Najdi forum

priponka docx

Živjo,

prosila bi za pomoč.
Če iz svojega službenega računalnika pošljem priponko v wordu, imajo dokumenti oznako “docx” – in tega se potem na kakem drugem računalniku ne da odpreti.
Ne razumem, word naj bi menda deloval povsod? Pa sem probala odpreti na vsaj treh računalnikih, a na nobenemu noče odpreti, pa niso neke zastarele kište.

Kaj se da storiti?

hvala!

na službenem računalniku imaš word 2007, ki ni več kompatibilen s prejšnjimi verzijami. pač še ena microsoftova bedarija

če hočeš dokumente pošiljati komu drugemu, ki najnovejšega worda še nima, jih moraš shraniti v formatu za word 2003

Save as (shrani kot) – Dokument programa Word 97-2003

ali pa vse ostale prepričat, da si nabavijo W2007, oziroma naložijo uporabniški vmesnik, ki jim bo podpiral nove formate. tu nekje na teh straneh je link od kod lahko to snamejo

bolj elegantna je prva verzija 🙂

Se mi pa zdi da če na priponki .docx zbrišeš ta x da ti pa odpre word 2003 potem to datoteko.

narobe se ti zdi

tisti x ni tam za šminko. tudi če ga zbrišeš, računalnik ne bo znal prebrati fajla

Link do compatibility packa: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=941B3470-3AE9-4AEE-8F43-C6BB74CD1466&displaylang=en

Jaz našim kar tole instaliram, v nedogled poslovne partnerje prepričevat, da naj shranjujeno kot 2003 verzijo, verjetno nima smisla.

word 2007 lahko nastaviš, da bo shranjeval v formatu doc – s tem se izogneš težavam navzdol.

Hvala vam vsem!

Tajfun, kako pa nastavim, da bo shranjeval v doc? Da ne bo treba vsakič posebej naštimavat?

wordove možnosti (klikneš tisti krogec, da dobiš to opcijo)
shranjevanje
shrani datoteke v obliki (in tu izbereš word 97-2003)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close