Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Priporočam film

Priporočam film

Pred dnevi je bil na tv zopet zelo dober film in sicer No Country for Old Men. S standardno dobrim Tommy Lee Jones-om in tokrat dobrim Javier Bardem-om.
Je sicer nekaj bližnjih posnetkov eksekucij, vendar odlični dialogi to odtehtajo. Opozorilo; na koncu ni katarze.

http://www.imdb.com/title/tt0477348/ Mislim, da je film dobil nekaj oskarjev.

dober film

konec me je zamoril

Brata Coen odlična kot zmeraj 🙂

Res dober film, ima pa nekaj velikih kiksov.

Ritem zgodbe, ali če želite “lok pripovedi” je vsaj dvakrat zlomljen. Pripoved gre lepo do tam kjer je glavni “junak” ki beži z denarjem ustreljen. Tu je prvi “zlom loka pripovedi”. Po moje so kaj iz filma rezali, potem se pa niso potrudili, da bi ponoovno logično skup sestavili. Drugi “zlom loka pripovedi”, ki je pa veliko obsežnejši kot prvi, je pa proti koncu filma, ko tisti policajac nekaj bluzi brez repa in glave pri tistem starcu na invalidskem vozičku.

Kdo sploh razume o čem pišem????????

Delno se lahko strinjam, vendar ne pozabi, da je to film bratov Coen.
Pri tvojem prvem zlomu, je Josh Brolin podlegel vabilu dame ob bazenu in popil pivo ali dva.
Drugega zloma ni, šerif razlaga kar ugotavlja skozi ves film, da je svet vedno bolj krut(invalid mu oporeka in pravi, da je vedno bilo tako), dejstvo pa je, da se sam stara. Ta del se navezuje tudi na začetno pripoved.
Seveda pa filma ne smeš gledati skozi očala logike. Mene je predvsem navdušila tista pištola za ubijanje prašičev.

Tole me pa še čaka posneto. Takrat sem gledala Pesem za razcapanca.
Sem bla huda – včasih na sto kanalih nič za gledat, včasih pa toliko, da ne veš, kaj bi izbral 🙁

Kadarkoli sta brata Coen napisana v špici, je to skoraj garancija za dober film.
Priporočam skoraj karkoli od njiju, na čelu seveda s The Big Lebowski, nadaljujte z Blood Simple (podobna tema kot v Fargo, tudi njun), Burn after Reading (totalno odbito), Oh Brother Where Art Thou etc etc, ne moreš sfalit.

ma jaz nisem mogla gledat do konca, sem zaspala takrat, ko se Brolin zbudi v bolnišnici… kaj se je dogajalo po tem?

ampak res ta pištola??? ej, kako nazorno prikazano. Ko je prvič ubil človeka z njo, se mi je obrnil želodec 🙁

zelo pa me je zmotil kader, ko Javier(kaj so ga zrihtal haha) na ‘kraju zločina’ ugotovi da je denar izginil in potem pokaže ubitega psa??? a ni Brolin psa ubil ob reki, ko je bežal pred njim?

New Report

Close