (razen Lovrova, vedno)
in nato besedilo poglavja
Ker so med pos. poglavji včasih precejšnji časovni razmiki, sem torej dodala še “povzetek”, ki je bodisi v obliki kakovost, vrsta, svojina :)) bodisi takole:
(naslov poglavja)
NEMA LUTKA
2000
OBČUTEK: Ve(ve)rica za vedno
VSTOPI: nehvaležna hči, podobna prevratniškim državam
in nato besedilo poglavja
Tile povzetki pomagajo bralcu, da sledi ne le časovnemu (ne)zaporedju, temveč tudi glavnim dogodkom (npr. izdaji knjig, ločitvi, zadevi z roko …).
Katja10, seveda upam, da bo nekoč tudi v knjigi.
Lp,
Kerstin