Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Printer za vse priložnosti:-)))

Printer za vse priložnosti:-)))

Zanima me, če kdo od vas lahko predlaga kakšen maxi tiskalnik z mini ceno? S tem mislim, da bi bil kolikor-toliko kvaliteten za barvno tiskanje in tudi za, sem in tja, kakšno fotografijo 10×15 oz. 20×30 cm. Kaj menite?

Rad bi slišal kaj v stilu: jaz imam tega-in-tega, ki dela zelo dobro ali pa imam tega in nisem zadovoljen, ker…

Ker je na trgu veliko, veliko te ponudbe bi vas prosil za kakšen konkreten napotek.

Hvala in LP – S.

Imam multifunkcijskega Epsona CX3200.

Kopira, pa ni nujno, da je priklopljen na PC, skenira in tiska.

Fotografije so zelo lepe, pa še “afnaš” se lahko s priloženim programom za slike. Le dovolj kvaliteten fotopapir moraš imet.

Tudi cena mu je že padla, tako da je okoli (ne me za jezik držat:)) 30K-35K … OK kakšen Prešeren gor ali dol.

Lp, Lady L

Ja Lady L, prav lepa hvala za tole. Sem malo počekiral cene in se ga da dobiti že za 32.000 sit in nekaj drobiža. Mislim, da je ta hruška že toliko zrela, da je pojdem obrat:-))) Ne še takoj, kmalu.
Sem pa čakal, da se bo pokorajžil še kdo pa se na žalost ni. Pa mi ni žal, ker je tvoj predlog zlo fajn.

Lady lep pozdrav in fajn fotke – S.

Pa še tole: kartuše dobiš v Comtronu (v BTC-ju nasproti Baby centra, če si iz LJ) in je črna 3.600 SIT (sem zaokrožila), barvna je pa mislim, da tudi nekaj takega. Kjer koli drugje sem gledala, tudi po internetu, so dražje.

To so nadomestne kartuše, ki pašejo tudi v Epson stylus-a C62, pa ni nobene razlike.

Originalne za CX3200 so 12.000 + drobiž – črna, barvna pa okoli 10.000,
Toliko za informacijo, da ti ne bo trpela denarnica. 😉

Lp, Lady L

Lady L. hvala za vse informacije. Samo počakam še, da kapne nekaj v denarnico in kupim zadevo. Pol bomo pa printal, da se bo kadilo:-)))

LP – S.

Ne vem, jaz Epsonom nisem bil kaj prida zadovoljen.

Imel sem celo Epsona Photo xxxx inpred parih let za ca 60 kSIT pa moram reči, da ni bil kaj prida. Glasen je bil kot vrag, printal je počasi, in ima “tipično epsonovsko zobate črke” …

Posebej me je motilo, da pred vsakim tiskanjem čisti šobe – s črnilom seveda, ki ga s tem meče proč. Tako mi je v nekem obdobju “skuril” za čiščenje skoraj celo barvno kartušo – brez nje pa sploh ni delal !?!? Na testih pa se Epson Photo tradicionalno uvršča na prva mesta v kategoriji tiskanja fotografij.

Lani sem ga prodal in kupil za takrat najcenejšega HP-ja za 30 kSit. Tiska nekajkrat tiše, njegova PhotoRet tehnologija za slike pa je tudi kar OK. Če tiskaš v normalni kvaliteti (ne economy) so črke skoraj take, kot na laserju…

Skratka moj nasvet:
1. Če boš tiskal 80% fotografije in si fotografski perfekcionist kupi Epsona Photo.
2. Če rabiš splošni tiskalnik, in boš sem ter tja tiskal tudi slike, kupi HP-ja

LP
RobI

Jaz imam Canon i350 pa moram rect, da zelo vredu printa. Pa se kartuse so poceni… Crna je okrog 900SIT barvna pa okrog 1300SIT, seveda ne original.

Prej sem imel epson C-8080. Bil je dober, hiter, tudi barvno je tiskal B.P.
Ni pa bil za fotke… Kartuše se mi zdi, da vseeno ni tko kuril, kot praviš ti Robi. Na ta printer sem tiskal bolj za šalo kot ne in to kar na “image paper”, ki pa ni foto kvalitete. Slikca ni bila tako sijajna in lepa, kot bi morala biti ampak za domačo uporabo, zgolj za informacijo, je bila v redu.

Glede Canona i350 pa ne vem. A printa tudi normalne ČB in barvne printe na šmir-papir, če potrebuješ kakšen obrazec iz interneta…?

Kakšne so pa cene teh modelov?

LP – S.

Seveda printa čisto vredu. Jaz sem za mojega dal 15000SIT, pa sem res zadovoljen.

Tim tudi jaz imam ta tiskalnik (Canon i350) in sem z njim zelo zadovoljna. Praviš, da so kartuše “Crna je okrog 900SIT barvna pa okrog 1300SIT, seveda ne original.” In kje si to našel? Jaz sem našla takšne in drugačne neoriginale pa so vsi okoli 3.000, v čem je sploh finta neoriginalov potem?

Pa še moje izkušnje.
Tudi jaz imam multifunkcijsko napravo, in sicer HP PSC 1350. Marca je bil v Merkurju v akciji (dobrih 40.000 sit) in sem ga kupila brez prevelikega premišljevanja. Všeč mi je bil na prvi pogled. Zaenkrat sem z njim več kot zadovoljna. Ga ne zamenjam več.
Tiskanje: kvalitetno in hitro. Tudi kopiranje pride prav (sploh barvno, ki je v fotokopirnicah drago), pa skeniranje. Veliko pa uporabljam tudi čitalec spominskih kartic (takrat je bil okrog 10.000 sit – kot posamezna enota). Če bi hotela izpostaviti za kaj ga največ potrebujem, bi bila v dilemi. Še najmanj sem do zdaj potrebovala skener.
Ko drugim odnesem pokažem kakšno kopijo, ali pa natisnjeno sliko, so vsi presenečeni, da se dajo take stvari narediti tudi v “domači pisarni”. Poraba? Danes sem prvič zamenjala barvno kartušo po skoraj 9-ih mesecih. Pa nič ne šparam. Natisnila sem že veliko slik, prefotokopirala veliko barvnega materiala…
Če bi morala še enkrat kupiti – bi kupila isto. Definitivno.

New Report

Close