Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pritoži se

Pritoži se

To sem kopirala:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Razpis
Napisal: prav ali ne?
Datum: 22.06.2007 13:01

Prijavila sem se na razpis v JU in od prijateljice zvedela, da imajo že izbranega kandidata, čeprav ostali še nismo bili na razgovoru. To ni pošteno, da nam niso dali možnosti!

Kaj lahko naredim? Se pritožim?

Saj ne bom ničesar dosegla.

Hvala za nasvet!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ko te obvestijo, da nisi izbrana se PRITOŽI! Po zakonu se lahko, če pa boš kaj dosegla je pa druga zgodba?

Jaz bi še Virantu pisala …

Če vnaprej izbrani kandidat ustreza pogojem razpisa, nimaš nobene realne podlage za pritožbo. Vse ostalo je baba rekla, baba znala.

Razgovor ni edini kriterij za izbiro kandidata. Tudi je res, da če se prijaviš na razpis, te niso dolžni povabiti na razgovor.

Najprej se pogleda prijave in dokumentacijo in se potem izmed teh izbere, koga se bo povabilo na razgovor. Če se jih prijavi deset, pa so po dokumentih sodeč trije precej boljši od ostalih, bodo pač povabili samo tiste tri in po možnosti izmed njih izbrali pravega. V tem ni nič napačnega. Nihče ne bo porabil celega dne, da se bo iz vljudnosti pogovarjal s kandidati,ki mu ne ustrezajo.

Razpis je lahko dan samo zato, ker je pač tak postopek. Mi najprej iščemo delavca in, ko ga dobimo damo razpis.

Živi in pusti živeti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close