Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pripravništvo

pripravništvo

kako dolgo traja?

A ni od minimalno 9 do max 12 mesecev, odvisno od dogovora?

Pripravništva sploh več ni, razen v parih gospodarskih panogah, ki imajo to določeno s kolektivno pogodbo dejavnosti.

Seveda je pripravništvo za nekatere poklice še obvezno

Dolžina je pa odvisna od stopnje izobrazbe.

Za V. St. 6 mesecev, za VII. St. pa 9-12 mesecev

Splošno pripravništvo ni več obvezno, je bolj privilegij začetnika, da se postopoma uvaja v delo, ki ga bo opravljal. A še vedno obstaja in je pogosteje uporabljen institut na področjih javne službe. Trajanje pripravništva je odvisno od področja dela, velikokrat tudi od stopnje izobrazbe. Mimogrede, te že enajst let niso več V., VI., VII. itd.

n

jaz pripravništva nisem imela, imam pa 4 leta delovne dobe.

srednja šola- 6 mes
visoka – 9 mes
za druga pa ne vem.

se pa da dogovorit če si npr. v profilu nadaljevala izobraževanje na visoki šoli, potem ko si že za srednjo šolo opravljala pripravništvo in tudi že delala, da ti priznajo in skrajšajo pripravništvo ( v zdravstvu se da), menda pa je treba dat prošnjo na ministerstvo.

Pripravništvo vsekakor ni privilegij začetnika. Za to obstaja uvajalni čas, ki je lepo opredeljen v Zakonu o delovnih razmerjih. Pripravništvo je bila voda na mlin delodajalcev, saj so plačevali le 70% plače ves časpripravništva, čeprav so ljudje že delali samostojno.
In ne mešajmo tukaj uvajanja in pripravništva :))))

Jaz sem delala pripravništvo v sociali, ker sem (baje) le tako lahko potem pristopila k opravljanju strokovnega izpita iz soc. varstva. In ja, mislim da gre tudi za to, da delodajalci plačujejo manj. Itak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close