prispevki s.p. prosim za pomoč
pozdravljeni
morda mi lahko kdo pomaga ker sem čisti laik in se nič ne spoznam. Mož je imel popoldanski s.p. in plačevač le dva pavšala, nato je izgubil službo in pristal na zavodu, še vedno sta ostala dva pavšala. Po 6 mesecih je bilo konec vseh nadomestil z zavoda in se je z naslednjim dnem, to je 14.9. zaposlil v lastni firmi in baje mora plačati polne prispevke. Prvič me zanima, kje dobim vse te transakcijske račune in zneske za prispevke (ali moram res uporabljati edavki.si in kaj izberem) plus kako obračunam dobo od 14.9. do konca meseca, ali vzamem celotne prispevke in delim s številom dni da dobim sorazmerni delež???
res ne vem, kaj narediti, možu je rekla na davčni, naj si to vse sam uredi oz. računovodkinja.
stokrat hvala in lep pozdrav
Čudno je da so ga pustili na zavodu za nadomestilo, pa obenem je imel sp- to naj sicer ne bi bilo mogoče, a ste še en primer, da to v praksi gre.
Vse transakcijske račune boste dobila, ko boste vnesla podatke v e-davke. Res se morate prijaviti na e-davke ker v drugi obliki ne boste mogla oddati prispevkov. Predvidevam da je odprl sp- ali je odprl podjetje?
Obračunate tako da znesek prispevkov delite z delovnimi dnevi v mesecu in množite z delovnimi dnevi od 14.9. naprej.
Forum je zaprt za komentiranje.