Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis priporočilo za branje

priporočilo za branje

Zadnje čase imam veliko prostega časa in predvsem ga rada porabim za branje. Ne maram ljubezenskih ali kriminalnih romanov; rada berem o ljudeh, o različnih kulturah, državah, izkušnjah ljudi … Ne maram preveč zamorjenih knjig, preveč krutih ali preveč lahkotnih knjig.
Moje naj knjige so: enajst minut, imenovali so jo dvoje src, tisoč veličastnih sonc, čefurji raus, nebesni pokop.
katere knjige mi priporočate?

Pojdi v knjižnico ali spremljaj beremo novembra, beremo decembra, kjer večina pove kaj je prebrala in svoje mnenje o knjigi…

Kaj pa: Deček v črtasti pižami, Arija, Palača Bonbon, Norveški gozd, Pijevo življenje, Bela masajka, Istanbul, Bralec, in tako naprej……

Vse je razsvetljeno (Foer)

William Forsythe: The Fourth Protocol

Prava hladnovojna vohunka, polna služb tipa MI5-MI6-KGB-GRU …, kovanja usodnih načrtov, zarot, karierističnega spletkarjenja, odkrito zlobnih Rusov in britanskih služb, ki isto počnejo nekoliko drugače, nobenih odvečnih ljubezenskih štorij, na kupe obveščevalskih in protiobveščevalskih mandarinov … Nobenega pretiranega ukvarjanja s psihologijo, zato pa toliko več dejstev, razgaljanja zakulisnih iger – ko gre za hard facts je Forsythe odličen, saj branju podelijo dodaten mik. Pač pa prav zato za koga, ki si želi samo napeto štorijo, utegnejo biti posamezni deli dolgočasni. No, sama sem ves čas kraljevsko uživala.

Film (ameriški) seveda ne dosega knjige, saj v njem manjka kup mikavnih političnih zadev, poleg tega bi bil res le stežka tako kompleksen, pa četudi bi se ga lotil kak neameriški ustvarjalec.

Pravšnje čtivo za ljubitelje strejt vohunk – povrhu obsega 450 strani razmeroma drobnega tiska, kar zagotavlja kar dolgotrajen užitek.

Pardon, zgornji post spada v Novembrsko branje … Ga bom premestila …

Hvala obema za predloge, bom prečekirala 😉

Tek za zmajem.
Pride ženska k zdravniku.

tek za zmajem mi ni bil toliko všeč kot tisoč veličastnih sonc. pravzaprav mi je bil celo preveč krut :S
ampak hvala vseeno za nasvet. tole ta drugo si pa moram izposodit, da vidim, zakaj je tako priljubljena 🙂

Človeški madež (Phillip Roth)

New Report

Close