Pripraviti hobotnico – pomoč
No ujel sem jo že, sedaj pa priprava, da vas še tukaj malo pozdravim in se obenem zahvalim, za ogromno informacij, ki sem jih prebral iz foruma,kako pripraviti hobotnico.
Da pa bo še vse v živo,sem odprl novo temo.
ŽAl jo v pečici ne morem pripraviti, ker je nimam, sem si pa jo zamislil v solati.
V skrinji je že bila, se že odttaja, potem jo še potollčem in dam kuhati z plutastim zamaškom. Toliko časa, da gre prijemalka od lovke, z vilico lahko dol.
Kaj pa predlagate potem, ko jo ohladim in narežem,
Ali naj dodam krompir, ali pa imate kakšen drug predlog?
KAj pa Buzara? KAko se pa to naredi?
No hvala vsem in lep pozdrav iz Paga, predvsem pa poseben pozdrav BABI.
primož
Mogoče pa kaj od tega:
Reklama za Vegeto, ker sem si sposodil recept:
Brodet s hobotnico
: 1 ura in 35 min
1 kg hobotnice
1 dl olivnega olja
50 dag čebule
5 strokov česna
20 dag sesekljanih paradižnikov Podravka
poper, lovorov list
1 dl belega vina
1 žlička limoninega soka
peteršilj
1 žlica Vegete
30 dag instant koruznega zdroba
7 dl vode
sol
0,5 dl olivnega olja
Energijska vrednost enega obroka: 2369 kJ / 564 kcal
Priprava nasvet
Hobotnico kuhajte v vreli vodi tako, da jo voda prekrije. Kuhajte dokler se ne omehča (približno eno uro). Kuhano hobotnico vzemite iz posode in narežite na večje kose. Vodo, v kateri se je kuhala, shranite.
V široki in globoki posodi na segretem olivnem olju pražite čebulo dokler se ne omehča, dodajte drobno sesekljan česen in zalijte z vodo, v kateri se je kuhala hobotnica. Dodajte sesekljan paradižnik, poper, lovorov list in Vegeto. Kuhajte približno 10 minut, dodajte hobotnico, vino in limonin sok ter nadaljujte s kuhanjem dokler del vode ne izpari. Po potrebi jed dodatno solite, dodajte sesekljan peteršilj in zraven postrezite s polento. Za pripravo polente solite vrelo vodo in dodajte 2 žlici olivnega olja. Postopoma umešajte instant koruzni zdrob. Ko se polenta zgosti, dodajte ostanek olivnega olja.
aja, sem pa pozabla nadaljevati 🙂
Lahko jo prišraviš v solati s kuhanimi koščki krompirja, čebulo, česnom, kisom, poprom, oljem …
Buzara pa se naredi tako da prekuhaš paradižnikovo omako (spasirane pelate), dodaš stisnjen česen, precej vina in sesekljanega petršilja. Ob buzari je dino jesti hobotnico kar s kruhom, ali pa s krompirjem.
Bodi lepo pozdravljen na Pag in maksimalno uživaj …
aja
Hvala za vse nasvete, sem prav vsa sporočila prebral.
Edino kar sem zmeden je to, nekateri zmrznjeno dajo v krop ali v mrzlo vodo.
Nekateri pa odmrznjeno potolčejo in v krop.
Kaj je bolj pravilno?
primož
bolj pomembno kot to, da hobotnico zamrzneš, je, da jo daš v hladno vodo. V kropu zakrkne – se skrči, postane čigumijasta.
Sem napol Dalmatinka, pa tudi na lj tržnici so mi v ribarnici že dali enak nasvet, da ne boš rekel, da nimam referenc :-))))). Vedno jo dam v hladno vodo, zamrznem pa le, če je imam preveč, sicer jo kuham svežo, pa je vedno tako božansko mehka, da se kar raztopi v ustih.
To z zamaškom in tolčenjem poznam, vendar ne prakticiram, ker mi vselej uspe tudi brez tega. Sem pa že jedla vrženo v krop in nisem pogoltnila niti koščka, ker je bila čigumijasta.
Mah, si mi lušte naredil, da grem jutri najprej na tržnico po hobotnico – bo fino lahkotno poletno kosilo.
Hobotnica je uspela in z ženo imava sedaj en mix recept iz vseh nasvetov skupaj…
Ker nimamo pečice, pa sva si vseeno želela jesti hobotnice ala izpod peke sva se postregla ukane…
takole je šlo…
Posebej sva skuhala krompir….hobotnico, ki sem jo dal v zmrzovalnik, sem potem odtajal, potolkel in dal v vrel krop, v katerega sem dal tudi 1 dl vina in lovorov list….Aja…hvala za nasvet…tudi žena je rekla, da bi bilo bolje dati v mrzlo vodo, pa sva se glede na monovo statistiko odločila za krop:-))))naslednjič poskusiva tvojo varianto…..no, hobotnica se je kuhala 35 minut (ker sva med prebiranjem receptov pozabila, da jo kuhava:-))))
No, potem sva jo pa razrezala in na približno 3 cl olivnega olja prepražila polovico čebule…potem pa dodala narezano hobotnico, dodala sok ene velike limone, posolila, dodala 4 stroke česna, žlico paradižnikove mezge (barilla) in krompir…vse skupaj pokrila z pokrovom in wala:-)))
Žal nisva imela šepetršilja in malce poprčka bi tudi prišlo prav….no, jed je sedaj že pod streho in bila je nazarensko dobra:-)))
Četudi bi bila slaba (kar se ne more zgoditi če kuha žena) bi bila odlična – saj je bil tomoj 1 lov in ulov hobotnic:-)))
Lep dopust tudi z moje strani, pa me vseeno zanima nekaj. A čebulo sta prepražila in to vse pripravila kot solato ali kot toplo jed?
Jaz jo kot solato delam :hobotnico skuham, ohladim v isti vodi, olupim, narežem na kolobarčke, dodam sok limonce, peteršilj in česen, pa sol po potrebi in poper, pustim počivati čez noč na hladnem in to je to :
Forum je zaprt za komentiranje.