Prisila operaterjev mobilnega omrežja je pa normalna?
Če nimaš interneta, mobilnega telefona, ne moreš več poskrbeti za svojo eksistenco. Zaradi sistemske prisile lahko operaterji mobilnega omrežja iz leta v leto pobirajo od nas več denarja in nam vsiljujejo vse več ponudbe, ki je ne rabimo.
Problem je drobiž za RTV prispevek, da pa plačuješ za digitalizacijo več kot za elektriko, je pa normalno? Izkoriščanje ljudi ja, imeti javni medij, to pa ne?
Anonimno 7587, 03.09.2025 ob 09:25
Če nimaš interneta, mobilnega telefona, ne moreš več poskrbeti za svojo eksistenco. Zaradi sistemske prisile lahko operaterji mobilnega omrežja iz leta v leto pobirajo od nas več denarja in nam vsiljujejo vse več ponudbe, ki je ne rabimo.
Problem je drobiž za RTV prispevek, da pa plačuješ za digitalizacijo več kot za elektriko, je pa normalno? Izkoriščanje ljudi ja, imeti javni medij, to pa ne?
In zakaj natanko naj ne bi mogel preživeti brez interneta in mobilnega telefona?
Jih poznam kar nekaj brez obojega, pa so še kar živi…
ne razumem, 03.09.2025 ob 10:00
In zakaj natanko naj ne bi mogel preživeti brez interneta in mobilnega telefona?
Jih poznam kar nekaj brez obojega, pa so še kar živi…
Resno? Resnično resno? Kakšen upokojenec še lahko, pa še ti so odvisni od drugih, ki uporabljajo te naprave. Življenje ti ovirajo na vsakem koraku – povsod ti vsiljuje spletno banko, v mnogih službah moraš imeti lasten pametni telefon, pri vseh storitvah, prodaji, si na slabšem, če nimaš naloženih aplikacij, Naročanje v zdravstvenem sistemu, zahteve, da jim pošlješ izvide, fotografije, itd. Vsiljevanje QR kode vsepovsod.
Da ne govorimo o obdobju Covida, ko so vsi šolarji MORALI na “pametne naprave”, ogromno je bilo DELA OD DOMA – kako boš brez interneta?
Ja, se da – če se izključiš iz družbe, plačuješ več, porabiš tone več časa. Še večina kmetov danes ne more brez tega. Povsod od tebe zahtevajo najmanj mail za komunikacijo, pošiljajo takšne in drugačne povezave za reševanje takšnih in drugačnih zadev. Še garancije za gospodinjske naprave se urejajo preko spleta. Kot starš za otroke nobene stvari ne dobiš več pisno, vse je preko maila, e-asistenta, itd.
Resno?
Kar ti dojemaš kot prisilo in omejevanje svobode, jaz dojemam ravno obratno. Ogromno poti in denarja mi je prihranjenih, ker lahko večino uredim digitalno. To vidim tako v lastnem gospodinjstvu kot v svojem malem podjetju. Sploh mi ni jasno, koliko časa je včasih morala kolektivno porabiti družba za stvari, ki danes šibajo digitalno iz domačega fotelja.
Ok, meni tale še dela, ki nervira mon* pri pisanju. Dala sem prejšnjegacpopraviti za sto. Oba sta fantastična Samsung. Z Al bi tudi njih pooravljali. Bah ?☺️☺️☺️☺️ Zakaj bi dala za vezavo telefona ponovno, če je swrcis cenejši. Sicee je okrog tega nova regulativa za bolj zaainj servis. Ne kupujem zato, da pač kupim za kolg, jurja in vec zmešanci.
Res je. In največji problem je, da ne pustijo prejšnje opcije, ampak nas povsod silijo, da si vsi naložimo njihove appe in sodelujemo pri “napredku”. Ki vemo, da marsikdaj sploh ne funkcionira.
Kot primer prakse, ki je absolutno ne zagovarjam: zadnjič sem bila v eni gostilni v Škofjo Loki, ponašajo se z domačnostjo, dnevno pečejo svoj kruh, imajo sveže sestavine, tudi interier naj bi sporočal neko sproščeno domačnost, celo starinskost (restavrirano), ker baje cenijo to, kar so nam ustvarili predniki, prirejajo tudi kulturne dogodke, in-tako-naprej, potem pa mi pri mizi, ko sem prosila za jedilni list, pokazali na QR kodo, ki je prilepljena na rob mize iz. me napotili pred vhod, kjer je tabla s ponudbo, ki so jo lahko ogledam.
Hvala lepa. Sem se obrnila in šla drugam. Nikoli več.
Anonimna513, 03.09.2025 ob 12:07
Res je. In največji problem je, da ne pustijo prejšnje opcije, ampak nas povsod silijo, da si vsi naložimo njihove appe in sodelujemo pri “napredku”. Ki vemo, da marsikdaj sploh ne funkcionira.
Kot primer prakse, ki je absolutno ne zagovarjam: zadnjič sem bila v eni gostilni v Škofjo Loki, ponašajo se z domačnostjo, dnevno pečejo svoj kruh, imajo sveže sestavine, tudi interier naj bi sporočal neko sproščeno domačnost, celo starinskost (restavrirano), ker baje cenijo to, kar so nam ustvarili predniki, prirejajo tudi kulturne dogodke, in-tako-naprej, potem pa mi pri mizi, ko sem prosila za jedilni list, pokazali na QR kodo, ki je prilepljena na rob mize iz. me napotili pred vhod, kjer je tabla s ponudbo, ki so jo lahko ogledam.
Hvala lepa. Sem se obrnila in šla drugam. Nikoli več.
Res je. Jedilnih listov ti ne pokažejo skoraj nikjer več – ironično – še najbolj so prijazni v azijskih restavracijah. Počasi pa ne bomo imeli možnosti iti kamorkoli drugam – ker bo povsod isto – vse digitalizirano.
Govora je o agresiji do rtv prispevka – politična kost za glodanje, da bi odvrnili pozornost od resničnega problema: popolnega prevzema kontrole nad prebivalstvom – pot v digitalno suženjstvo.
Da bi lahko izpeljali prehod v suženjstvo, pa je treba uničiti javne medije. Zato nasprotovanje rtv prispevku. Zato Trump, Fico, Orban in drugi uničujejo javne medije. Da lahko uvedejo popolno diktaturo. Tehnološki velikani bodo seveda priskočili na pomoč. Zaslužek seveda je bajen. Naš prispevek pa tudi.
Forum je zaprt za komentiranje.