Prispevki so 425,23€
To je zato, ker je Janša čisto pravi desničar in ni marksist ali kaj takega
Da se prispevki tako zvišajo pod populistom Šarecem še razumem, ker tip populistično viša minimalne plače itd.
Samo kako to, da se tako višajo pod čisto pravim desničarjem Janšo mi pa ni najbolj jasno
Kaj zaj NPCji boste nehali nasedat na marksizem in na njihove neumne bolane fore al še kar ne 😀 Vam je kul v javni upravi kajne. Not your problem, right.
Pa daj kaj ti je res težko zasluzit teh 425€ plus dohodnina. Če ne moreš zaslužit teh 425€ na mesec, si luzer. Pa kaj če vse delaš ročno po 100€ in to traja, pa biznis včasih gre, včasih pa ne. Kako ne moreš preživet, ko ti vzamemo 425€. Vzami raje tabletko pa se malo pomiri.
Našemu finančnemu ministru Ivanu Simiču sije modrost iz čela, pa kje ti vidiš marksiste, Janša je klen Sloven, res ne vem kaj ti bluziš. Kdo so ti marksisti, lepo prosim. Ne bi ti skodilo malo izleta, kot v starih časih, v Sibirijo ali na Goli otok, dobesedno te preganjajo bele miši no.
Marxist, 30.06.2021 ob 10:49
Pa daj kaj ti je res težko zasluzit teh 425€ plus dohodnina. Če ne moreš zaslužit teh 425€ na mesec, si luzer. Pa kaj če vse delaš ročno po 100€ in to traja, pa biznis včasih gre, včasih pa ne. Kako ne moreš preživet, ko ti vzamemo 425€. Vzami raje tabletko pa se malo pomiri.
Našemu finančnemu ministru Ivanu Simiču sije modrost iz čela, pa kje ti vidiš marksiste, Janša je klen Sloven, res ne vem kaj ti bluziš. Kdo so ti marksisti, lepo prosim. Ne bi ti skodilo malo izleta, kot v starih časih, v Sibirijo ali na Goli otok, dobesedno te preganjajo bele miši no.
Um ti pa malo peša, kajne?
Anonimno 4674, 30.06.2021 ob 11:16
Um ti pa malo peša, kajne?
Teh frazemov ne uporabljamo med seboj, češ variacije na ‘a si pozabil vzet tabletko?’. Ali smrdiš na imperialističnega vohuna, ali pa ste se zmotili tovariš, ali pa je tole le vaš humor, v tem primeru ha, pa si ta ha pomnožite po lestvici zamisljenega humorja, naprimer haha, ali celo hahaha… LP
Marxist, 30.06.2021 ob 12:00
Teh frazemov ne uporabljamo med seboj, češ variacije na ‘a si pozabil vzet tabletko?’. Ali smrdiš na imperialističnega vohuna, ali pa ste se zmotili tovariš, ali pa je tole le vaš humor, v tem primeru ha, pa si ta ha pomnožite po lestvici zamisljenega humorja, naprimer haha, ali celo hahaha… LP
Oprosti…ne peša samo malo …kar precej.
Nevemno, 30.06.2021 ob 11:59
Prispevki se računajo iz povprečne plače. Lani je povprečna plača precej zrasla zaradi koronskih dodatkov v JS, zato so letos prispevki tako visoki. Spji zdaj dobesedno plačujemo koronske dodatke. Hvala, vlada, res skrbiš za malo gospodarstvo!
Ni treba da se. Ni treba da sploh obstajajo.
Teza, da je kakršenkoli marksisticni program potreben za delovanje družbe, financnega sistema, je tak absurdno smesen, da si tega ne bi mogel niti zamislit ce ti nebi prali mozganov ze od rojstva.
To sploh ni klasični marksizem al pa kaj. To sploh ni iz najbolj radikalnih studentskih manifestov, da bojo nardili suznje iz privat sektorja.. Samo da se to čisto zares grejo stari boomerski smrdljivi prvomajniški prdci.
Vedno se morem pač spomnit, da se vsak marksist dobesedno joče, ko se zjutraj pogleda v ogledalo v svojem malem Lenarskem stanovanju, pa se sprasuje zakaj so ga sploh rodili. To me navdaja z veseljem. Da se moraš vedno skrivat pa glumit ko najvecji kriminalec, kar tudi si.
Kak si marksistična šiptarija predstavlja te prispevke, mi nikoli ne bo jasno.
Jaz nimam avtomatizirane prodaje. 6 dni nekaj delam pa potem iz tega dobim 100, 120, 150€. Včasih mi kdo tecnari, delam par dni in mi da 50€. Kaj me naj bo sram za to. Delam čisto kvalitetno in se ne rabim slabo počutit, da mi nekak ne znese za življenje, če mi marksist dobesedno vsak mesec vzame 425€.
‘U kaki luzer, zakaj sploh maš s.p. če ne pridelaš 425€ na mesec.’ Ti kr glumi ja. Pri kvalitetnem delu je potrebno… kvalitetno delo, ne samo gluma kot ti na javni upravi. Koliko je drugače minimalni strošek življenja? Junija sem pridelal 600€. Kak si to predstavljajo za mikro podjetja?
Jaz sicer vem, da se marksist vsako jutro joče, da so ga sploh rodili. V nekem malem stanovanju v Lenartu/Sladkem Vrhu/Mariboru/na Primorskem. Familija ti reče, da ste v 14. stoletju prišli iz Grčije, ko so vas vlekli gor leta 1921, poznam jaz vse to. Tvoje ritualno jutranje trpljenje mi je v uteho, samo ne dovolj. Treba jih bo sifonirat nekam, kjer se nikol nebojo več o ničemer odločali pa glumili, recimo ljubiteljsko ribištvo. Nihče se nebi sekiral, če bi ti bil samo nakaza, ampak ti si dobesedno še naravno neposoben, zato izkoriscas. Bogi si, ampak empatije do tebe seveda ne sme bit.
Slovenska institucija me je plačala 100€ za 7 dni montaže videa, prispevki pa so 425€, kak naj živim? A mi lahko katera skotena sovjetska komunistična žvad prosim razloži, kako to deluje, posredništvo pri dejavnosti in zakaj je ta znesek 425€ plus dohodnina? Boomerski stari prvomajniki, nikoli, nikoli ne boste dobili pokojnine. V jarku boste prosili za tablete, izkoriščevalci. Prisežem vam to na Jahveta.
Vso Jajotovo ‘pomoc’ sem vrnila, ker sem pridno delala in bila izpostavljena nevarnosti okuzbe, medtem ko so kozmeticarke, frizerke ipd. kradle drzavo, ker so delale na crno in dobivale pomoc, in javni sektor, ki ze itak non stop krade, se je se dodatno okoristil, ali so imeli kaj s covidom ali ne, so dobivali dodatke.
Prispevki gor, davki gor … Da ni nikogar, ki bi tega pokvarjenca spravil z oblasti!? Ni dovolj nakradel v vojni za slo, se vedno veselo krade psihopat.
Na zalost placamo posteni, 23.07.2021 ob 14:37
Vso Jajotovo ‘pomoc’ sem vrnila, ker sem pridno delala in bila izpostavljena nevarnosti okuzbe, medtem ko so kozmeticarke, frizerke ipd. kradle drzavo, ker so delale na crno in dobivale pomoc, in javni sektor, ki ze itak non stop krade, se je se dodatno okoristil, ali so imeli kaj s covidom ali ne, so dobivali dodatke.
Prispevki gor, davki gor … Da ni nikogar, ki bi tega pokvarjenca spravil z oblasti!? Ni dovolj nakradel v vojni za slo, se vedno veselo krade psihopat.
“”””Delo na črno”””” je termin, ki označuje delo mimo komunističnega posredništva. Komunistični posrednik se vsili med osebe, ki izmenjujejo blago. Vsili se delno zaradi denarja, predvsem pa zaradi ideologije, kot nam njihov načrt razloži Yuri Bezmenov. To prakso marksisti imenujejo marksistična preobrazba.
“6 dni nekaj delam pa potem iz tega dobim 100, 120, 150€. Včasih mi kdo tecnari, delam par dni in mi da 50€.”
“Slovenska institucija me je plačala 100€ za 7 dni montaže videa,”
Fanta, vidva si morata pod nujno najti drugo delo, drugo področje. Zaslužki, ki jih omenjata so smešni za Slovenijo/Evropo 21. stoletja.
Drugače pa kot so rekli zgoraj – zaradi koronskih dodatkov v javnem sektorju je šla lani, kao v času največje krize, povprečna plača gor. In prispevki se izračunavajo od povprečne plače.
V času Šarčeve vlade nam je nadkoalicijska Levica nabila višje davke, sedaj Janša višje prispevke, Bratuškova pred časom pa višji DDV.
Vsaka vlada želi pustiti svoj pečat.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx12, 27.07.2021 ob 09:24
“Slovenska institucija me je plačala 100€ za 7 dni montaže videa,”
Na uro? Ker v nasprotnem primeru morate zamenjati poklic….
Ne. To je realnost. Mislim, dobrodošel v realnost. Si že kdaj naredil samostojno podjetje v realnosti? Organizacije, društva, inštitucije imajo budžet. Aveš, v realnosti.
To je sicer bila izjema ker je takšna bila ponudba, oni morajo vzet najmanjšo ponudbo, a razumeš ti besede šilo ogavno.
Hmmmm…… Kako bi to retoriko dali na vaše ljube penzije? ‘A samo 700€ dobivaš penzije? Kaj si pa delal?’
‘Omg če imaš 400€ penzije, takoj končaj življenje hahah’.
Uničli vas bomo prvomajniki izkoriščevalski… Dobesedno demolirali vse kar si podarjate prek nas. To vaše izkoriščanje nas, ki bi samo živeli svoje življenje, je največja frača v zgodovini, prisežemo vam.
Takoj zapri, 27.07.2021 ob 09:28
Če kot privatnik, nimaš za 425 EUR ti svetujem da zadevo takoj zapreš in gas na zavod!
Poznam privatnike, ki imajo denarja kot pečk, poznam pa tudi privatnike, ki zaslužijo samo za prispevke, plače pa si ne nakažejo. WTF!?
Bi te fliknila iz tvoje cosy službice s plačanimi prispevki za en mesec na trg, pa se probaj prodat za več.
Forum je zaprt za komentiranje.