Najdi forum

Rada bi vedela, ali je bolje printer po uporabi (npr. ko odhajam iz službe) ugasniti (da se ne pregreva in s tem uničuje, da ne pride do požara, da je manj sevanja …) ali je vseeno, če ostane prižgan. Ali je to morda odvisno tudi od vrste printerja. Uspešen dan vam želim! Ana

Jaz mislim da je vseeno bolje da je ugasnjen. Pa saj to ni tak problem, sekundo dve pa je ugasnjen?

Seveda ni problem ugasniti printer. Jaz bi le rada vedela kaj je (bolj) prav!
lpA

no če ni problem potem ga pa ugasni, seveda;)
verjetno, da če ima gumb izklop, da ni tam ravno zaradi lepšega:)

Drugače pa ni problem ne, printer ne bo seval, ne bo se pokvaril, ne bo zagorel, kvečjemu se bo po 10 letih neprekinjenega delovanja skurila led dioda, ki ti sveti ko je printer vključen.

lp

Mnenja so različna. Načeloma elektroniki nihanje temperature škoduje. Stalno raztezanje in krčenje menda lahko poškoduje vezje. Pri printerju pa je ugašanje najbrž sploh brez veze: poraba na standbyu je majhna, nevarnost pred požarom manjša od večine reči, ki jih imate priklopljenihna štrom. Jaz ne bi ugašal.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ah, saj tokovi so tako majhni že med procesom delovanja, tako da neko pregrevanje tu nima takega vpliva, pa sama elektronika printerja v bistvu niti ni obremenjena toliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close