pripravništvo za univ.dipl.social.delavko
Pozdravljeni.
Ali mogoče kdo ve ali pa če kdo potrebuje univ.dipl.social.delavko – pripravnik?
Namreč, hčerka moje sosede je v rednem roku in z odličnimi ocenami končala študij
in se dogovorila z neko bolnišnico, da jo bodo sprejeli za dobo pripravništva, ker so
se le-ti prijavili na Ministrstvo, katero bi plačalo stroške pripravništva. Zaradi napake
(menda mentorja) je dobila negativni odgovor, na podlagi katerega je napisala pritožbo
in odgovorili so ji, da napaka res ni bila njena, pa kljub tem ne morejo nič popraviti
in naj vneto piše prošnje. Lahko povem, da je do sedaj napisala že čez 110 prošenj,
in opravila že nešteto razgovorov, vendar brez uspeha, kajti vsepovsod so očitno že
imeli v planu svoje kandidate. Bila je pripravljena opravljati pripravništvo tudi brezplačno,
pa so ji rekli, da v tem primeru pripravništvo ne priznajo. Ker živi v Zgornji Savinjski dolini,
kjer so zaposlitve zelo velik problem, je morala in še išče pripravništvo tudi do Šentjurja
pri Celju, Trbovlje, Ljubljana, tu pa je težava povrnitev stroške prevoza. Tudi tem se je bila
pripravljena odpovedati, toda na žalost tudi to ni pomagalo. Dekle je zelo potrta, razočarana,
še posebno zaradi tega, ker so vse njene sošolke že dobile pripravništvo in to po vezah in
poznanstvih, le redke so izjema, ki so imele velikansko srečo in ni bilo nikakršnih napak
pri sprejemanju oz. prijavah. Izredno se mi smili, saj je punca zelo pridna, mirna, marljiva,
kar je bila tudi skozi cel študij, pa čeprav je doživela hudo travmo, ko je med študijem
za vedno nepričakovano izgubila svojega dragega očeta.
Zato bi prosila vse, če kdo ve, ali pozna kakšnega delodajalca, ki potrebuje natančno
in pridno pripravnico njene končane izobrazbe. Bila bi vam zelo hvaležna, saj sta mi prav
ona in njena mama zelo pomagali ob smrti moje mame. Tudi jaz sama imam veliko hudih
problemov, vendar ko vidim, da se je nekomu izpolnila velika želja in je zaradi tega zelo
srečen, sem srečna tudi jaz. In to srečo ta deklica vsekakor zasluži.
Že v naprej hvala.
Pozdravljena,
Sama sem z Obale in vem, da so pred kratkim potrebovali univ. dipl. socialno delavko – pripravnico v obalnem domu upokojencev v Kopru. Vem, da je problem dobiti pripravništvo za nas, socialne delavce. Tudi sama sem težko dobila pripravništvo.
Morda punca poskusi poslati vloge na centre za socialno delo, naj poskusi kot prostovoljka. Vem, da z junijem začne veljati nov zakon, ko bodo morali centri za socialno delo zaposliti socialne delavce in verjetno je zanje večji plus, če zaposlijo pripravnika.
Vsekakor dekletu želim veliko sreče in če bom kaj izvedela, da kje na vašem koncu iščejo pripravnico, sporočim.
Forum je zaprt za komentiranje.