Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Priprava in uporaba

Priprava in uporaba

Zasledil sem naslednje navodilo navodilo:

Filter vrečko prelijte z 2-3 dl vrele vode. Pustite stati pokrito 10 minut, nato odstranite filter vrečko.

Ne vem zakaj, ampak mi je bolj pravilno:

Filter vrečko prelijte z 2-3 dl vrele vode. Pustite stati pokrito 10 minut, nato filter vrečko odstranite.

Se motim?

Lep pozdrav!

Navodilo je res kar nerodno. Strinjam se s spremenjenim vrstnim redom, vendar bi šel še malo dlje:

Filter vrečko prelijte z 2-3 dl vrele vode. Pustite stati pokrito 10 minut, nato vrečko odstranite.

Lahko pa še naprej razpravljamo, al’ prav se piše se reče vrela voda ali krop :))
(in seveda o levih prilastkih 😉

Se strinjam s spremenjenim besednim redom in umikom ponovitve (filter) – zaradi členitve po aktualnosti besede, ki jih želimo izpostaviti, postavimo na konec povedi.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Hvala za vajino potrditev.

Lep pozdrav!

Proizvajalci so vedno bolj previdni. Mora pisati filter vrečka, drugače bi še kdo rekel, da ni razumel navodil, ker ta niso dovolj jasna, in bi jih prijavil na inšpekcijo. 🙂

Špela, to tvoje mnenje je predvidevanje teorije zarote.

Moje mnenje je, da so proizvajalci slabo pismeni, česar se seveda nočejo zavedati, sicer bi dali navodila lektorirati za to usposobljenim.

Živimo v takem svetu …

New Report

Close