Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis PRITRJENA S KRVJO

PRITRJENA S KRVJO

Pozdravljeni,

naj še enkrat omenim, da so v avgustovski Naši ženi že prva štiri poglavja mojega novega romana Pritrjena s krvjo, ki je po žanru blizu Trem razlogom, začinjen pa še s kancem kriminala in erotike. 🙂 Ljubezenska zgodba, zgodba o prijateljstvu in lažeh, o ločenki, ki je za povrh še pisateljica … V bistvu tudi poletno branje. Odlomek pa tukaj: http://www.rtvslo.si/blog/providence/pritrjena-s-krvjo/46228

Kerstin

O, čestitam! A si po testnem branju kaj spremenila?

Čestitke še od mene, ampak menda bo ugledala luč sveta tudi kot knjiga, kaj?

Hvala, punci. Ja, kar nekaj reči sem spremenila. Največji poseg je bil odstranitev pretekle (N.) zgodbe. Katji sem pripisala sočnejši zaključek, ki je tudi ostal v njenem značilnem slogu. (Torej so tisti otroci odpadli.) Nekaj malega je bilo stilskih popravkov, nekaj vsebinskih dopolnil, ampak manjših (npr. Igorjeva svetla plat :)), uredila pa sem tudi časovna pojasnila – v testnem branju sta videli, da so bile letnice ob naslovih, kar je bilo seveda le “delovna varianta”. Zdaj je to takole:

(naslov poglavja)
POSKOČNO LOČENA
April 2009
KAKOVOST: razred A (po porabi moških sodeč)
VRSTA: ločenka, mati najstnika in pisateljica
SVOJINA: neprepričljivo nikogaršnja (razen Lovrova, vedno)

in nato besedilo poglavja

Ker so med pos. poglavji včasih precejšnji časovni razmiki, sem torej dodala še “povzetek”, ki je bodisi v obliki kakovost, vrsta, svojina :)) bodisi takole:

(naslov poglavja)
NEMA LUTKA
2000
OBČUTEK: Ve(ve)rica za vedno
VSTOPI: nehvaležna hči, podobna prevratniškim državam

in nato besedilo poglavja

Tile povzetki pomagajo bralcu, da sledi ne le časovnemu (ne)zaporedju, temveč tudi glavnim dogodkom (npr. izdaji knjig, ločitvi, zadevi z roko …).

Katja10, seveda upam, da bo nekoč tudi v knjigi.

Lp,
Kerstin

O, bože mili …

Ali pa mili bože … :)))

New Report

Close