Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pritožba na odločbo CSD-ja

pritožba na odločbo CSD-ja

Pozdravljeni.
Mene pa zanima, koliko časa okvirno traja, da CSD odgovori na pritožbo na odločbo in ali jo to obravnava ponovno ista socialna delavka..?

Obstaja možnost, da že CSD ugodi tvoji pritožbi, če ugotovijo, da je upravičenena. V tem primeru ista svetovalka izda novo odločbo. Vendar pa bo zadeva bolj verjetno šla na drugo stopnjo – to je pa Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Tam se boš pa verjetno kar načakala – 2 meseca je zakonski rok za rešitev pritožbe, vendar, kolikor jaz poznam to min., bo dalj časa trajalo.

Hvala za odgovor! Aja, a nima CSD kakšne komisije, ki takšne pritožbe najprej obravnava?

po novem, vsaka pritožba na csd, roma na drugostopenjski organ (ministerstvo) katero ima 60kolendarskih dni časa,da ponovno odloči ali potrdi pritožbo.Ampak žal, ker je to Slovenija,je danes praksa, da se na pritožbo čaka tudi po 9 mesecev,kljub zakonu,Nato ko pošlje ministerstvo odločbo nazaj na CSD ta ima časa 15dni, da jo pošlje tebi.žal

ti pa priporočam, da pošlješ na ministrstvo URGENCO da naj tvojo pritožbo prednostno rešujejo,ali pa enostavno pokličeš tam.samo za urgenco, rabiš navest konkretne razloge

Saj pravim, po Zakonu o splošnem upravnem postopku upravni organ, ki pritožbo prejme, le-to prouči in če ugotovi, da so pritožbeni razlogi utemeljeni, lahko pritožbi ugodi in izda novo, zate ugodno odločbo ali pa jo odstopi v reševanju II. stopnji, to je v tem primeru Min. za delo….. . Nobene komisije ni na CSD.

Ok, hvala obema za odgovor! Ne vem ravno kako je s tem, ker sem se prvič na karkoli pritožila…

Saj pravim, po Zakonu o splošnem upravnem postopku upravni organ, ki pritožbo prejme, le-to prouči in če ugotovi, da so pritožbeni razlogi utemeljeni, lahko pritožbi ugodi in izda novo, zate ugodno odločbo ali pa jo odstopi v reševanju II. stopnji, to je v tem primeru Min. za delo….. . Nobene komisije ni na CSD.[/quote]
No ja “komisija” na CSD se smatra KOLEGIJ to je tist, k se vse soc.delavke ( lenobe) zberejo,pa kao tuhtajo če so prav odločli.Smešno pa je to,da dejansko računalnik printa odločbe oz ali odobri ali zavrne

Saj pravim, po Zakonu o splošnem upravnem postopku upravni organ, ki pritožbo prejme, le-to prouči in če ugotovi, da so pritožbeni razlogi utemeljeni, lahko pritožbi ugodi in izda novo, zate ugodno odločbo ali pa jo odstopi v reševanju II. stopnji, to je v tem primeru Min. za delo….. . Nobene komisije ni na CSD.[/quote]
No ja “komisija” na CSD se smatra KOLEGIJ to je tist, k se vse soc.delavke ( lenobe) zberejo,pa kao tuhtajo če so prav odločli.Smešno pa je to,da dejansko računalnik printa odločbe oz ali odobri ali zavrne[/quote]

Pa naj bo po tvoje….

Ok, tu moram pripomniti, da je bila odločba pri meni res izdana brez upoštevanja izrednih okoliščin, katere se drugače upoštevajo, in katere sem navedla, priložila dokazila… Tako da sem res dobila občutek, da je samo “računalnik” svoje delo opravil oziroma socialna delavka tistega sploh ni pogledala.

Na odločbo pritožbenega organa (ministrstva) čakam trenutno že 9 mesecev. Verjetno bo treba kar tožit, ker drugače ne bo nič iz tega. Problem je, da se mi ne da še s tem ubadat…

Preprosto sprožiš upravni spor,zaradi molka organa

Ojoj pa ne se hecati… Pri meni ni kakšna majhna stvar, da mi ne bi sedaj pošteno grenila lajf.

Glej vsebine vloge nikoli ne preberejo, samo vtipkajo pomembne podatke ki jih računalnik zahteva in to je to,ostala ČLOVEŠKA vsebina jih ne zanima.jp takle mamo

V mojem primeru pol leta.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Preprosto sprožiš upravni spor,zaradi molka organa[/quote]

Prvo bi jim moral poslati novo zahtevo, da rešijo zadevo in potem imajo 7 dni časa, da odgovorijo na pritožbo. Šele potem se lahko sproži spor zaradi molka organa.

Sicer pa ja, komaj čakam, da bom potem lahko še odvetnika plačeval in navsezadnje čakal še dodatnih 100 let, da sodišče odloči.

Baje se trenutno rešujejo zadeve iz l. 2012.

Glej vsebine vloge nikoli ne preberejo, samo vtipkajo pomembne podatke ki jih računalnik zahteva in to je to,ostala ČLOVEŠKA vsebina jih ne zanima.jp takle mamo[/quote]

“Žurka”! Pfff… Pa dejansko je tisti dopis in dokazila bistvenega pomena. In se upoštevajo, ker sem seznanjena s samim zakonom, pa tudi sama socialna delavka mi je, ko sem jo prej vprašala, to zatrdila. Potem pa dobiš odločbo, kjer upoštevajo gola dejstva iz računalnika…

Od moje prve pritožbe mineva 13 mesecev, ko ni odgovora.
Od druge 6 mesecev.
Kljub klicem na Ministrstvo, dejstvu da so vse odločbe napačne in napačni izračuni.
Čakajo, da se bo uredil program, s tem da so mi to isto rekli na lokalnem scd v MAJU 2012!!!!
Od maja 2012 niso uspeli urediti programa.

http://www.mddsz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/12106/7013/

•REŠEVANJE PRITOŽB: Centri za socialno delo so v letu 2012 izdali 750.702 odločb oziroma odločili o 1.280.000 pravicah. Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo do sedaj prejeli okoli kot 15.000 pritožb, ki se nanašajo na odločbe centrov za socialno delo o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Zaradi velikega števila pritožb, kompleksnosti in kadrovskih omejitev na ministrstvu, prihaja do zaostankov. Strankam se za daljši rok pri reševanju pritožb opravičujemo. V kolikor posameznik s pritožbo uspe, dobi razliko izplačano oziroma priznano za nazaj. Pritožbe sicer rešujemo po vrstnem redu, pri tem pa vseeno prioritetno rešujemo pritožbe zoper tiste pravice, ki so najtesneje povezane s preživetjem posameznika ali družine (denarna socialna pomoč, varstveni dodatek, otroški dodatek, državna štipendija). Trenutno rešujemo pritožbe, ki smo jih prejeli v juliju 2012.

Mislim, da bi tele nenormalne zamude morale doživeti odziv v medijih, deležne pa bi morale bit obravnave pri varuhu čl. pravic (pravica do pravnega sredstva). Tudi o moji pritožbi že 1 leto ni odločeno, celo poučili so me s CSD-ja, da imam pravico vložit tožbo v upravnem sporu. Delam naj si stroške (plačilo upravne takse,…) in poti samo zato, ker ne delujejo osnovni mehanizmi v državi? Nimam besed.

Tudi jaz nimam besed, da spravijo v delovanje en program, ki po dveh letih ne deluje in odločajo po tem programu o pravicah.
Narod je pa tiho in čaka.

A mogoče kdo ve kaj o tem, zakaj so mi ponovno letos (prvič v letu 2011, ko sem začela delat, drugič lani, ko so gledali za leto 2011 in zdaj tretjič!) upoštevali dohodke iz leta 2011, ko sem bila zaposlena 6 mesecev; nato pa brezposelna naprej?? Ne vem zakaj mi zopet gledajo leto 2011, če pa se gleda leto 2012.. Je to sploh zakonito?? Hvala

Kakor jaz vem, ponavadi obravnava zadevo ista delavka, žal… kot jaz vidim je ravno v temu problem. Če naletiš na takega idiota kot sem jaz (Anja Frace), ki ti ni sposoben povedati zakaj točno je bila vloga zavrnjena kaj točno jim ni jasno, ki ti od ne vem kje navedejo kar nek ”občasni dohodek” kateri sploh ne obstaja in ti potem ko jih pokličeš rečejo, da bo ”šla pritožba verjetno naprej na ministerstvo, ker tudi njo zanima kako bodo na to odgovorili”, še preden se sploh prvič pritožiš zoper odločbo in ko jih na koncu pogovora vprašaš s kom si govoril in ti odgovori, da ”piše na odločbi” spoznaš, da so velik razlog dolgotrajnega reševanja pritožb na ministerstvu ravno taki nesposobni delavci na csd-ju, kateri je definitivno potreben kadrovskih sprememb. Morda se bodo potem pritožbe reševale bližje zakonsko določenem roku.

Jaz sem se pritožila kar na ministrstvo. Je bila hitro rešeno, in nova odločba.

Menda jime je v 10-ih letih vendarle uspelo usposobiti tisti program.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close