Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Primopredaja poslov

Primopredaja poslov

Pozdravljeni, lepo prosim za nasvet.
Ali bivši delodajalec lahko zahteva primopredajo poslov za nekaj mesecev nazaj, glede na to da mi je sam nenapovedano odpovedal delovno razmerje za nedoločen čas iz poslovnih razlogov in mi je delovno razmerje prenehalo že pred nekaj meseci? Kolikor sem uspela najti, naj bi se primopredaja poslov opravila že v času odpovednega roka, ker pa sem na njegovo prošnjo še dva meseca opravljala svoje delo (za minimalen denar), zdaj zahteva primopredajo poslov za nazaj. Ali je sploh upravičen to zahtevati za nazaj, glede na to da je bilo v odpovedi navedeno, da so vse obveznosti poravnane, potreba po mojem delu pa naj bi že takrat prenehala? Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Če si že končala dela do njega nimaš več obveznosti. Če mu je primopredaja tako nujna pa naj te zaposli nazaj.

Da mu ne bi hodila nazaj! O tem bi prej razmišljal.

Ja, razen če te zaposli.

Najlepša hvala obema za mnenje, s katerima se popolnoma strinjam. Pri bivšem delodajalcu sem bila zaposlena 14 let, nato pa dobila odpoved iz poslovnih razlogov, čeprav je bilo ravno v tistih mesecih še veliko dela. Bivši delodajalec je igral umazano igro, saj je vedel da pri svojih letih ne bom dobila zaposlitve in je tako prihranil pri mojih prispevkih in dohodnini. Čeprav mi je bilo težko, sem mu povedala da sem z njim zaključila, ker je sam tako želel in da od mene ne more zahtevati ničesar več. Hvala obema in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
zanima me kako je s primopredajo če si kot še zaposlen že na dopustu in greš takoj po koriščenem dopustu na porodniško …odsotna bom skupaj torej več kot leto dni. Zaposlena sem za določen čas (pogodba mi poteče z 31.12.2013, porodniška poteče 25.07.2014), delodajalec mi je po 4 dneh odsotnosti (dopusta) javil, da želi čez nekaj dni (po skupno 8. dneh moje odsotnosti) narediti primopredajno inventuro. Delodajalec je bil predčasno obveščen o koriščenju mojega dopusta vse do porodniške (dopust imam tudi pisno odobren). Gre za trgovino z oblačili, zato me zanima ali ne glede na mojo odsotnost še vedno jaz odgovarjam za ugotovljena odstopanja ali že “nova” punca (trgovino bo prevzela punca, ki še dela preko študenta in jo nameravajo zaposliti komaj z oktobrom 2013)!?

Lep pozdrav

Pomoje je najboljš, da pač greš tja in če imaš glede inventure kake pripombe, jih podaš. Recimo, če kaj manjka pač pripišeš, da v času, ko si ti vodila zadevo, ni bilo tega manjka.

Hvala za odgovor…bo tako kar najbolje.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close